Παρασκευή, Μαρτίου 23, 2018

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ


*Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις και πριν ο Περιφερειάρχης της ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος «νομιμοποιήσει» την πολιτική Γαβρόγλου-Τουλουπίδη για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκη, οι 3 Πρόεδροι των ΝΟΔΕ της Θράκης με ανακοίνωσή τους μιλάνε για «δέσμευση Μητσοτάκη ότι θα Θράκη θα αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης» αδειάζοντας εν ψυχρώ το τόσο τον Χρήστο Μέτιο όσο και τον Πρυτανεύοντα!
Άσχετα αν ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κύριος Κιατίπης δεν δέχτηκε ότι η ανακοίνωσή τους στρέφονταν κατά του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Μέτιου…
….

*Ιδού και η ανακοίνωσή τους:
«Η αποτυχημένη πολιτική της ηθικά και πολιτικά χρεοκοπημένης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σχετικά με τα θέματα που αφορούν τη Θράκη, αναδεικνύεται για πολλοστή φορά, μέσα από τον προβληματισμό που εκφράζουν οι φορείς της. Η έντονα συγκρουόμενη με τα συμφέροντα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, πολιτική του Υπουργού Παιδείας, αποκαλύπτει την αδιαφορία της κυβέρνησης, για ένα από τα κορυφαία Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας. Η βλάβη, που προκαλεί η σημερινή κυβέρνηση στην Θράκη καθίσταται όλο και δυσχερέστερα επανορθώσιμη, όμως η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται, ότι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Θράκη θα αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης και σημείο αναφοράς για ολόκληρη τη χώρα
Oι Πρόεδροι των ΝΟ.Δ.Ε της Θράκης της Ν.Δ.
Βεζυργιαννίδης Ιωάννης
Κιατίπης Νικόλαος
Παρασκευόπουλος Πολυζώης»
….

*«Να αποτρέψουμε την απειλή του πολέμου»
Αντιπολεμικό συλλαλητήριο με το παραπάνω σύνθημα διοργανώνει το πρωί (11.30) του Σαββάτου 24 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Ξάνθης, τονίζοντας μεταξύ των άλλων τα παρακάτω:
«Μια επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και στην περιοχή της Κύπρου βρίσκεται σε εξέλιξη. Η μόνιμη αντιπαράθεση της ελληνικής και τουρκικής αστικής τάξης για τη διεκδίκηση αναβαθμισμένου ρόλου στην περιοχή, έχει φτάσει -για μια ακόμη φορά- σε εκείνο το σημείο όπου ο κίνδυνος ενός «θερμού» επεισοδίου είναι πλέον υπαρκτός».
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΕΘΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ -ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ!

*Μαθαίνω ότι ποσότητες καλαμποκιού διένειμε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης στις παρέες των κυνηγών αγριόχοιρων που κυνηγούν στα όρια του Συλλόγου μας.
Μετά από αίτημα τους, στην συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου, πριν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου 2017-2018, διεξήχθη μία εφ όλης της ύλης συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, γύρω από το κυνήγι του αγριόχοιρου στην περιοχή μας.
….

*Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η διανομή ποσοτήτων καλαμποκιού, το οποίο οι ίδιοι οι κυνηγοί, παρουσία εκπροσώπων του Συλλόγου, μετά το τέλος της κυνηγετικής περιόδου θα το έριχναν σε διάφορες περιοχές, ως τροφή για τους αγριόχοιρους, στα πλαίσια προστασίας και ανάπτυξης της άγριας πανίδας.
Το συμβούλιο αποδέχτηκε την συγκεκριμένη πρόταση και την υλοποίησε πριν από λίγες ημέρες.
Η συνεργασία όλων των κυνηγών με το Κυνηγετικό Σύλλογο και το αντίστροφο, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για την υγιή και σωστή άσκηση του κυνηγιού στην περιοχή μας.
-Μπράβο στον Πρόεδρο του Κυνηγητικού συλλόγου Ξάνθης Λοίζο Σερραίο και όλα τα μέλη του Δ.Σ. για μια ακόμη φορά…
….

*Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης Βουλή μεταξύ βουλευτών από όλα τα κόμματα και χρυσαυγιτών. Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν στο βήμα της Ολομέλειας ήταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός (σ.σ. Σταμάτησε να κάνει ερωτήσεις για την Ξάνθη….), ο οποίος παραλίγο να πιαστεί στα χέρια με τον Νίκο Ξυδάκη.
«Είστε προδότες, είστε προδότες, ξέρετε τι σας περιμένει!» φώναξε ο Γ. Λαγός και τότε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης πήγε μπροστά του και τα πνεύματα οξύνθηκαν.
….
*O Γιάννης Λαγός αναφέρθηκε και στον πρόεδρο της Βουλής λέγοντας ότι «έκλαιγε ο Βούτσης» για την επιστολή των Παμμακεδονικών Ενώσεων και συμπληρώνοντας «οι χρυσαυγίτες μπορούν να κυκλοφορούν στο δρόμο, να μιλούν και να ακούνε τους πολίτες, γιατί δεν είναι "λαμόγια" σαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ». Παράλληλα, επιτέθηκε και στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου λέγοντας ότι θα κάνει γενίτσαρους τα παιδιά, τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ δεν γινόταν παρά να αντιδράσουν στις συνεχείς ύβρεις.
…..

*Στον προεδρεύοντα Σπύρο Λυκούδη κατευθύνθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, ζητώντας του να λάβει μέτρα. Την ώρα που ο κ. Ξυδάκης ήταν όρθιος στην αίθουσα, χαρακτήρισε τον Γιάννη Λαγό «υπόδικο», «χιτλερόψυχο», «αρνητή της Δημοκρατίας».
-«Κάτσε κάτω ρε προδότη! Φύγε από δω ρε!», επέμεινε ο Γιάννης Λαγός.
Ο Σπύρος Λυκούδης κάλεσε τη φρουρά και διέκοψε τη συνεδρίαση, όταν ο Νίκος Ξυδάκης και ο Γιάννης Λαγός βρέθηκαν ανησυχητικά κοντά ο ένας στον άλλο.
…..
*Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανέφερε ότι η στρατηγική της έντασης της Χρυσής Αυγής πρέπει να καταγγελθεί, ενώ πρότεινε να παραπεμφθεί όλη η κοινοβουλευτική της ομάδα στην επιτροπή δεοντολογίας και να τιμωρηθεί με την ποινή της αποβολής από το κοινοβούλιο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όπως προβλέπεται!!
Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον..

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Τουρκικής προκλητικότητας συνέχεια, χθες στο ανατολικό Αιγαίο, και μάλιστε εναντίον του αρχηγού ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή. Το μεσημέρι της Πέμπτης ο αρχηγός ΓΕΣ μαζί με αξιωματικούς πετούσε με ελικόπτερο Σινούς από τη Ρόδο στη Ρω, οπότε και άκουσε τα τουρκικά ραντάρ δια ασυρμάτου να τον καλούν να αλλάξει πορεία γιατί... παραβιάζει το τουρκικό FIR.
Η πρόκληση όμως κλιμακώθηκε στη επιστροφή του Σινούκ από τη Ρω στη Ρόδο, όταν δύο τουρκικά F16 προσέγγισαν το ελικόπτερο, πετώντας 2.000 πόδια ψηλότερα από αυτό. Άμεσα δύο ελληνικά F16 σηκώθηκαν από τη βάση της Σούδας, τα αναγνώρισαν και τα αναχαίτισαν, κατά πάγια τακτική.
Νωρίτερα, ακόμα 2 σχηματισμοί από τουρκικά F16 παραβίασαν 21 φορές το FIR Αθηνών, στο βορειοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο. Σε όλες τις περιπτώσεις αναχαιτίστηκαν.
Κατά τα άλλα και μέσα σ’ αυτήν την συγκυρία, ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος αποφάσισε να συναντήσει τον Τούρκο Πρόξενο Κομοτηνής για να μιλήσουμε για τις…εκθέσεις και τα…βοοειδή!! Θού Κύριε Φυλακή τω στόματί μου…
Η ΚΑΤΙΝΑ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »