Παρασκευή, Μαΐου 18, 2018

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ - Ο Μέτιος και τα 100 ευρώ...για την 25η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


Κακώς κατά την άποψή μας λέγεται 25η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το πιο σωστό της όνομα θα έπρεπε να είναι…Εμπορική Έκθεση Χρήστου Μέτιου! Αφού ο αξιότιμος κύριος Περιφερειάρχης ακόμη και στην οργάνωση της συγκεκριμένης «έκθεσης», έδειξε προκαταλήψεις και εμπάθεια, αποκλείοντας τα ΜΜΕ που δεν τον λιβανίζουν! Χαλάλι του…Εμείς προχωράμε. Αυτός παραμένει στάσιμος στις εμμονές του…
ΑΛΕΚΤΩΡ


*Μου είπε συνάδελφος εκδότης ότι ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος είναι τόσο…χουβαρντάς, που ενώ 1000 ημερολόγια που εκτύπωσε φιλικό του Έντυπο της Κομοτηνής, του ζήτησε έναντι…100 ευρώ να διαφημίσει την…Εμπορική Έκθεση της Κομοτηνής και αυτός αρνήθηκε…
-Μη αγχώνεσαι συνάδελφε γιατί εμάς απαξίωσαν ακόμη και να μας πάρουν τηλέφωνο!!!!
…..

*Πανηγυρίζει το ΚΚΕ για την πρωτιά του στις εκλογές του Συλλόγου Φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης.
-Αλήθεια οι πανηγυρίζοντες μέτρησαν πόσοι φοιτητές απείχαν και απαξίωσαν να πάνε να ψηφίσουν; Τι να την κάνεις την πρωτιά σύντροφε Κολλάρε, όταν το 80% και πλέον των φοιτητών δεν πάει να ψηφίσει;
….

*Σχολιάζει λοιπόν το πανηγυρίζων ΚΚΕ για τις φοιτητικές εκλογές στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης μεταξύ των άλλων και τα παρακάτω:
«Το Τ.Σ. Ξάνθης της Κ.Ν.Ε. χαιρετίζει τους εκατοντάδες φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής που συμμετείχαν στις εκλογές του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης, αναδεικνύοντας σαν πρώτη δύναμη τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. Το γεγονός ότι η ανάδειξη αυτή ήρθε μια εβδομάδα μετά την αυτοδυναμία της Πανσπουδαστικής και στις εκλογές του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης, δημιουργεί νέες δυνατότητες και αναδεικνύει μια δυναμική που υπάρχει. Το ίδιο δείχνουν και τα πανελλαδικά αποτελέσματα, όπου ως τώρα η Πανσπουδαστική Κ.Σ. αναδεικνύεται δεύτερη δύναμη στα Α.Ε.Ι. και με υψηλά ποσοστά στα Τ.Ε.Ι» και καταλήγουν:
«Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό να ανταποκριθούμε σε αυτό το καθήκον σε αυτούς τους συλλόγους.
Δεν κλείνουμε τα μάτια στην αποχή που καταγράφεται…»
-Δεν τα κλείνεται, γιατί σύντροφοι τα έχετε ήδη…ΚΛΕΙΣΤΑ και βλέπετε μόνο το «δέντρο» κι όχι το δάσος!
-Το φοιτητικό κίνημα που κάποτε έκανε τις δικές του ρήξεις στην ιστορία…στην ουσία έχει καταντήσει ένας απλός κομπάρσος πλέον των γεγονότων…
…..

*Τη 2η Εθελοντική Αιμοδοσία Απογόνων Προσφύγων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού με τίτλο "Δίνουμε αίμα για το αίμα που χάθηκε", διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης το πρωί (09.00-14.00) του Σαββάτου 19 Μαΐου στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης.
….

*Υπεύθυνοι συνοδοί κατά την αναχώρηση και επιστροφή θα είναι τα στελέχη των κατασκηνώσεων, που θα έχουν και την άμεση ευθύνη των κατασκηνωτών. Στις μαθητικές κατασκηνώσεις θα φιλοξενηθούν μαθητές που προέρχονται από τις β', γ', δ' και ε' τάξεις. Οι μαθητές που αποφοιτούν από τη στ' τάξη μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, αλλά θα επιλεγούν μόνο αν υπάρξουν κενές θέσεις. Η επιλογή των μαθητών που θα φιλοξενηθούν στις κατασκηνώσεις θα γίνει από την Ε.Μ.Κ.Φ. Ξάνθης, σε συνεργασία με τους διευθυντές και προϊσταμένους των σχολικών μονάδων, με γνώμονες αφενός την εξυπηρέτηση όλων των μαθητών που επιθυμούν να φιλοξενηθούν στην κατασκήνωση και αφετέρου την πληρότητα λειτουργίας της κατασκήνωσης και τις δύο κατασκηνωτικές περιόδους.
…..
*Όσες μαθήτριες επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κατασκήνωση ως ομαδάρχισσες, παρακαλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την προσκομίσουν στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης στο Διοικητήριο, 5ος όροφος, γραφείο 517, από 15 έως 31 Μαΐου.
Οι ενδιαφερόμενοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης (Διοικητήριο, 5ος όροφος, γραφείο 517) μέχρι τις 25 Μαΐου.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ και στα τηλέφωνα 25413 50393 και 25413 50384 (Αναστασία Μπασματζή και Αθανασία Κορσκετίδου) τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

*“Μάνος Χατζιδάκις - Γ’ Πρόγραμμα” την Τρίτη 22 Μαϊου στις 20.30 στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, μη χάσετε την παράσταση της Μουσικής Ομάδας του Πολιτιστικού συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης, η Γέφυρα.
Μία παράσταση αφιερωμένη στην περίοδο που ο συνθέτης διετέλεσε διευθυντής του γ’ προγράμματος της ελληνικής ραδιοφωνίας. Μια περίοδος εξαιρετικά δημιουργική και πρωτοπόρα, όπου μία ομάδα νέων ανθρώπων μαζί με το Χατζιδάκι πρότεινε ένα νέο τύπο ραδιοφώνου, ο οποίος παρόλες τις αντιξοότητες που συνάντησε παρέδωσε ένα μέχρι και σήμερα αξιομνημόνευτο έργο.
Μίλησαν για το Μάνο Χατζιδάκι:
Άρης Δαβαράκης
Δημήτρης Θεοφίλου
Οδυσσέας Ιωάννου
Δημήτρης Κανελλόπουλος
Αντώνης Κοντογεωργίου
Γιώργος Κουρουπός
Νίκος Κυπουργός
Βύρων Φιδετζής
Νίκος Χριστοδούλου
Συμπράττουν μουσικά:
Εργαστήριο μουσικής “art lab”
Μουσική ομάδα Π.Σ.Φ.Ξ. “Η Γέφυρα”
Φοιτητικά μουσικά σχήματα
Είσοδος ελεύθερη   

Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »