Παρασκευή, Φεβρουαρίου 23, 2018

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ


*Πραγματοποιήθηκε  η σύσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Γηροκομείου Ξάνθης “Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ” που προέκυψε μετά τις εκλογές στις 3/2/2018 καθώς και βάσει της με αριθμ. πρωτ. 536/16-2-2018 πράξης διορισμού του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ.
Η σύσταση του νέου Δ.Σ. με τριετή θητεία είναι η εξής:
Ιωάννης Παπαχρόνης Πρόεδρος
Χαράλαμπος Νασσόπουλος Αντιπρόεδρος
Χαλήλ Καράνταη Γενικός Γραμματέας
Χατζησάββα Ειρήνη Ταμίας
Αφεντούλης Τσακιρίδης Μέλος -Έφορος Αξιοποίησης Περιουσίας
Σταμάτης Σταματιάδης Μέλος - Έφορος Δημοσίων Σχέσεων
Μιχαηλίδου Γεωργία Μέλος -Αναπληρωτής Έφορος Αξιοποίησης Περιουσίας
Γεώργιος Παπαευστρατίου Μέλος -Αναπληρωτής Ταμίας
Λαμπρινή Γεωργανά Μέλος -Ειδική Γραμματέας
….
*Το Δ.Σ. θα συνεχίσει να εργάζεται με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο, προκειμένου το Ίδρυμα να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και να είναι σε θέση να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των τροφίμων γερόντων του.
…..

*Το 90% άγγιξε η πληρότητα των ξενοδοχείων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το τετραήμερο των καρναβαλικών εκδηλώσεων, σύμφωνα με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της ΑΜΘ, Κώστα Αντωνιάδη. «Είχαμε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο πληρότητας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουμε από το Σύνδεσμο Ξενοδόχων Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας, το τετραήμερο που πέρασε είχαμε μία πληρότητα που άγγιζε το 90%. Επισκέπτες από διάφορες περιοχές της χώρας, αλλά και πάρα πολλούς Τούρκους, Βούλγαρους και Ρουμάνους» δηλώνει ο κ. Αντωνιάδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
…..

*Ο Θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης, υπογραμμίζει πως «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε μια γροθιά ως ΠΑΜΘ και ότι αν γίνεται μια εκδήλωση πετυχημένη όπως το καρναβάλι της Ξάνθης έχουνε όφελος και τα ξενοδοχεία της Καβάλας,  της Δράμας,  της Ροδόπης. Γι’ αυτό το λόγο η Περιφέρεια δημιούργησε το Φορέα Διαχείρισης Τουρισμού ώστε από κοινού να συνεργαστούμε προς όφελος της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας».
….

*Αξιοσημείωτα είναι και τα στοιχεία εισόδου ατόμων και οχημάτων από τα Τελωνεία Έβρου και Ροδόπης, που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Α.Μ.Θ, για το εν λόγω τετραήμερο. Ειδικότερα από τις 16 έως και τις 19 Φεβρουαρίου διήλθαν από το τελωνείο των Κήπων 14.854 άτομα, 6.529 εκ των οποίων υπήκοοι Τουρκίας και 946 υπήκοοι Βουλγαρίας, 2.466 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και 191 λεωφορεία. Στο αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα οι Τούρκοι επισκέπτες που διήλθαν από τους Κήπους ήταν 8.275.
*Από το τελωνείο των Καστανέων εισήλθαν στη χώρα  6.790 άτομα, 2.543 εκ των οποίων υπήκοοι Τουρκίας και 443 Βουλγαρίας. Συνολικά 4.099 άτομα πέρασαν από το τελωνείο του Ορμενίου εκ των οποίων 2.672 υπήκοοι Βουλγαρίας και 334 υπήκοοι Τουρκίας.
Τέλος στο τελωνείο  Νυμφαίας στη Ροδόπη κατεγράφησαν 12.587 διελεύσεις εκ των οποίων οι 9.353 υπήκοοι Βουλγαρίας, οι 186 υπήκοοι Τουρκίας. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο σύνολό τους μετακινήθηκαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ο αριθμός των οποίων άγγιξε τις 5.000.
….

*Αντίθετα για καθοδική τάση στις πληρότητες, κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης και υπεύθυνος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου για τον νομό Ξάνθης, Απόστολος Αγκόρτσας. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επισημαίνει πως το 2009 και 2010 υπήρχαν προκρατήσεις για τις Απόκριες από τον Αύγουστο, ενώ φέτος το «φουλάρισμα» των ξενοδοχείων έγινε την τελευταία εβδομάδα της Αποκριάς.
…..

*Το μεσημέρι της Κυριακής, 11 Φεβρουαρίου 2018 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξανθιωτών Αττικής ¨Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ¨ έκοψε την πίτα του.
Όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου ο Σύλλογος, «Η γιορτή,  κύλησε όμορφα στην ωραία αίθουσα του ξενοδοχείου Αμαλία που είχαμε δεσμεύσει για αυτήν την ημέρα, η πολύ ωραία ζωντανή μουσική σκόρπισε το κέφι σε όλα τα πρόσωπα, χορέψαμε, τραγουδήσαμε και χαρήκαμε με την ψυχή μας.
Μακάρι, όλη η χρονιά να κυλήσει τόσο όμορφα όσο και η γιορτή μας.
Ευχαριστούμε, όλα τα μέλη και τους φίλους τους, που συμμετείχαν και ευχόμαστε σ’ αυτούς αλλά και σε όσους δεν κατάφεραν να παρευρεθούν, υγεία πάνω από όλα, χαρές και αφθονία σε όλους τους τομείς για το 2018»
-Μεταξύ των μελών που παραβρέθηκαν ήταν και ο Ξανθιώτης δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασαπόπουλος που το τελευταίο 3ήμερο της Αποκριάς, βρίσκονταν στη Ξάνθη.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Από την Πρωτομαγιά, η εφορία ετοιμάζεται να προχωρήσει σε 17.000 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων οφειλετών και στήνει στα έντεκα μέτρα 73.000 φορολογουμένους.
Πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που χρωστούν φόρους, τέλη και φοροπρόστιμα πάνω από 50.000 ευρώ ο καθένας. Είναι οι πρώτοι που μπαίνουν στο κάδρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και νιώθουν ήδη τον κλοιό του φοροεισπρακτικού μηχανισμού να σφίγγει απειλητικά γύρω τους.
Όσοι έχουν περιουσιακά στοιχεία, κατοικίες, χωράφια, αυτοκίνητα, σκάφη εάν δεν φροντίσουν να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τα χρέη τους θα τα δουν να βγαίνουν στο «σφυρί» καθώς αρχίζουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και για χρέη στο Δημόσιο.
Πρώτη φορά Αριστερά…Αν τώρα βρίσκονταν μια άλλη κυβέρνηση στην εξουσία, κάθε μέρα θα είχαμε απεργίες και κινητοποιήσεις…
Η ΚΑΤΙΝΑ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »