Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ


Ο κύριος Μέτιος εξακολουθεί να μην μας εντυπωσιάζει ή μάλλον, εξακολουθεί να γίνεται…επαναλήψιμος με τις πρακτικές του. Έτσι συνεχίζει να προωθεί για την Περιφέρεια μόνο δικούς του ανθρώπους και όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο οδηγεί σε πλήρη διάσταση την παράταξη Περιφερειακή Αναγέννηση. Αν όμως αυτός είναι ο σκοπός του, τότε συγχαρητήρια! Να συνεχίσει έτσι…
ΑΛΕΚΤΩΡ
……

*Με ψήφους 28 υπέρ και 19 λευκά στα συνολικά 47 ψηφοδέλτια πρόεδρος, του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης αναδείχθηκε κατά την προχθεσινή ειδική συνεδρίαση η περιφερειακή σύμβουλος της περιφερειακής Αναγέννησης Ελένη Δημούδη Τζατζαήρη.
Λίγο νωρίτερα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Φώτης Καραλίδης και ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Ορντέρ Μουμίν πρόβαλαν ένσταση επι της διαδικασίας λέγοντας ότι η συμπολίτευση δεν ψήφισε με κάλπη το όνομα της κυρίας Δημούδη, αλλά αποφάσισε ….μυστικά!!!
Με αποτέλεσμα να στριμώξουν άγρια για μια ακόμη φορά τον Μέτιο που δεν ήξερε τι να τους απαντήσει, αφού ο ίδιος ισχυρίζονταν ότι κανείς δεν διαφώνησε με την επιλογή της κυρίας Ελένης Δημούδη!!!
….

*Στην Ξάνθη βρίσκεται από χθες και πάλι ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός, προκειμένου από τη μια να ασχοληθεί με την ΣΕΚΕ κι από την άλλη να δεχτεί κι από κοντά ευχές φίλων για το τέταρτο εγγονάκι του από τον γιο του Στράτο.
Φυσικά είναι περιττό να σας περιγράψω την χαρά του.
…..

*Το Επιμελητήριο Ξάνθης σχεδιάζει μία σειρά δράσεων στο πλαίσιο της προσπάθειας για προώθηση και ανάδειξη των τοπικών μας προϊόντων και την σύνδεσή τους με τον τουρισμό και την ιστορία της περιοχής. Για τον λόγο αυτό απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές αγροτικών προϊόντων, ειδών οικοτεχνίας κ.λπ. να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο του Επιμελητήριου κ. Στυλιανό Μωραΐτη, στα τηλέφωνα 2541022533 και 69327210123
……

*Το Δ.Σ. της ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Ελλάδος  σε συνεργασία με τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θράκης,  πραγματοποιεί από χθες στην Κομοτηνή, διημερίδα με θέμα: «Η εκπαίδευση της μειονότητας και το σχολείο των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών και δικαιωμάτων στο περιβάλλον συνύπαρξης πλειονότητας και μειονότητας στη Θράκη». Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Chris & Eve.
….

*Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν οι:
Γιαγκουνίδης Παναγιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής της Συγκριτικής Παιδαγωγικής του Π.Τ.Δ.Ε. του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Γραμματίκας Βασίλειος, Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Δημάση  Μαρία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Συρίγος Άγγελος, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου & Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου.
Μάλιστα ο τελευταίος μίλησε χθες στην Ανοιχτή γραμμή για την Μειονοτική Εκπαίδευση και τα είπε άριστα.
….

*Καλό νέο. Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, υπέγραψε την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018, την απόφαση ενεργοποίησης της πρόσκλησης προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ για την «Προμήθεια και Τοποθέτηση Εξοπλισμού για την Αναβάθμιση Παιδικών  Χαρών των Δήμων της Χώρας» στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Ενίσχυσης Δήμων «ΦιλόΔημος ΙΙ».
….

*Σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση και τις κατηγορίες που προβλέπει αυτοί, οι Δήμοι Ξάνθης, Αβδήρων, Μύκης και Τοπείρου μπορούν να πάρουν από πρόγραμμα 200-250.000 ευρώ! Καθόλου άσχημα κι ας σπεύσουν να προλάβουν…

*Σε εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον ΟΑΕΔ Ξάνθης, συμμετείχε η ποδοσφαιρική-αθλητική ομάδα του Φίλιππου Δροσερού. Μάλιστα μεταξύ αυτών που έδωσαν αίμα, ήταν και ο νέος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χασάν Ογλού Φερτούν.
Μπράβο στον Αντιδήμαρχο…
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »