Τετάρτη, Μαρτίου 14, 2018

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ


*Αναλαμβάνουν από 14 Μαρτίου 2018 τα νέα τους καθήκοντα τρεις Αντιδήμαρχοι στο Δήμο Ξάνθης, με τις παρακάτω αρμοδιότητες:
Ιγιαννίδης Στέφανος αρμόδιος Αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Κοινωνικής Προστασίας, Πρόνοιας και Υγείας
Λομβαρδέας Μιχαήλ αρμόδιος Αντιδήμαρχος για θέματα Δόμησης, Εμπορικών Δραστηριοτήτων, Αδειοδοτήσεων και Λαϊκών Αγορών
Χασάν Ογλού Φερτούν αρμόδιος Αντιδήμαρχος για θέματα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης
Ο Δήμαρχος Ξάνθης ευχαρίστησε τους απερχόμενους Αντιδημάρχους για την άριστη συνεργασία, καθώς και την προσφορά τους και τον ιδιαίτερο ζήλο που επέδειξαν για την επίλυση θεμάτων του Δήμου μας.
Στους νέους Αντιδημάρχους ο κ. Δημαρχόπουλος ευχήθηκε καλή δύναμη και δημιουργικότητα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
………

*Διήμερη περιοδεία στον Έβρο πραγματοποιεί ο βουλευτής της ΝΔ, τομεάρχης της Θράκης, Νίκος Δένδιας, εκπροσωπώντας τον αρχηγό τού κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Πρώτος σταθμός της περιοδείας του κ. Δένδια ήταν ο μεθοριακός σταθμός των Καστανέων, όπου ενημερώθηκε για τις συνθήκες εισόδου και εξόδου προς και από την Ελλάδα και την Τουρκία. «Είναι φανερό ότι το τελευταίο επεισόδιο έχει οδηγήσει σε δραματική μείωση του αριθμού και της κίνησης στο συγκεκριμένο συνοριακό φυλάκιο» δήλωσε ο κ. Δένδιας. Αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τους γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία. «Είχα την ευκαιρία να τους μεταφέρω τις ευχές του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, και να διαβεβαιώσω ότι και από τη δική μας πλευρά θα κάνουμε ότι μπορούμε για να γυρίσουν οι στρατιωτικοί μας ασφαλείς στις οικογένειές τους».
…..

*Ο κ. Δένδιας σημείωσε πως δεν είναι τυχαία η επίσκεψή του στον Έβρο. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με όρισε τομεάρχη της συγκεκριμένης περιοχής, γιατί για εμάς ο Έβρος, η Θράκη, έχει μία τεράστια σπουδαιότητα. Ήρθα τώρα ακριβώς γιατί αισθάνομαι ότι η παρουσία μας εδώ έχει μία σημασία. Να δείξουμε ότι παρακολουθούμε τα πράγματα και κατά το δυνατόν προσφέρουμε ό,τι μπορούμε και για την επίλυση του ζητήματος, αλλά επίσης είμαστε δίπλα στον λαό της Θράκης ακόμα και στις ώρες που τα πράγματα παρουσιάζουν μία αδόκητη όξυνση».
Ο κ. Δένδιας είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους δημάρχους Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης, με τους δύο Μητροπολίτες του νομού κ.κ. Άνθιμο και Δαμασκηνό, καθώς και με τοπικά στελέχη ενώ το πρόγραμμά του ολοκληρώθηκε με ομιλία στο Επιμελητήριο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, με θέμα τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις.
Τον κ. Δένδια συνόδευαν ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Έβρου, Άκης Παρασκευόπουλος.
…..

*Οποια χώρα θέλει να είναι μέλος της ΕΕ, οφείλει να έχει φιλειρηνική και όχι επιθετική εξωτερική πολιτική, διεμήνυσε ο Νίκος Κοτζιάς στην Αγκυρα.
Ο υπουργός Εξωτερικών ρωτήθηκε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της Ελλάδας, έπειτα από την ένταση που έχει προκύψει με την Τουρκία, απάντησε ότι στο άτυπο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ είχε υπογραμμίσει ότι στα κριτήρια της Κοπεγχάγης πρέπει να προστεθεί ένα ακόμη.
«Οτι υποψήφιο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή κράτος που θέλει να έχει Τελωνειακή Ένωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει: Πρώτον, να έχει φιλειρηνική και όχι επιθετική πολιτική -και δη εξωτερική πολιτική. Δεύτερον, να εφαρμόζει το Διεθνές Δίκαιο και να το δέχεται δημιουργικά. Τρίτον, να εφαρμόζει και το Διεθνές Δίκαιο της Θαλάσσης. Είναι ζήτημα της ίδιας της Τουρκίας αν θα σταματήσει να παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θαλάσσης και τους κανόνες της φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής ή όχι», πρόσθεσε ο κ. Κοτζιάς, μιλώντας μετά τη συνάντηση με τους ομολόγους του από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, στο Βουκουρέστι.
….

*Aγνωστοι παραβίασαν την κλειδαριά του μηχανοστασίου της Π.Ε. Έβρου, και για άγνωστο λόγο πήραν τα κλειδιά των 2 πολυμηχανημάτων UNIMAC, τα  οποία ήταν δωρεά του ΤΑΡ προς την Περιφέρεια.
Η κλοπή έγινε αντιληπτή από τους εργαζόμενους και πραγματοποιήθηκε στο χώρο όπου βρίσκονται όλα τα μηχανήματα της Π.Ε. Έβρου, δίπλα, στο Πολυκοινωνικό του δήμου Αλεξανδρούπολης. Για την κλοπή ενημερώθηκε άμεσα ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, ο οποίος έκανε λόγο για μια αψυχολόγητη ενέργεια, καθώς δεν υπάρχει λόγος κάποιoς να θέλει να βγάλει τα μηχανήματα αυτά εκτός ενέργειας, μιας και αφενός λειτουργούν για την ασφάλεια του οδικού δικτύου το χειμώνα, ως εκχιονιστικά, και το καλοκαίρι ως χορτοκοπτικά. Φυσικά αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη.
….
ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Σταθερή και στα συνήθη για την εποχή επίπεδα παραμένει η προσέλευση των Τούρκων τουριστών στην Αλεξανδρούπολη, όπως είπε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΘράκηΝετ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, Κώστας Χατζηκωνσταντίνου.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, παρά το γεγονός της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην Ελλάδα, οι Τούρκοι τουρίστες δεν αποστρέφονται την τοπική αγορά, αλλά συνεχίζουν σταθερά να την προτιμούν. Αυτό όμως που έχει διαφοροποιηθεί προς το χειρότερο είναι η αγοραστική τους δύναμη, εξήγησε ο κος Χατζηκωνσταντίνου, όμως αυτό δεν έχει να κάνει με την κρίση των σχέσεων των δύο χωρών, αλλά αποκλειστικά με την συνεχόμενη υποτίμηση της τουρκικής λίρας που έχει άμεσο αντίκτυπο στην ισοτιμία της με το ευρώ.

Η ΚΑΤΙΝΑ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »