Σάββατο, Μαΐου 12, 2018

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΜΑΪΟΥ: Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας κ.Shimizu στη Ξάνθη. Θα επισκεφθεί Επιμελητήριο, ΣΕΚΕ, Πλαστικά Θράκης και ΣΕΚΑΠ!


Στη Ξάνθη θα βρεθεί την ερχόμενη Δευτέρα 14 Μαΐου ο Πρέσβης της Ιαπωνίας κ. Shimizu, προσκεκλημένος από το Επιμελητήριο Ξάνθης αλλά και την ΣΕΚΕ αφού  όπως είναι γνωστό, τον είχε επισκεφθεί στην Πρεσβεία και ο πρώην Υπουργός και γενικός της διευθυντής ΣΕΚΕ Αλέξανδρος Κοντός στις 19 Μαρτίου 2018 προκειμένου κατά την συνάντηση που είχαν, να συζητήσουν και το θέμα  των επενδύσεων στην περιοχή μας.
Η υποδοχή του Πρέσβη της Ιαπωνίας θα πραγματοποιηθεί  την Δευτέρα 14 Μαϊου σε έκτακτη συνεδρίαση στις 11.30 στο Επιμελητήριο Ξάνθης ενώ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κύριος Shimizu θα επισκεφθεί την ίδια μέρα τη ΣΕΚΕ, τα Πλαστικά Θράκης και την ΣΕΚΑΠ την οποία όπως είναι γνωστό, αγόρασε η Japan Tobacco μαζί με την εταιρεία Donskoy Tabak (DT) έναντι 1.6 δις. δολαρίων (1,28 δισ. ευρώ περίπου).
Υπενθυμίζουμε ότι η Japan Tobacco Inc. (JT) ανακοίνωσε στις 16 Μαρτίου 2018 ότι, μετά από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις, ο Όμιλος Εταιρειών JT συμφώνησε στην εξαγορά των εταιρειών Donskoy Tabak (DT), με σκοπό την ενίσχυση της πρώτης θέσης της εταιρείας στη Ρωσία, την τρίτη μεγαλύτερη αγορά προϊόντων καπνού στον κόσμο.
Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, ο Όμιλος JT θα αποκτήσει και τα πλειοψηφικά μερίδια της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας Ελλάδος  Α.Ε. (ΣΕΚΑΠ)
Γι’ αυτό και η επίσκεψη του ΠΡΈΣΒΗ της Ιαπωνίας στη Ξάνθη έχει ιδιαίτερη σημασία για όλη την περιοχή της Θράκης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »