Παρασκευή, Μαρτίου 02, 2018

Καταγγελία για παραποίηση πρακτικού του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε ο επικεφαλής της παράταξης Νέα Εποχή Ιπποκράτης Καμαρίδης


*Απομακρύνθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης (28/2) το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έφιππου στον Βουκεφάλα, που βρισκόταν στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου των Σκοπίων.
Είχε προηγηθεί η απόφαση της κυβέρνησης των Σκοπίων για μετονομασία του αεροδρομίου από «Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος» σε «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων» και η αφαίρεση των μεταλλικών πινακίδων στην οροφή του αεροδρομίου, στις οποίες αυτό αναφερόταν με την προηγούμενη ονομασία του (Μέγας Αλέξανδρος).
….
*Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ύψους 1,5 μέτρου, που βρισκόταν στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου των Σκοπίων, είχε τοποθετηθεί το 2011 και αποτελούσε δωρεά της τουρκικών συμφερόντων εταιρίας "TAV", η οποία από το 2010 διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας των Σκοπίων.
…….

*Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε επί της αρχής, στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, το σχέδιο νόμου "Διατάξεις για την Παραγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης".
"Υπέρ" του σχεδίου δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι. "Κατά" του νομοσχεδίου τάχθηκε η ΝΔ. Το ΚΚΕ καταψήφισε και ζήτησε την απόσυρσή του. "Κατά" δήλωσε η Χρυσή Αυγή. Επιφυλάξεις δήλωσε η Ένωση Κεντρώων.
Η ΝΔ μολονότι δηλώνει πως ουδείς διαφωνεί ότι η φαρμακευτική κάνναβη πρέπει να χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς, ψήφισε "κατά" επί της αρχής του νομοσχεδίου με κεντρικό σκεπτικό ότι το νομοσχέδιο είναι ασαφές και πρόχειρο.
"Με όση καλή διάθεση και να θέλουμε να το δούμε, δεν μπορούμε παρά να καταλήγουμε στο ότι το νομοσχέδιο είναι πρόχειρο και ασαφές. Διαφορετικά, αν προσπαθήσουμε να το ερμηνεύσουμε και να το συνδέσουμε και με τον συνήθη τρόπο που η κυβέρνηση νομοθετεί, τότε γίνεται απολύτως σαφές ότι προωθείται η μαζική και χωρίς ασφάλεια καλλιέργεια κάνναβης στη χώρα», είπε ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Βλάσης και επισήμανε ότι πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για αποποινικοποίηση, για ευφορική χρήση. "Όλα τα ακούμε καλόπιστα. Η ουσία όμως είναι πως αν θέλετε κύριε υπουργέ να το φέρετε, φέρτε το εδώ να το συζητήσουμε υπεύθυνα και να πει ο καθένας την άποψη του και μην κοιτάτε με ένα παραθυράκι να δημιουργήσετε συνθήκες μετατόπισης", είπε ο εισηγητής της ΝΔ.
……

*Η Αρμενία ακύρωσε την ειρηνευτική συμφωνία που είχε υπογραφεί, προκειμένου να ομαλοποιηθούν οι μεταξύ τους σχέσεις, με την Τουρκία το 2009. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση «ο Πρόεδρος της Αρμενίας, Serzh Sarksyan, είπε στη συνάντηση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, ότι τα Πρωτόκολλα Αρμενίας – Τουρκίας, καταργήθηκαν».
Το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας επίσης ανακοίνωσε ότι τα συγκεκριμένα πρωτόκολλα πλέον θεωρούνται «άκυρα και μη ισχύοντα».
…..
*Καταγγελία για παραποίηση πρακτικού του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε ο επικεφαλής της παράταξης Νέα Εποχή Ιπποκράτης Καμαρίδης στη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου, το βράδυ της Τετάρτης, μοιράζοντας μάλιστα στους δημοσιογράφους και στους δημοτικούς συμβούλους του αντίγραφα του «ντοκουμέντο» του…
-Νομίζω ότι η Εισαγγελία είναι κοντά, οπότε αν ότι έγινε είναι παράνομο, θα πρέπει και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι…Και αν δεν είναι; Υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο, τι να κάνουμε..…
…..

*Τη δυνατότητα να λαμβάνουν με email ενημέρωση για τις απουσίες των παιδιών τους από το σχολείο έχουν οι γονείς στο πλαίσιο της λειτουργικής αναβάθμισης των υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της μείωσης του λειτουργικού κόστους των σχολικών μονάδων.
Η λειτουργία είναι καθαρά προαιρετική, αξιοποιήσιμη από τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων που είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τη συλλογή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων επικοινωνίας των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών τους, κατόπιν συναίνεσης αυτών.
Όπως σημειώνει το υπουργείο Παιδείας, με τον τρόπο αυτό εξοικονομείται ένα σημαντικό ποσό που δαπανούσε το δημόσιο για την αποστολή επιστολών προς τους γονείς ταχυδρομικά, για γραφική ύλη, ταχυδρομικά τέλη και φυσικά εξοικονομούνται πολλές εργατοώρες εκπαιδευτικών που ήταν επιφορτισμένοι για την όλη διαδικασία.
ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Καθαρές κουβέντες. Το «τοπίο» λοιπόν εν όψει των επόμενων δημοτικών εκλογών, είναι ξεκάθαρο…
Οι δημοτικές παρατάξεις Φανουράκη και Ι. Καμαρίδη με την στήριξη Τσέπελη,. Αλέκου Κυριακίδη, Μούρκα κλπ μονίμως μέχρι το τέλος της θητείας του Δημάρχου Ξάνθης, θα κινείται με καταγγελτική λογική, προσπαθώντας να δαιμονοποιεί και ποινικοποιεί ότι …«ανακαλύπτει» με την «συνεργασία» κάποιων υπαλλήλων, σε θέματα του Δήμου και της ΔΕΥΑΞ..!
Οπότε ανάλογη θα πρέπει να είναι και η αντιμετώπιση από την πλευρά του Δημάρχου Ξάνθης…
Βγαίνει και καταγγέλλει τους λόγους για τους οποίους τον έχουν στοχοποιήσει όλοι αυτοί από την εποχή που διέγραψε τον Τσέπελη…και στο τέλος, αυτός θα είναι ο θριαμβευτής. Θυμηθείτε με…
Η ΚΑΤΙΝΑ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »