Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018

Σσσσσ... Ψίθυροι - Ο Δήμος Ξάνθης σβήνει τα φώτα και συντονίζεται με την «Ώρα της Γης»


ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή κ. Μουράτ Ομέρογλου δέχθηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος. Στη συνάντηση ο κ. Μέτιος συζήτησε με τον κ. Ομέρογλου θέματα συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια ΑΜΘ και τις όμορες τουρκικές νομαρχίες, όπως της Αδριανούπολης, στους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού, της διευκόλυνσης των μετακινήσεων, της ενέργειας, της συμμετοχής σε εμπορικές Εκθέσεις, του καλύτερου συντονισμού για την αντιμετώπιση των πλημμυρών του ποταμού Έβρου και την καταπολέμηση ζωονόσων.
(Από το δελτίο τύπου της Περιφέρειας ΑΜΘ για την συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Τούρκο Πρόξενο)
-Εδώ ο κόσμος καίγεται, μέχρι και η Ευρώπη έκανε παρέμβαση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και ο κύριος Μέτιος μίλησε με τον Τούρκο Πρόξενο για τις…εμπορικές εκθέσεις και τα βοοειδή! Για μας τα «βόδια» τους ψηφοφόρους;

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Να μη λέμε μόνο τα «κακά» αλλά να προβάλλουμε και τα θετικά….Η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, λόγω των διωγμών του 20ου αιώνα του Θρακικού Ελληνισμού από Βούλγαρους και Νεότουρκους και προς ανάμνηση των θυμάτων, ανήγειρε μνημείο στην αυλή του ναού Αγίας Βαρβάρας-Κομοτηνής. Με την πράξη αυτή διαφαίνεται για μια ακόμη φορά πως η εκκλησία -σε αντίθεση με άλλους φορείς-, είναι παρούσα και έχει μνήμη…
Μπράβο λοιπόν στον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής γι’ αυτή του την πρωτοβουλία, διότι κάποια στιγμή πριν αρχίσουμε και τα «δίνουμε» όλα (σ.σ. Και μάλιστα έναντι πινακίου «φακής»…), θα πρέπει να κρατήσουμε τουλάχιστον την ιστορία μας και τα σύμβολά μας.
Σταύρος Μωρ.

Συνελήφθησαν 2 υπήκοοι FYROM για μεταφορά 20 λαθρομεταναστών στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης

Συνελήφθησαν την Τετάρτη (21-3-2018) το μεσημέρι, στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι FYROΜ, ηλικίας 39 και 24 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής - Ξάνθης, ένα ακινητοποιημένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και τον 24χρονο, ενώ στη γύρω περιοχή βρέθηκαν είκοσι (20) μη νόμιμοι μετανάστες, υπήκοοι Πακιστάν. Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι το όχημα οδηγούσε ο 24χρονος, με το οποίο προωθούσε, παράνομα στην ενδοχώρα, τους είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες, ενώ στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, συνελήφθη και ο 39χρονος συνεργός του, ο οποίος του παραχώρησε το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο. 
Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

Ο Δήμος Ξάνθης σβήνει τα φώτα και συντονίζεται με την «Ώρα της Γης»

O Δήμος Ξάνθης συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF «Η Ώρα της Γης», το μεγαλύτερο γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σε μια προσπάθεια για την εξοικονόμηση ενέργειας.
Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της WWF «Η Ώρα της Γης» ο Δήμος Ξάνθης θα διακόψει συμβολικά τη φωταγώγηση στο Δημαρχείο, από τις 20.30 για μια ώρα το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018.
Ο Δήμος Ξάνθης καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στη συμβολική πρωτοβουλία και να σβήσουν τα φώτα στα σπίτια τους, για μια ώρα από τις 20.30 έως τις 21.30, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την προστασία του πλανήτη από την υπερθέρμανση.

ΟΑΕΔ: Πότε θα καταβληθούν το δώρο Πάσχα και τα επιδόματα ανεργίας

Από την Πέμπτη 29.03.2018 θα καταβάλλεται το δώρο Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους άνεργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, την Πέμπτη 29.03.2018 θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά θα καταβάλλονταν από 29.03.2018 μέχρι και 15.04.2018.
Σημειώνεται ότι η προπληρωμή των παραπάνω επιδομάτων στους δικαιούχους που στο διάστημα από 29.3.2018 έως 15.4.2018 υποχρεούνται σε αυτοπρόσωπη παρουσία, γίνεται εφόσον παρουσιαστούν στα ΚΠΑ ως οφείλουν.
Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Την παραμονή των συμβασιούχων στην καθαριότητα των Δήμων ζητεί η ΚΕΔΕ

Την εξάμηνη παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων, αναμένεται να ζητήσει από την κυβέρνηση η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Μετά από συνάντηση μεταξύ της επιτρπής των συμβασιούχων και της ΚΕΔΕ, ο γενικός διευθυντής της Ένωσης, Βαγγέλης Πάνου, μετέφερε μήνυμα του προέδρου Γιώργου Πατούλη, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό και υπογράμμισε ότι η ΚΕΔΕ, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν,  θα αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να βρεθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συμβασιούχοι στους δήμους.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η ΚΕΔΕ είναι:
Κατάθεση αιτήματος τουλάχιστον εξάμηνης παράτασης των συμβάσεών τους, καθώς δεν αναμένεται η άμεση ολοκλήρωση της έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού από το ΑΣΕΠ
Συμπαράσταση και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τους
Αναζήτηση από κοινού νομοθετικής πρότασης που θα συμβάλει στην διασφάλιση των θέσεων από τους ίδιους τους συμβασιούχους

Επικοινωνία των δύο στρατιωτικών από τις φυλακές με τους γονείς τους - Ζήτησαν καινούργια βιβλία

Τηλεφωνική επικοινωνία για 10 λεπτά με τους γονείς τους είχαν την Τετάρτη οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.
Οπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, το αίτημά τους ήταν να τους πάνε στο επισκεπτήριο της Παρασκευής καινούργια βιβλία για να περνούν τις ώρες τους. Η αγωνία των γονιών για τα δύο παιδιά ήταν αν τους φέρονται καλά οι Τούρκοι κάτι που αποκόμισαν μετά τη συνομιλία.
Οι δύο στρατιωτικοί καθησύχασαν και εμψύχωσαν τους γονείς τους, λέγοντάς τους πως όλα θα πάνε καλά. Τώρα ετοιμάζονται για το επερχόμενο επισκεπτήριο της Παρασκευής, το τρίτο στις φυλακές.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Περισσότερα από 100 περιστατικά ιλαράς την τελευταία εβδομάδα

Περισσότερα από 100 περιστατικά ιλαράς καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα.
Σύμφωνα με τη έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, από 1/5/2017 μέχρι 22/3/2018, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 2.200 κρούσματα ιλαράς, με μεγαλύτερη συχνότητα στη Ν. Ελλάδα.
Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα Ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.
Αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση και άλλων κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, και δεν μπορεί να αποκλειστεί η αύξηση των κρουσμάτων και η επέκτασή τους και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

Καταργούνται οι περιορισμοί υπηρέτησης των αστυνομικών στον τόπο γέννησής τους

Με τροπολογία που υπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας, καταργούνται οι περιορισμοί που υπήρχαν όσον αφορά την δυνατότητα των αστυνομικών να υπηρετήσουν σε υπηρεσίες που εδρεύουν στον τόπο γέννησής τους ή των συζύγων τους.
Σύμφωνα με την διάταξη που καταργείται, οι αξιωματικοί, ανθυπασπιστές και υπαξιωματικοί απαγορεύεται να υπηρετούν σε αστυνομικά τμήματα, υπηρεσίας ασφαλείας, τροχαίας κλπ. που είναι στον τόπο γέννησής τους ή των συζύγων τους, εφόσον διέμεινα μόνιμα σε αυτόν μέχρι το 18ο έτος της ηλικίας τους.
Με την τροπολογία Σκουρλέτη-Τόσκα καταργούνται οι περιορισμοί αυτοί λόγω των νέων δεδομένων που δημιουργεί η διοικητική ανασυγκρότηση της χώρας μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και τη νέα δομή των δήμων που προέκυψαν.

Προκήρυξη θέσεων γιατρών στο Νοσοκομείο Καβάλας

Προκηρύχθηκαν 8 νέες θέσεις γιατρών για το Νοσοκομείο Καβάλας που θα καλύψουν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Ξενοφών Κροκίδης δήλωσε πως είναι μία πολύ ευχάριστη εξέλιξη που την γνώριζαν μετά την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη.

Σταθάκης: Διπλασιάζεται το ποσό για το «Εξοικονομώ κατ' Οίκον»

Τον διπλασιασμό του συνολικού ποσού που έχει διατεθεί για το «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον ΙΙ», από τα 350 εκατ. στα 700 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, είναι να ενταχθούν επιπλέον 10.000 πολίτες που πληρούν τα κριτήρια, αλλά έχουν χαρακτηριστεί επιλαχόντες.
Οι αιτήσεις που έχουν ήδη πρωτοκολληθεί μετά από μόλις τρεις ημέρες λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος έχουν φτάσει τις 11.181, ενώ πάνω από 21.000 ενδιαφερόμενοι έχουν πραγματοποιήσει εγγραφή στην πλατφόρμα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »