Παρασκευή, Μαρτίου 02, 2018

Σσσσ.... Ψίθυροι - Κατεβάζουν ρολά 15 πρακτορεία ΟΠΑΠ στην Αλεξανδρούπολη - 4 μόλις στην Ξάνθη


ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
….είναι μέγα ολίσθημα ένας Δήμος να μην έχει την ετοιμότητα να ανταποκριθεί σε τέτοιες είδους προκηρύξεις.
Πολιτικές ευθύνες υπάρχουν κ. Δήμαρχε για εσάς και την τόσο ανίκανη Δημοτική σας Παράταξη ή για άλλη μια φορά έχετε σκοπό να κρύψετε την αποδεδειγμένη πια - Πανελληνίως - ανεπάρκειά σας ,προσδοκώντας στα γνωστά - και πάντα ίδια - τοπικά ΜΜΕ να παρουσιάσουν στους πολίτες με λογικοφανείς ανακρίβειες και ψεύδη το άσπρο μαύρο, γράφοντας τα γνωστά έωλα επιχειρήματα με πιο πειστικό τρόπο από εκείνον που θα αναγράφατε εσείς με το δικό σας χέρι;
Γιατί μάλλον για αυτούς - με κάποια διαλλείματα βέβαια - θα είστε και για το προσεχές μέλλον ο.. Δήμαρχος της …καρδιάς τους….
(Από την νέα ανακοίνωση καταγγελία του Μανώλη Φανουράκη και της μείζονος αντιπολίτευσης κατά του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ Μαρίνου Σδρέβανου για τις προσλήψεις στη ΔΕΥΑΞ)
-Όντως …μέγα ολίσθημα φίλτατε Μανώλη να προσπαθεί ο Μαρίνος Σδρέβανος να «διορθώνει» τα λάθη που «κληρονόμησε» από τον  Τσέπελη…

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Μια από τα ίδια είδαμε και προχθές στο δημοτικό συμβούλιο με τους γνωστούς της αντιπολίτευσης κατά την πάγια τακτική τους να επιτίθενται στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Μαρίνο Σδρέβανο, χολωμένοι προφανώς από τα θετικά σχόλια που εισπράττει από την τοπική κοινωνία, αλλά και γιατί αφαίρεσε τα «οφίτσια» κάποιων διευθυντικών στελεχών της εταιρείας κι αυτά εδώ και 3 χρόνια δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να τον …καταγγέλλουν! Φυσικά όσοι ήταν ή άκουσαν το δημοτικό συμβούλιο από το δημοτικό ραδιόφωνο αυτήν τη φορά, αντιλήφθηκαν ένα πράγμα…
Ότι πίσω από όλη αυτήν την εκστρατεία κατά του νυν Προέδρου της ΔΕΥΑΞ  στην ουσία κρύβεται ο πρώην Πρόεδρος Μανώλης Τσέπελης και οι «άνθρωποί» του στην εταιρεία….Χωριό άλλωστε που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει! Τουλάχιστον ας μη κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους ορισμένοι..
Σταύρος Μωρ.

Συνελήφθη 24χρονος Σύριος που μετέφερε 13 μη νόμιμους μετανάστες με ΙΧΕ αυτοκίνητο

Συνελήφθη την Τετάρτη (28-2-2018) το μεσημέρι, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης - Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Αναλυτικότερα, το μεσημέρι της Τετάρτης, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 24χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Τελικά, στο ύψος της Νέας Καρβάλης, το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο διακινητής συνελήφθη άμεσα, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης

Συνολικά 76 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί έγιναν την Τετάρτη

Συνολικά 76 πλειστηριασμοί, επί συνόλου 261 που είχαν προγραμματιστεί την Τετάρτη κατά την πρώτη ημέρα ημέρα διεξαγωγής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, κρίθηκαν γόνιμοι.
Σύμφωνα με τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείων Αθηνών - Πειραιώς- Αιγαίου και Δωδεκανήσου 50 πλειστηριασμοί ανεστάλησαν κατόπιν συνεννόησης των οφειλετών και του επισπεύδοντα και 135 κηρύχθηκαν άγονοι.

«Κολλημένος» στους -10 ο υδράργυρος σε κεντρικό και βόρειο Έβρο

Στους -10 βαθμούς Κελσίου παραμένει καθηλωμένος ο υδράργυρος στον κεντρικό και βόρειο Έβρο, ενώ κλειστά παρέμειναν και χθες τα σχολεία στους Δήμους Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου.
Το τοπίο παραμένει λευκό λόγω και των χαμηλών θερμοκρασιών, ωστόσο από το πρωί της Τετάρτης δεν σημειώθηκαν χιονοπτώσεις, γεγονός που διευκολύνει το μηχανισμό των Δήμων στη διάνοιξη και τον καθαρισμό του οδικού δικτύου.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στο ΑΜΠΕ οι δήμαρχοι Σουφλίου, Βαγγέλης Πουλιλιός και Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης, η κατάσταση σιγά-σιγά εξομαλύνεται. Τα μοναδικά μηχανήματα που παραμένουν στους δρόμους είναι οι αλατιέρες, καθώς η παγωνιά έχει μετατρέψει αρκετά σημεία των δρόμων εντός των πόλεων του Σουφλίου, του Διδυμοτείχου αλλά και των οικισμών σε «γυαλί», παρουσιάζοντας μεγάλη ολισθηρότητα. Η κίνηση στο σύνολο του οδικού δικτύου του Νομού Έβρου διεξάγεται κανονικά αλλά μετά προσοχής δεδομένου ότι παρά τις συνεχείς προσπάθειες καθαρισμού, ενδέχεται να υπάρχουν σημεία όπου το οδόστρωμα είναι γλιστερό.

Κατεβάζουν ρολά 15 πρακτορεία ΟΠΑΠ στην Αλεξανδρούπολη - 4 μόλις στην Ξάνθη

Δεκαπέντε πρακτορεία ΟΠΑΠ στην Αλεξανδρούπολη, κατεβάζουν ρολά από την 1 Μαρτίου 2018 διότι αρνήθηκαν να υπογράψουν τη νέα σύμβαση που τους είχε σταλεί μετά την αλλαγή καθεστώτος στον οργανισμό. Στην Ξάνθη μόλις 4 μέχρι στιγμής.
Πιο συγκεκριμένα, μόλις το 1/5 από τα πρακτορεία που λειτουργούσαν στην Αλεξανδρούπολη θα συνεχίσουν να λειτουργούν, διότι 15 από τους 19 πράκτορες αρνήθηκαν να υπογράψουν τη νέα σύμβαση κι έτσι δεν μπορούν να πάρουν εκ νέου άδεια. Όπως ανέφερε πράκτορας της Αλεξανδρούπολης στο Θράκη Νετ οι νέες αυτές συμβάσεις είχαν έρθει στους πράκτορες χωρίς καμιά προειδοποίηση, ενώ είναι καταρτισμένες έτσι που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πρακτόρων και θίγουν σημαντικά την επιχειρηματική δραστηριότητα. Οι 15 θέσεις που άδειασαν δεν θα αντικατασταθούν, αλλά πιθανόν ο ΟΠΑΠ θα επαναπροκηρύξει 8-9 θέσεις, ενώ έχει ήδη δημοσιεύσει πρόσκληση ενδιαφέροντος για νέους πράκτορες Πανελλαδικά. Τέλος οι 15 πράκτορες που κλείνουν τα μαγαζιά τους και μένουν χωρίς δουλειά θα κινηθούν νομικά.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Μπορεί ο έντιμος κύριος Φανουράκης να κάνει μια ερώτηση στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ αφού τόσο πολύ έχει ευαισθητοποιηθεί στο θέμα των προσλήψεων, με ποια κριτήρια οι μισοί εργαζόμενοι που έχουν βολευτεί εκεί, είναι γιοί…δημοτικών συμβούλων; Πρώην και νυν;

Ομιλία του Οσιολογιώτατου Ιερομόναχου π. Αρτέμιος Γρηγοριάτης, στο Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας Ξάνθης

Γνωστοποιείται από την Ιερά Μητρόπολη, ότι την Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018 και ώρα 18:00, κατά την διάρκεια της ακολουθίας του B΄ Κατανυκτικού  Εσπερινού  στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας Ξάνθης, θα ομιλήσει ο Οσιολογιώτατος Ιερομόναχος π. Αρτέμιος Γρηγοριάτης,  με θέμα: «Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς ως εγκωμιαστής της Θεοτόκου».
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Τα 1.829 έφτασαν τα κρούσματα της ιλαράς

Τα 1.829 έχουν φτάσει πλέον τα καταγεγραμμένα κρούσματα της ιλαράς στη χώρα μας, σύμφωνα με νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Μεγαλύτερη συχνότητα εξακολουθεί να παρατηρείται στη Νότια Ελλάδα, ενώ στη μεγάλη πλειονότητα τα κρούσματα αφορούν σε άτομα Ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.
Υπενθυμίζεται ότι η επιδημία ιλαράς έχει μέχρι σήμερα στοιχίσει τη ζωή σε τρία άτομα στην Ελλάδα.

Η Fraport «θωρακίζει» 14 περιφερειακά αεροδρόμια 

Σε αγορά 10 νέων πυροσβεστικών οχημάτων, συνολικής αξίας 4 εκατ. ευρώ, ειδικά για την πυρόσβεση και διάσωση αεροσκαφών προχώρησε η Fraport Greece.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Fraport Greece, αυτή η επένδυση βελτιώνει σημαντικά την πυρασφάλεια στα περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η εταιρεία από τον Απρίλιο του 2017.
Η αγορά των οχημάτων γίνεται στο πλαίσιο της γενικής αναβάθμισης και πλήρους εκσυγχρονισμού των 14 περιφερειακών αεροδρομίων από τη Fraport Greece.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τα πρώτα τρία πυροσβεστικά οχήματα έχουν σταλεί ήδη στα αεροδρόμια της Fraport Greece στη Θεσσαλονίκη, την Κεφαλλονιά και τη Ρόδο.
Τα υπόλοιπα επτά θα παραδοθούν τον Απρίλιο του 2018 στα αεροδρόμια της Κέρκυρας, της Σάμου, της Μυκόνου, της Μυτιλήνης, της Κω και της Ζακύνθου

Αποκαλυπτικά στοιχεία: Πάνω από 35.000 οι εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου

Απαντήσεις σε τρία ερωτήματα που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων. Οι ερωτήσεις αφορούσαν το Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης, τις Επιστροφές βάσει του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙΙ και τα χρήματα που λαμβάνει η χώρα μας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Στην απάντηση του, ο Επίτροπος ξεκαθαρίζει ότι οι αιτούντες άσυλο που επιστρέφουν βάσει του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙΙ δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης. Παράλληλα αναφέρει ότι «δυνάμει των αποφάσεων του Συμβουλίου ήταν να μετεγκατασταθούν από την Ελλάδα κατ’ ανώτατο όριο 66 400 αιτούντες άσυλο.» Ωστόσο, η Ελλάδα κατέγραψε «27 457 αιτούντες άσυλο ως δυνητικά επιλέξιμους για μετεγκατάσταση. Σε σχέση με αυτούς, η ελληνική Υπηρεσία Ασύλου υπέβαλε 24 102 αιτήματα μετεγκατάστασης σε κράτη μέλη, εκ των οποίων έγιναν δεκτά 22 735». Ο Επίτροπος σημειώνει επίσης στην απάντησή του ότι, μέχρι «την 30ή Νοεμβρίου 2017 εκκρεμούν σε πρώτο βαθμό περίπου 35 299 αιτήσεις ασύλου».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »