Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ


Ακόμη δεν κατάλαβα γιατί «ενοχλήθηκε» τόσο πολύ η θεολόγος υπάλληλος του Ι.ΝΕ Μαρία Κώστογλου με το σχόλιο του Θοδωρή Μπακάλη για τα αρνητικά της σχόλια για το Φεστιβάλ Βιβλίου ισχυριζόμενη ότι δεν εξυπηρετεί…συμφέροντα! Όταν ο πλέον στενός της συνεργάτης διαφημίζει το Φεστιβάλ Γ. Σιδηρόπουλος και θα μπορούσε να τον ρωτήσει όποια απορία κι αν είχε!
ΑΛΕΚΤΩΡ


*Άσχημη τροπή παίρνει το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτών που κρατούνται στην Ανδριανούπολη. Σύμφωνα με έκτακτη είδηση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και την εφημερίδα «Hurriyet», σε ένα από τα κινητά τηλέφωνα που οι δύο Έλληνες έφεραν κατά τη σύλληψή τους διαπιστώθηκε πως υπάρχουν στρατιωτικοί χάρτες-σχεδιαγράμματα, χωρίς ωστόσο τα τουρκικά Μέσα να δίνουν περισσότερες πληροφορίες ως προς το περιεχόμενό τους.
-Αλήθεια ή ψέματα γιατί με τους Τούρκους ποτέ δεν βγάζεις άκρη…θα φανεί σύντομα!
…..
*Πάντως κατά το Anadolu, τα σχεδιαγράμματα αυτά εντοπίστηκαν σε εξωτερική μνήμη από τις συσκευές των κινητών, χωρίς να διευκρινίζεται αν τα εν λόγω ευρήματα βρίσκονται στην εξωτερική κάρτα μνήμης ή σε άλλη ηλεκτρονική συσκευή τύπου usb.
….

*Πάντως όταν οι δημοσιογράφοι επικοινώνησαν με τον Νίκο Μητρετώδη, πατέρα του 25χρονου ανθυπολοχαγού, ο οποίος ανέφερε πως δεν γνωρίζει αυτήν την πληροφορία και πως προς το παρόν δεν μπορεί να κάνει κάποιο σχόλιο. «Δεν έχω γνώση, δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Επίσης, δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη αν πρόκειται για χάρτες κοινής χρήσης ή για πιο συγκεκριμένα σχεδιαγράμματα, ούτε αν οι χάρτες αυτοί αφορούν σε τουρκικές ή ελληνικές περιοχές.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση και χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες, η εξέλιξη αυτή μπορεί να θεωρηθεί αρνητική και επιβαρύνει το κλίμα που επικρατεί.
…..
*Υπενθυμίζεται ότι εξαρχής τα τουρκικά ΜΜΕ επέμεναν πως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κατηγορούνται για κατασκοπεία χωρίς ποτέ να επιβεβαιωθεί είτε επίσημα είτε ανεπίσημα η κατηγορία αυτή. Αντιθέτως, η μόνο κατηγορία που αποδόθηκε στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς από τον εισαγγελέα της Αδριανούπολης ήταν αυτή της παράνομης εισόδου σε στρατιωτική περιοχή τύπου Α και με αυτήν την κατηγορία προφυλακίστηκαν. Υπενθυμίζεται, επίσης, πως το επίσημο κατηγορητήριο δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί στους δικηγόρους των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Που σημαίνει ότι η κράτηση θα συνεχιστεί τουλάχιστον και τον μήνα Απρίλιο και βλέπουμε…
…..
*Επισημαίνεται επιπροσθέτως πως η είδηση αυτή που ήδη μεταδόθηκε στην Τουρκία ήρθε την ημέρα που στις Βρυξέλλες και σε επίπεδο Συνόδου Κορυφής συζητείται η συνολική καταδίκη εκ μέρους της Ευρώπης των τουρκικών ενεργειών κατά την τελευταία περίοδο στο Αιγαίο και στην Κύπρο, αλλά και πως η πληροφορία αυτή έρχεται αμέσως μετά τη δριμύτατη επίθεση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ κατά της Τουρκίας για όσα έχουν διαδραματιστεί στη Συρία και στο Αφρίν, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της Άγκυρας.
Τυχαίο; Δεν νομίζω…
….

*Σε δελτίο τύπου που πήρε από τον σύλλογο δημοτικών υπαλλήλων, αναφέρονται τα παρακάτω μετά τις πρόσφατες εκλογές.
«Μετά τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν στις 14 και 15 Μαρτίου 2018, συγκλήθηκαν σε σώμα τα νέα εκλεγμένα μέλη από όπου προέκυψε ομόφωνα το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου δημοτικών Υπαλλήλων Νομού Ξάνθης:
1.ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
2.Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:  ΓΚΙΚΑΣ ΗΛΙΑΣ
3.Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
4.ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  ΤΖΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
5.ΤΑΜΙΑΣ:  ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
6.ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ
7.ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΤΑΜΙΑΣ: ΜΠΑΜΠΑΤΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
8.ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: ΠΕΠΟΝΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ
9.ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ: ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                      ΤΖΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ»
…………

*«Κόντρα» μεταξύ της υπαλλήλου του ΙΝΕ και Θεολόγου Μαρίας Κώστογλου με τον πολύ καλό δημοσιογράφο Θοδωρή Μπακάλη, σχετικά με το Φεστιβάλ Βιβλίου στο Flamingo. Διαβάστε αυτούσιο τον διάλογο στο «Στραβά και Ανάποδα»:
Μαρια Κωστογλου‎ προς Στραβά και ανάποδα αλλά και τα καλά να λέγονται
20 Μαρτίου:
Επειδή διαβάζω για το παζάρι βιβλίου και...τις απίστευτα χαμηλές τιμές. Ναι βρίσκεις αλλά για βιβλία του...1900. Και αυτά όχι 0,50 αλλα 5€ και βαλε. Οι πιο νέες εκδόσεις είναι στις τιμές που τις διαθέτουν και τα βιβλιοπωλεία μας. Αντε κανένα ευρώ παρακάτω. Καλό λοιπόν θα είναι πρώτα να το επισκεφθούμε και μετά να το διαφημίζουμε.

Θοδωρής Μπακάλης: Μαρία, επειδή είμαι ένας από αυτούς που το διαφημίζουν (επαγγελματικά), απαντώ πρόχειρα και μπορώ να επανέλθω με πιο συγκεκριμένα στοιχεία αν θέλεις: Αυτά που γράφεις δεν είναι ακριβή και κατά την εκτίμησή μου είναι φανερό ότι είναι υποβολιμαία (αυτή είναι μια άλλη συζήτηση). Το Bookfest το γνωρίζω πολλά χρόνια γι' αυτό και το διαφημίζω, γνωρίζοντας την απήχησή του και ιδιαίτερα στις μέρες μας που ακόμη και το ένα ευρώ που εσύ περιφρονείς έχει σημασία για όλο και πιο πολλούς. Τέλος, θα χαιρόμουν -και μαζί μ' εμένα πολλοί- αν έδειχνες τον ίδιο ζήλο και σε αντίστοιχους τομείς, όπως π.χ. τις θεατρικές παραστάσεις της αρπαχτής που περνάνε από εδώ, τις συναυλίες ή -ομοίως- τους διάφορους "επενδυτές" και "σωτήρες". Αυτά εν πρώτοις, χωρίς καμία εχθρική διάθεση αλλά μόνο απαντώντας στα λεγόμενά σου.
Μαρια Κωστογλου: Θοδωρή υποβολιμαία σημαίνει ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Μια κατηγορία που δεν αποδέχομαι καθώς δεν έχω συναλλαγές με κανέναν βιβλιοπώλη και σίγουρα με προσβάλλει γιατί δεν έχω δώσει τέτοια δείγματα. Ήταν απλώς μια δική μου διαπίστωση στη βόλτα που έκανα απο το παζάρι. Όσο για τις παραστάσεις της αρπαχτής συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Και νομίζω ότι δημόσια μίλησα αρκετές φορές γι αυτά τα φαινόμενα. Δεν λέω ότι δεν βρίσκεις καλά βιβλία έστω και παλιές εκδόσεις σε χαμηλές τιμές. Μάλιστα βρήκα και βιβλία που ήθελα καιρό να διαβάσω. Ωστόσο όταν διαβάζω πως οι τιμές κυμαίνοντα απο 0,50 έως 5€ περιμένω να βρω όλες τις εκδόσεις σε αυτό το budget.
….
*Και το σχόλιο της στήλης:

«Κυρία Κώστογλου, αφού διακατέχεσαι από τέτοιες απορίες για το Φεστιβάλ Βιβλίου, γιατί δεν απευθύνεσαι στον στενό σου συνεργάτη Γ. Σιδηρόπουλο να του πεις τις ενστάσεις σου και αφήνεις αιχμές μόνο κατά του Θοδωρή Μπακάλη; Μπορείς να μου λύσεις τις απορίες»; 
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »