Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2018

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ - Και ο Κ. Μαλάκης συγχαίρει Αλέξανδρο Κοντό και Π. Ταρενίδη για την συνεχή ανοδική πορεία της ΣΕΚΕ!


*Μετά το Επιμελητήριο Ξάνθης, και ο Κώστας Μαλάκης συγχαίρει τη ΣΕΚΕ και τον Αλέξανδρο Κοντό για τα θετικά αποτελέσματα του 2017 και την συνεχή ανοδική της πορεία.
Αναλυτικότερα με δήλωση που μας έκανε χθες ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης Κωνσταντίνος Μαλάκης, αναφέρει τα παρακάτω:
«Συγχαίρω την Διοίκηση της ΣΕΚΕ και κυρίως τον Πρόεδρό της Παναγιώτη Ταρενίδη και τον Γενικό διευθυντή της Αλέξανδρο Κοντό για τα θετικά αποτελέσματα του 2017 και την συνεχιζόμενη ανοδική πορεία της κορυφαίας καπνικής βιομηχανίας στη χώρας μας και στα Βαλκάνια. Παράλληλα συγχαίρω τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους παραγωγούς καπνού που συνετέλεσαν και συντελούν τα μέγιστα στην ανοδική πορεία της ΣΕΚΕ προς όφελος της τοπικής και Εθνικής μας οικονομίας.
Μακάρι την ίδια θετική πορεία να έχουν όλες οι επιχειρήσεις που εδρεύουν και λειτουργούν στην περιοχή μας προς όφελος όλου του Νομού Ξάνθης και της Θράκης γενικότερα» .
…..

*Αλλάζω θέμα. Το σίριαλ της εκλογής νέου προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, το οποίο ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου με την παραίτηση του Σωτήρη Μποταΐτη και συνεχίστηκε την περασμένη Δευτέρα με την αναβολή της προγραμματισμένης συνεδρίασης για την ανάδειξη νέου προέδρου του, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης με την εκλογή της μέχρι πρότινος Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Αθλητισμού και Πολιτισμού Ελένης Τζατζαΐρη-Δημούδη.
Η κ. Δημούδη (εκπαιδευτικός - διευθύντρια του ΙΕΚ Αλεξανδρούπολης και πολιτευτής, στο παρελθόν, με τη "Νέα Δημοκρατία") εκλέχτηκε χάρις σε ψήφους και από την αντιπολίτευση με 28 ψήφους (επί συνόλου 47 - έναντι 19 λευκών) και είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου.
…..

*Σημειώνω ωστόσο ότι της εκλογής της κ. Δημούδη, προηγήθηκε μια ακόμα κόντρα μεταξύ του περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου και του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Φώτη Καραλίδη, με αφορμή τη διενέργεια της όλης διαδικασίας.
Συγκεκριμένα –με πληροφορίες και από το Κavala Portal για το συγκεκριμένο θέμα- ο κ. Καραλίδης διάβασε στο σώμα το άρθρο 165, παράγραφος 3 του νόμου που ορίζει τον "Καλλικράτη", το οποίο αναφέρει ότι:
Κατά τη συνεδρίαση που έχει οριστεί για την εκλογή του προεδρείου, ο πλειοψηφήσας συνδυασμός εκλέγει μεταξύ των μελών του τον υποψήφιο για το αξίωμα του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου. Υποψήφιος για το αξίωμα αυτό εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του πλειοψηφήσαντος συνδυασμού. Εάν κανείς από τους ενδια- φερομένους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, τότε η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται. Εάν και κατά τη δεύτερη αυτή ψηφοφορία δεν συγκεντρωθεί η απόλυ- τη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του πλειοψηφήσαντος συνδυασμού ή υπάρξει ισοψηφία, τότε διενεργείται και τρίτη ψηφοφορία μεταξύ των δύο επικρατέστερων υποψηφίων. Κατά την τρίτη ψηφοφορία εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει τη σχετική πλειοψηφία των πα- ρόντων. Σε περίπτωση ισοψηφίας διενεργείται κλήρωση από τον προεδρεύοντα σύμβουλο.
Μετά την εκλογή των υποψηφίων για τα αξιώματα του προεδρείου του περιφερειακού συμβουλίου διενεργείται η εκλογή, από το σύνολο των συμβούλων, για την ανάδειξη του προέδρου, του αντιπροέδρου και του γραμμα- τέα του οργάνου. Για να εκλεγεί ο προταθείς πρέπει να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του περιφερειακού συμβουλίου.
*Ο κ. Καραλίδης επικαλέστηκε το άρθρο αυτό για να κατηγορήσει τον κ. Μέτιο (αλλά και την υπόλοιπη περιφερειακή αρχή) ότι "δεν ξέρετε το νομικό πλαίσιο, όπως δεν το ξέρατε και την προηγούμενη Δευτέρα. Ο νόμος είναι σαφής: Όλα τα βήματα της εκλογής του νέου προέδρου προβλέπεται να γίνουν στη διάρκεια της συνεδρίασης. Θα πρέπει τα μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης να εκλέξουν την κ. Δημούδη -και αυτό πρέπει να γίνει εντός της ειδικής συνεδρίασης-, και κατόπιν να συνεδριάσει ολόκληρο το σώμα για να αποφασίσει για το νέο πρόεδρο. Αν δεν γίνει έτσι, θα προσβάλουμε την όλη διαδικασία."
…..

*Η απάντηση που έλαβε από τους κ. Μέτιο και Μποταΐτη ήταν ότι "έχει ήδη εκλεγεί από τα μέλη της παράταξής μας η κ. Δημούδη. Ήταν η μοναδική υποψήφια σύμβουλος, δεν έφερε…κανένας μας αντίρρηση (!). (σ.σ. Ρωτήθηκε άραγε κανείς κύριε Μέτιο;)
Δεν προβλέπεται από πουθενά η διενέργεια της όλης εκλογικής διαδικασίας όπως την περιγράφει η αντιπολίτευση -η οποία ζητάει και ψηφοδέλτια-. Όσον αφορά την περασμένη Δευτέρα, η κ. Δημούδη είχε παραιτηθεί από το μεσημέρι της ίδιας μέρας από τη θέση της στη θεματική αντιπεριφέρεια, ωστόσο υπήρχε μια διχογνωμία για το αν είχε δικαίωμα σε εκείνο το χρονικό σημείο να εκλεγεί ως νέα πρόεδρος" (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η αντιπολίτευση ισχυρίστηκε ότι, βάση του Καλλικράτη, η κ. Δημούδη θα έπρεπε παραιτηθεί από τη θέση της και να περιμένει την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ μέχρις ώτου θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του Περιφερειακού Συμβουλίου.)
…….
*Τελικά οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αποχώρησαν από την αίθουσα συνεδριάσεων, με σκοπό να δώσουν χρόνο στους συμβούλους της συμπολίτευσης να εκλέξουν την κ. Δημούδη. Λίγα λεπτά αργότερα, η αντιπολίτευση επέστρεψε στα έδρανά της και η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά -με την κ. Δημούδη, όπως αναμενόταν, να εκλέγεται ως η νέα πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου.
-Καλορίζικη…
…..

*Μετά την εκλογή της, η νέα Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ κ. Ελένη Δημούδη-Τζατζαΐρη δήλωσε:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και με πρότεινε για Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς και όλους όσοι με στήριξαν.
Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη να προεδρεύω του Περιφερειακού Συμβουλίου. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να ανταποκριθώ με αντικειμενικότητα στα νέα μου καθήκοντα και να διασφαλίσω την εύρυθμη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι το ανώτατο πολιτικό όργανο της Περιφέρειάς μας και πρέπει με τις αποφάσεις που παίρνει και τις θέσεις που εκφράζει να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες της περιοχής μας.
Η κοινωνία απαιτεί από εμάς ωριμότητα, δημοκρατικό διάλογο, συνεργασία και λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας. Θα πρέπει λοιπόν να διατηρήσουμε αλλά και να ενισχύσουμε το κύρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και προς την κατεύθυνση αυτή ζητώ την συνεργασία όλων.»
…….
*Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος σημείωσε:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Σωτήρη Μποταΐτη για τη συνεργασία μας και για τις υπηρεσίες που πρόσφερε για ένα χρόνο στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο κ. Μποταΐτης παραμένει μαχητικό και χρήσιμο στέλεχος της Περιφερειακής Αναγέννησης.
Την ίδια ώρα, θέλω να συγχαρώ θερμά για την εκλογή της τη νέα Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ελένη Δημούδη και να της ευχηθώ καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων της.
Είμαι βέβαιος πως η κ. Δημούδη θα ανταποκριθεί επάξια στα καθήκοντά της και θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία.»

*Και κλείνω αυτό το κομμάτι με μια επί πλέον είδηση.
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, νέος Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς και Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης της Περιφέρειας ορίστηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.
Ο κ. Ιωσηφίδης αντικαθιστά στις θέσεις αυτές την κ. Ελένη Δημούδη-Τζατζαΐρη. Η άσκηση των νέων καθηκόντων του κ. Ιωσηφίδη θα ξεκινήσει από την ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης ορισμού του στο ΦΕΚ.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Ειλικρινά ποια τελικώς Σύγκλητο του ΔΠΘ θα πρέπει να πιστέψουμε περισσότερο και ποια λιγότερο, σε σχέση με τις θέσεις που εκφράζει, όταν μέσα σε μια βδομάδα αλλάζει τόσο…εύκολα θέσεις και απόψεις;
Την Σύγκλητο που κατά τον κύριο Καραμπίνη ομόφωνα στήριξε την απόφαση του ΣτΕ και τον ίδιο ως Πρύτανη ή την Σύγκλητο που αναίρεσε όλα τα προηγούμενα και ανανέωσε την εμπιστοσύνη της στον πρυτανεύοντα κύριο Τουλουπίδη;
Κι επειδή από ότι καταλαβαίνω οι δίκες των πανεπιστημιακών θα βγάλουν πολλά «άπλυτά» τους στη φόρα, πειράζει να ρωτήσω αν μπορεί ένας καθηγητής του ΔΠΘ παράλληλα με τα καθήκοντά του και να…ιδιωτεύει; Παίρνοντας κι άλλες δουλειές πλην της εργασίας του ως καθηγητής; Και επί εποχής Μνημονίων μάλιστα…

Η ΚΑΤΙΝΑ 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »