Παρασκευή, Μαρτίου 16, 2018

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ! Και εθνικοί λόγοι επέβαλαν την ίδρυση και λειτουργία του ΔΠΘ κ.Υπουργέ!

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΝΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΝ
Σκληρή επίθεση στον Υπουργό Παιδείας κ.Κώστα Γαβρόγλου εξαπέλυσε χθες το μεσημέρι από την «Ανοιχτή γραμμή» του Xanthi channel ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός, από τις σπάνιες φορές που τοποθετείται πολιτικά τον τελευταίο καιρό…
Τον χαρακτήρισε ως «εχθρό της Θράκης» και παράλληλα τον κατηγόρησε ότι θέλει να συρρικνώσει και να οδηγήσει σε λουκέτο το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ευνοώντας άλλα συμφέροντα και παραγνωρίζοντας ότι πρωτίστως οι ΕΘΝΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ επέβαλαν την ίδρυση Πανεπιστημίου στη Θράκη.ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΣ
Αναλυτικότερα ο πρώην Υπουργός κ.Κοντός μιλώντας στην «Ανοιχτή γραμμή» του Xanthi cahnel, επεσήμανε τα παρακάτω:
«Ο κύριος Γαβρόγλου, δυστυχώς έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς της Θράκης, διότι με τον νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, αρχές Μαρτίου, και την Υπουργική Απόφαση που μετά από 3 μέρες εξέδωσε, την είχε έτοιμη την Υπουργική Απόφαση, είναι βέβαιο πλέον ότι οδηγείται σε πολύ μεγάλη συρρίκνωση το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης…Σε πολύ μεγάλη συρρίκνωση, διότι εάν εφαρμοστεί ο νόμος, έτσι όπως αναφέρει, οι περισσότεροι φοιτητές θα φύγουν από την Θράκη. Καταργείται το ποσοστό του 10%, μπαίνει το εισοδηματικό όριο 50.000€ ανά 4μελή οικογένεια, δημιουργούνται παρόμοια τμήματα στο λεκανοπέδιο, πρόκειται για καθαρά ρουσφετολογικό νόμο!
Το πανεπιστήμιο μας κινδυνεύει πλέον άμεσα και έχουμε υποχρέωση όλοι οι φορείς, τοπικές κοινωνίες, επιμελητήρια, τοπική αυτοδιοίκηση να φωνάξουμε δυνατά, πολύ δυνατά, να ξεσηκωθούμε διότι το πανεπιστήμιο ξέρετε πολύ καλά ότι δεν παίζει έναν ρόλο οικονομικό ή πολιτιστικό ή εκπαιδευτικό αλλά κυρίως έγινε για εθνικούς λόγους. Αυτό δεν μπορούμε να το δεχτούμε πλέον, είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται. Ήδη πληροφορούμαι ότι έχουν αντιδράσει όλοι οι Μητροπολίτες με επιστολή τους στον Πρωθυπουργό και στον Υπουργό Παιδείας…Είμαι σίγουρος ότι θα αντιδράσουν οι Δήμοι, οι Φορείς, οι πολίτες είναι σε επαγρύπνηση…Ο λαός της Θράκης δεν πρόκειται να επιτρέψει την συρρίκνωση του Πανεπιστημίου μας».

ΚΑΛΕΣΕ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ
Επισημαίνεται ότι λίγη ώρα πριν κάνει τις παραπάνω δηλώσεις στο Xanthi channel  ο πρ. Βουλευτής και πρ. Υπουργός κ. Αλέξανδρος Κοντός έκανε και γραπτή δήλωση στην οποία ανέφερε τα εξής:
«Όσα προβλέπονται στο Νόμο 4521 καθώς επίσης και η σχετική Υπουργική Απόφαση 37818 που υπεγράφη μόλις τρεις μέρες μετά, επιβεβαιώνουν, για ακόμη μία φορά, ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως και γενικότερα αυτή η Κυβέρνηση, λειτουργεί αποκλειστικά με ψηφοθηρικές και πελατειακές σκοπιμότητες ακόμα και στον τομέα της παιδείας και κυρίως στον πολύ ευαίσθητο χώρο των Πανεπιστημίων. Με την απόφαση του κ. Γαβρόγλου να εφαρμοστούν τα πλέον ελαστικά όρια στις μετεγγραφές των φοιτητών είναι προφανές ότι ουσιαστικά οδηγούνται σε συρρίκνωση ή ακόμα και σε απαξίωση και μαρασμό σημαντικά Πανεπιστήμια της Περιφέρειας, ιδιαίτερα σε πιο ευαίσθητες περιοχές όπως είναι η Θράκη στην οποία το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο είναι στρατηγικός πυλώνας κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης και πολιτισμού. Μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν από πολλές απόψεις δραματική για την εθνικά "ευαίσθητη" περιοχή μας και γι’ αυτό είναι απαραίτητο να αντιδράσουμε και να συντονίσουμε τις ενέργειές μας όλοι. Τοπικές Αρχές, φορείς, κοινωνίες, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να ενεργήσουμε από κοινού για να στηρίξουμε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και να διεκδικήσουμε την ενίσχυσή του, αντί της συρρίκνωσης στην οποία το καταδικάζει η Κυβέρνηση».


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »