Τετάρτη, Φεβρουαρίου 14, 2018

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ


Επιστολή στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γρηγόρη Στογιαννίδη για την μεταφορά νηπίων Νηπιαγωγείου Δαφνώνα, έστειλε η Δημοτική Κοινότητα Σταυρούπολης ζητώντας την παρέμβασή του στο πρόβλημα με την μετακίνησή τους. Σε αναμονή για τα περαιτέρω, καθώς το παραπάνω θέμα τέθηκε και υπόψη του Υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη που βρίσκονταν στη Ξάνθη. 
ΑΛΕΚΤΩΡ
….

*Συνάντηση είχε στο γραφείο του στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με το νέο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκο Δέμπα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Μαρία Καμπουρνιώτη, κ. Λευτέρη Κουκουτίνη, κ. Γιάννη Κούτρα και κ. Γιώργο Φραγκιόγλου.
Ο κ. Μέτιος συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου για την εκλογή τους και είχε μια πρώτη συζήτηση μαζί τους για τα θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο της Καβάλας.
Οι κ.κ. Μέτιος και Δέμπας αναφέρθηκαν στο ρόλο της επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας και συμφώνησαν να έχουν τακτική και εποικοδομητική συνεργασία.
….

*Νέα σκληρή επίθεση εξαπέλυσε κατά του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης ο  Σωτήρης Στολίδης ο υποψήφιος για τον Δήμο Ξάνθης Αναστάσιος Τσορλίδης.
Συγκεκριμένα απευθυνόμενος στον σύντροφό του Θανάση Λιόντη ο κύριος Τσορλίδης σχολίασε με νόημα:
«... έχουν βγει τα φαντάσματα του παλιού πασοκ στην Ξάνθη που ένα φεγγάρι έκαναν παιχνίδι και με την κυβέρνηση Καραμανλή αλλά για την ώρα τα παιδιά στην Νομαρχιακή κρατάνε έντιμη στάση», ενώ σε σχόλιο του συντρόφου του Μάρκου Τσούσικα που του ζήτησε να γίνουν μια γροθιά, σχολίασε τα παρακάτω:
……

*«Ο Στολιδης που ήταν ένα φεγγάρι και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΞΑΝΘΗΣ (επί Σημίτη) ήταν κάτι το αντίστοιχο του Φιλ.Τσαλιδη στην περιοχή που από βουλευτής της ΝΔ βρέθηκε στους ΑΝΕΛ, πριν έπαιζε με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και με άλλα κόμματα, και σήμερα κατέχει την προεδρία, κοινώς την καρέκλα του διοικητή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Ο Στολιδης στις εσωκομματικές κινήθηκε υπέρ της προέδρου στην Ξάνθη. ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα μέχρι εδώ, μόνο που αυτός ο άνθρωπος επί Καραμανλή προσπαθούσε να βρει "τρύπα" να μπει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ Ξάνθης για το 2007. Επειδή ελέγχουν μαζί με τον πρώην Δήμαρχο Βιστωνιδας δέκα - είκοσι χωριά δε σημαίνει θα κάνουν και του κεφαλιού τους. Υπάρχει Νομαρχιακή και γραμματέας εκλεγμένος από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ. Βγαίνουν τώρα αυτοί και στέλνουν εν αγνοία της Νομαρχιακής δελτία τύπου στα τοπικά ΜΜΕ λέγοντας θα κάνουν το ένα θα κάνουν το άλλο για το Συνέδριο χωρίς να ρωτήσουν κανένα στην Νομαρχιακή. Δε σου μυρίζει λίγο αντάρτικο το όλο σκηνικό;;;; Οκ στις εσωκομματικές ήσουν με την πρόεδρο αλλά αυτό δε σημαίνει θα κάνεις και ότι θέλεις στην περιοχή. Άλλωστε υπάρχουν αρμόδια όργανα.
Φιλικά
Αναστάσιος Τσορλίδης»
…..

*Η ενθαρρυντική για τη χώρα – σ.σ: προστατευμένη – έξοδος της χώρας στις αγορές με την έκδοση του 7ετούς ομολόγου, το οποίο έτυχε θετικής ανταπόκρισης σε μια περίοδο οικονομικής αστάθειας για τα χρηματιστήρια σχεδόν ολόκληρης της διεθνούς οικονομικής σκηνής, προοιωνίζει το τέλος της οικονομικής εξάρτησης από τους δανειστές τον Αύγουστο του 2018 και αποδεικνύει ότι η επιστροφή στην κανονικότητα- με δεδομένες τις δυσκολίες για ένα διάστημα- μετά την οκταετή μνημονιακή περιπέτεια της χώρας είναι εφικτή, υποστηρίζει ο Γραμματέας της Ν.Ε.Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ. Κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου.
….

*Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis ο κ. Χατζηθεοδώρου έδωσε τη διεθνή διάσταση της υπόθεσης υπενθυμίζοντας την έρευνα του F.B.I η οποία αποτελεί και την ‘ακτινογραφία’ των αποκαλύψεων για τις μεθόδους της εταιρείας σε πολλές χώρες ανάμεσα τους και η Ελλάδα, εστίασε στις αναφορές για ανάμειξη πολιτικών προσώπων στη χώρα οι οποίες διερευνώνται και, καταλήγοντας, σημείωσε ότι η πολιτική διερεύνηση θα γίνει με απόλυτα θεσμικό τρόπο. Τα υπόλοιπα, πρόσθεσε, είναι υπόθεση της δικαιοσύνης.

*Τέλος ο γραμματέας αναφέρθηκε στη διήμερη επίσκεψη στην Ξάνθη του υφυπουργού Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη ενώ αποκάλυψε οτι συγκαλείται η περιφερειακή οργάνωση του κόμματος για να συζητήσει το λατομείο και κλείσιμο υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στη Σταυρούπολη, την ανησυχία αλιέων του Θρακικού πελάγους από τις ανεξέλεγκτες παραβιάσεις Τούρκων αλιέων και του αιτήματος τους για επανεξέταση της ευρωπαϊκής οροφής που ισχύει για τους ‘Έλληνες ψαράδες αλλά και το θέμα που ανέκυψε με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τη διαχείριση απορριμμάτων, το οποίο δεν διασφαλίζει τη συνέχιση λειτουργίας του ΣΔΑΝΞ.
….

*Και κάτι καρναβαλικό. Με μήνυμά του στο fb ο υπεύθυνος του νεοσύστατου συλλόγου των Πλαστικών Θράκης Βαγγέλης Γκαργκατζελάκης αναφέρει τα παρακάτω:
«Καλημερααα για όσους ψάχνουν ακόμη στολή για την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση ....
«Οι Ανακυκλώσιμοι!»
Ο σύλλογος Swmatio Plastika θέλοντας να υπενθυμίσει σε όλους μας το πόσο Σημαντικό είναι το θέμα της ανακύκλωσης και πόσο πίσω είμαστε σαν χώρα σε αυτό το θέμα, επέλεξε αυτό το θέμα αλλά και την συγκεκριμένη στολή διότι τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, στην συνέχεια μπορούν να ανακυκλωθούν!
Πληροφορίες: Ευάγγελος Γκαργκατζελάκης
Τηλ. επικοινωνίας: 6947274990»
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »