Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018

Σσσσσ..... Ψίθυροι - Την Δευτέρα 19 Μαρτίου συνεδριάζει το Επιμελητήριο Ξάνθης


ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, όλους τους Έλληνες φιλάθλους, την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα.
Η συναισθηματική αντίδρασή μου έχει προκληθεί από τη γενικευμένη αρνητική κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό και από το σύνολο των απαράδεκτων, μη αθλητικών γεγονότων, που έλαβαν χώρα προς το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: τις ενέργειες του διαιτητή και του επόπτη (γκολ - οφσάιντ - γκολ), τη διακοπή του αγώνα, τις διαμαρτυρίες και την είσοδο μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεκάδων ανθρώπων και των δύο ομάδων.
Όλα αυτά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έκρυθμη κατάσταση στο γήπεδο και ο μοναδικός στόχος μου ήταν να προστατεύσω δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων του ΠΑΟΚ από προβοκάτσιες - συμπλοκές - ανθρώπινα θύματα.
(Ο Ιβάν Σαββίδης στη δήλωση συγνώμης που έκανε μετά τα γεγονότα της Τούμπας)

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Δεν ξάφνιασε καθόλου με τις επιλογές των νέων αντιδημάρχων του ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος. Ακόμη και με την επιλογή του Στέφανου Ιγιαννίδη που είναι ένα νέο πρόσωπο, ο Δήμαρχος για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι θα δώσει ευκαιρίες σε όλους τους δημοτικούς του συμβούλους να προσφέρουν και κυρίως σε αυτούς που δεν προκαλούν με τις συμπεριφορές τους και θέλουν πραγματικά να δουλέψουν για τον Δήμο Ξάνθης. Η επιλογή του Μιχάλη Λομβαρδέα αναμενόμενη, διότι ήδη πέρασε πετυχημένα από το πόστο και του Αντιδήμαρχου και Προέδρου της Ποιότητας Ζωής και το ίδιο ισχύει και για την επιλογή του Χασάν Ογλού Φερτούν, που όταν για πρώτη φορά έχρισε αντιδήμαρχο ο σημερινός Δήμαρχος, έπεσαν όλοι να τον «φάνε», ο Φερτούν όμως τον δικαίωσε με την αποτελεσματικότητά του.  Καλή τους επιτυχία λοιπόν και πάλι.
Σταυρ. Μωρ.

ΑΣΕΠ: Υποβλήθηκαν 57.749 αιτήσεις για 2.931 θέσεις στους ΟΤΑ

Ξεπερνούν τις 57.000 οι αιτήσεις που έγιναν για 2.931 θέσεις στους δήμους. Οι προσλήψεις γίνονται μέσω ΑΣΕΠ (προκήρυξη 3Κ/2018) και αφορά συνολικά 8.166 θέσεις.
Συνολικά υποβλήθηκαν 57.749 αιτήσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΑΣΕΠ, υποβλήθηκαν 5.371 αιτήσεις για την κάλυψη 133 θέσεων κατηγορίας Π.Ε., 6.305 αιτήσεις για την κάλυψη 84 θέσεων κατηγορίας Τ.Ε. και 46.073 αιτήσεις για την κάλυψη 2.714 θέσεων κατηγορίας Δ.Ε.
Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερος, καθώς για τις υπόλοιπες 5.235 θέσεις, που αφορούν την κατηγορία ΥΕ, βρίσκεται σε εξέλιξη έως την Παρασκευή 23 Μαρτίου και ώρα 14:00 η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων.


2.500 τεμάχια παραποιημένων προϊόντων κατασχέθηκαν στο τελωνείο των Κήπων

Μεγάλη ποσότητα παραποιημένων προϊόντων "πιάστηκε" την Δευτέρα 12 Μαρτίου στο τελωνείο των Κήπων.
Ειδικότερα,  σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από ελεγκτές του τμήματος δίωξης λαθρεμπορίου του Τελωνείου Κήπων, κατόπιν υπόδειξης του συστήματος ανάλυσης κινδύνου, σε φορτηγό με πινακίδες κυκλοφορίας της Π.Γ.Μ.Δ. το οποίο πραγματοποιούσε έισοδο στην Ελλάδα προερχόμενο από Τουρκία, βρέθηκαν εντός του φορτίου του, 2.500 περίπου τεμάχια παραποιημένων προϊόντων (μπλούζες, γυναικείες τσάντες, κλπ) επώνυμων εταιρειών.
Όπως είναι φυσικό του επιβλήθηκε και εισπράχθηκε πρόστιμο 5.000,00€, ενώ τα είδη δεσμεύθηκαν για καταστροφή.

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις του Απριλίου

 Η καταβολή των συντάξεων Απριλίου, θα αρχίσει στις 29 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 3 Απριλίου.
Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, του ΙΚΑ και του ΝΑΤ, θα λάβουν τις συντάξεις τους στις 29 Μαρτίου, ημέρα Πέμπτη ενώ στις 2 Απριλίου-ημέρα Δευτέρα, ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στους δικαιούχους.
Τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 29 Μαρτίου2018 ημέρα Πέμπτη. Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν στις 29 Μαρτίου 2018 ημέρα Πέμπτη.
Οι επικουρικές συντάξεις (ΕΤΕΑΕΠ) θα καταβληθούν στις 3 Απριλίου 2018, ημέρα Τρίτη.
sofokleousin.gr

Σε λειτουργία η εφαρμογή για την αυτόματη επιστροφή ΦΠΑ

Διαθέσιμη είναι η νέα έκδοση εφαρμογής για υποβολή πιστωτικών δηλώσεων ΦΠΑ, μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι μπορούν να αιτούνται αυτόματα επιστροφή ΦΠΑ.
Αφορά σε φορολογικές περιόδους από 01/03/2018 και εφεξής, εφόσον ο φορολογούμενος έχει προχωρήσει αθροιστικά στις παρακάτω ενέργειες:
1. Έχει συμπληρώσει τον κωδικό 503 (Αιτούμενο ποσό για επιστροφή).
2. Έχει επιλέξει τις αιτίες 1-5 του κωδικού 507.
3. Έχει συμπληρώσει τον Αριθμό λογαριασμού IBAN, στη συγκεκριμένη δήλωση.
Αφορά στην αρχική ή και στην πρώτη τροποποιητική δήλωση της ίδιας φορολογικής περιόδου.
O φορολογούμενος θα ενημερώνεται με εισερχόμενο μήνυμα στο TAXISnet για τη δημιουργία του αιτήματος.
Για φορολογικές περιόδους μέχρι 28/02/2018, τα αιτήματα θα συνεχίσουν να υποβάλλονται σε έντυπη μορφή στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Τελικώς ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης κ.Μπεμπεκίδης που θεάθηκε στην εκδήλωση της Ν.Δ. με ομιλητή τον πρώην Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, πήρε μεταγραφή στη Νέα Δημοκρατία αλλά Σαλτούρου, ή παραμένει στο Κίνημα και η παρουσία του είχε συμβολικό χαρακτήρα;

Εξαρθρώθηκε σπείρα που πραγματοποιούσε λαθρανασκαφές σε διάφορες περιοχές της χώρας

Πολυμελή σπείρα, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε λαθρανασκαφές σε περιοχές των νομών Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Δράμας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και Καρδίτσας, εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, της Ασφάλειας Καλαμάτας.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων που πραγματοποίησε η αστυνομία σε περιοχές της Αττικής, της Ηλείας, της Κορινθίας και της Μεσσηνίας, συνελήφθησαν επτά άτομα ελληνικής καταγωγής ηλικίας από 14 έως 64 ετών και δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας, 41 και 47 ετών.
Επίσης, η δικογραφία που σχηματίσθηκε για την υπόθεση, περιλαμβάνει ακόμη πέντε άνδρες, ηλικίας από 43 έως 67 ετών, καθώς και μία γυναίκα, ηλικίας 58 ετών.
Σύμφωνα με την αστυνομία, όπως προέκυψε από τις έρευνες του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, τα μέλη της σπείρας είχαν πραγματοποιήσει, από τον Ιούλιο του 2017, έως τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, οκτώ λαθρανασκαφές και μία παράνομη αρχαιολογική έρευνα.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, αποθήκες, αυτοκίνητα, αλλά και σε εξωτερικούς υπαίθριους χώρους και αγροτεμάχια, βρέθηκαν μεταξύ άλλων μία συσκευή ανίχνευσης μετάλλων και καλωδίων, τρεις βυζαντινές εικόνες, η προέλευση και το νόμιμο της κατοχής, των οποίων ερευνάται και δύο ζυγαριές.

Το πρώτο δρομικό μπύρας στις 15 Απριλίου στην Κομοτηνή

Σχεδόν όλα είναι έτοιμα για την πραγματοποίηση του πρώτου δρομικού μπύρας στην Κομοτηνή στις 15 Απριλίου.
Σύμφωνα με τον διοργανωτή της δράσης, Δημήτρη Μισίρη, «μέχρι στιγμής οι εγγγραμένοι είναι 280 και φυσικά γίνονται ακόμα μέχρι τις 15 Μαρτίου δεκτές κι άλλες. Ο δρόμος που θα καλύψουν τρέχοντας είναι μήκους 6 χλμ με υποχρεωτική στάση στα 3 χλμ για πόση μπύρας.
Η έναρξη θα γίνει από τις εγκαταστάσεις της Μπύρας Βεργίνα στην Κομοτηνή και εκεί θα καταλήξουν, με τους συμμετέχοντες να το γιορτάζουν μετά με ένα μεγάλο πάρτυ. Την δράση συνδιοργανώνουν η Μπύρα Βεργίνα και ο Αθλητικός Σύλλογος Ηρόδικος Κομοτηνής».

Ημερίδα για την καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης στην Δράμα

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Η καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης», διοργανώνει το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, στη Δράμα, την Δευτέρα 19 Μαρτίου και ώρα 11:00π.μ., στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ), στο 5ο χλμ. Δράμας-Θεσσαλονίκης.
Εισηγητές της ενημερωτικής εκδήλωσης είναι οι, Δρ. Τσαλίκη Ελένη και Δρ. Καλύβας Απόστολος, από το Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ  και ο κ. Κυριακόπουλος Νεκτάριος, γεωπόνος, από το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης & Ελέγχων του Ν. Δράμας.
Η συμμετοχή του κοινού είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον προϊστάμενο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, κ. Αναστασιάδη Άνθιμο, τηλ 2521058175, e-mail: drogeeka@otenet.gr

Την Δευτέρα 19 Μαρτίου συνεδριάζει το Επιμελητήριο Ξάνθης

Την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 και ώρα 19:00 συνεδριάζει το Επιμελητήριο Ξάνθης με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΑΡ. 1/2018
2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ
3. ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
4. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ ΟΤΑ»
5. ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ Δ.Σ. κ. Ευάγγελου Βακιρτζή
6. ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ISO 9001:2015
7. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας το Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκληθεί εκ νέου εντός της νόμιμης προθεσμίας


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »