Σάββατο, Μαΐου 12, 2018

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ


*Σε μια συγκινητική κίνηση προχώρησε ένας άνδρας από την Σύρο, στέλνοντας μια επιστολή στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται εδώ και αρκετούς μήνες στην Τουρκία.
......
*Το cyclades24.gr δημοσιεύει την επιστολή του Στρατή Ευστρατίου, ο οποίος ζητάει από όλους τους Έλληνες να πράξουν το ίδιο και να στείλουν μία επιστολή σε αυτά τα παιδιά. «Αδέλφια τους χαιρετισμούς μας από την Σύρο και από κάθε άνθρωπο που έχει Ελλάδα μέσα του. Η μοίρα σας επέλεξε για να έχετε στην ζωή σας κάποιες ημέρες, στη φυλακή του προαιώνιου εχθρού της πατρίδας μας. Να ξέρετε ότι πολλοί από εμάς θα ήθελαν να αντικατασταθούν με εσάς, για να απαλύνουν τον πόνο σας και γιατί όλοι οι Έλληνες είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε για την πατρίδα μας ακόμη και την ζωή μας. Αδέλφια εμείς όλοι θα ξεχαστούμε κάποια στιγμή στο μέλλον. Εσάς θα σας γνωρίσουν μέσα από την ιστορία της Πατρίδας μας πολλές γενιές Ελλήνων και θα σας θυμούνται τα παιδιά μας σαν ήρωες του Ελληνικού έθνους. Μη λυγίζετε και το κεφάλι ψηλά κάθε στιγμή και σε όποιον έχετε μπροστά σας. Μέσα στην φυλακή της Αδριανούπολης δεν είναι φυλακισμένοι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί. Μέσα στην φυλακή της Αδριανουπολης είναι η Ελλάδα γιατί όλοι οι Έλληνες είμαστε αδέλφια. Καλή Λευτεριά και γρήγορα κοντά μας».
….

*Τέλος εποχής για την κατασκευαστική εταιρία "Τοξότης", με την διοίκηση της AtticaBank, να είναι αποφασισμένη να στραφεί πλέον νομικά κατά του ομίλου Καλογρίτσα για την ικανοποίηση των απαιτήσεών της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες η Τράπεζα απέστειλε εξώδικη επιστολή με την οποία ανακοινώνει στην εταιρεία ότι εάν εντός 15 ημερών δεν προσέλθει με μια αξιόπιστη λύση ρύθμισης, η οποία να έχει επιβεβαιωθεί από την ελεγκτική εταιρεία που έχει τοποθετήσει η Τράπεζα με δικά της έξοδα ως CRO / FinancialController, επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της.
Σημειώνεται ότι ο Όμιλος του κυρίου Καλογρίτσα εκδίδει την εφημερίδα ΕΙΚΟΝΕΣ!
……

*Την εβδομάδα που μας πέρασε και συγκεκριμένα την Τετάρτη 2 Μαΐου ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έγινε δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο της Άγκυρας από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Η ατζέντα της συνάντησης δεν έγινε γνωστή σε όλο της το εύρος. Πάρα ταύτα, όπως προκύπτει από μετέπειτα δηλώσεις κύκλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου καθώς και του ίδιου του Πατριάρχη, ο ίδιος ο Ερντογάν διαβεβαίωσε τον προκαθήμενο του οικουμενικού θρόνου πως η Θεολογική Σχολή της Χάλκης θα επαναλειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο.
Τη διαβεβαίωση αυτή εκφράζει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος με μαγνητοσκοπημένη δήλωσή του.
…..

*Την Πέμπτη 10 Μαΐου η ιστοσελίδα AHVAL στην έκδοσή της στα αγγλικά ανήρτησε την είδηση πως ανοίγει η Σχολή της Χάλκης.
Η τουρκική ιστοσελίδα AHVAL συντάσσεται από εξαιρετικά πληροφορημένους και έμπειρους Τούρκους δημοσιογράφους που βρίσκονται στο εξωτερικό λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Τουρκία και οι οποίοι διαθέτουν ένα ευρύ δίκτυο πληροφόρησης. Όμως, στις 2 Μαΐου το κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων ΚΥΠΕ μετέδωσε την είδηση περί της επαναλειτουργίας της Σχολής της Χάλκης αποδίδοντάς την σε δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
….
*Τέλος, η εφημερίδα «Kosmos» της αυστραλιανής ομογένειας με πρωτοσέλιδη αποκλειστική της πληροφορία, με ημερομηνία Τρίτη 8 Μαΐου, αναφέρεται στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
Όπως ανέφερε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, η Σχολή της Χάλκης δεν λειτουργεί επί 47 έτη και αποτελεί μία εκ των σημαντικών εκκρεμοτήτων που αφορούν στις διεθνείς σχέσεις της Τουρκίας.
Η επαναλειτουργία της έχει επανειλημμένως απαιτηθεί από τις ΗΠΑ, την Ε.Ε. και από μεμονωμένες χώρες, όπως η Μ. Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία, καθώς και από τον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας.
…..

*Το Σάββατο 12 Μαϊου είναι η τελευταία μέρα για το BOOKFEST στο Φλαμίνγκο Ξάνθης στο 4ο χιλιόμετρο Ξάνθης-Λάγος.
Ωστόσο όπως δήλωσε στο Xanthi channel ο κύριος Νίκος Μπαζίνας, υπεύθυνος της έκθεσης, το  BOOKFEST θα συνεχιστεί από 21 Μαΐου έως 23 Ιουνίου στην Κοσμόπολη Κομοτηνής.
Παράλληλα εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες σε όλο τον κόσμο για την στήριξη της Ξάνθης.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Η κρίση κρίση, αλλά συνεχίζεται η ανοδική πορεία πώλησης των αυτοκινήτων και τον Απρίλιο με 17.283 καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού να κυκλοφορούν για πρώτη φορά ενώ και αυξάνονται και οι πωλήσεις υπερπολυτελών αυτοκινήτων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ οι πωλήσεις τον Απρίλιο σημείωσαν αύξηση κατά 29,3%. Κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 17.283 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 13.367 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του 2017 (μείωση 7,5% είχε παρουσιαστεί τον Απρίλιο 2017 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016). Τα καινούργια αυτοκίνητα ανέρχονται σε 11.078 έναντι 8.925 που κυκλοφόρησαν τον Απρίλιο 2017, παρουσιάζοντας αύξηση 24,1%.!!!
Στις δημοφιλέστες μάρκες αυτοκινήτων με βάση τις πωλήσεις του Απριλίου περιλαμβάνονται και τα Fiat,  Νissan,  Suzuki,  Opel,  Citroen, Mercedes και Hyundai.
-Είπε κανείς…τίποτα;
Η ΚΑΤΙΝΑ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »