Παρασκευή, Μαΐου 04, 2018

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ


Μα είναι δυνατόν ο κύριος Λύρατζης αλλά και οι Σύλλογοι της Οργανωτικής Επιτροπής να μην αντιλαμβάνονται ότι αν τα άρματα παρελάσουν όλα μαζί στην αρχή της παρέλασης του Καρναβαλιού 2019, ο κόσμος θα την κάνει και θα μείνουν ελάχιστοι για τους υπόλοιπους συλλόγους;
ΑΛΕΚΤΩΡ


*Πρωτοφανής υπόθεση διακίνησης μεταναστών με Τούρκο διακινητή, εξελίχτηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο νομό Ροδόπης. Σκάφος με σημαία Τουρκίας που διέσχισε σχεδόν όλο το θρακικό πέλαγος κατέπλευσε στην παραλία της Μολυβωτής μεταφέροντας 53 μετανάστες, άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά σύμφωνα με  ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΧΡΟΝΟΣ Κομοτηνής.
…..

*Το σκάφος ξεκίνησε από τα παράλια της Τουρκίας, όπως δήλωσαν στην εφημερίδα  "ΧΡΟΝΟΣ" μετανάστες, που είχαν παραληφθεί από την πόλη Ακσαράι επαρχία της κεντρικής Τουρκίας στην περιοχή της Καππαδοκίας. Οι μετανάστες κατέβαλαν από 5.500 δολάρια για κάθε ενήλικα και 2.500 δολάρια για κάθε παιδί, προκειμένου να μεταφερθούν στην Ελλάδα.
…..

* Όπως είπαν προέρχονται από το Ιράκ και την Συρία, ενώ πρόθεσή τους είναι να παραμείνουν στην χώρα μας. Δεν κινδύνεψαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, αλλά είπαν ότι σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να επιστρέψουν στην Τουρκία.
Στις 3 τα ξημερώματα ξεκίνησαν από την Τουρκία και στην Μολυβωτή και εντοπίστηκαν γύρω στις 10 το πρωί. Λιμενικοί που έσπευσαν πρώτοι και αστυνομικοί τους εντόπισαν να περπατούν μέσα σε χωράφια σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το σημείο της παραλίας όπου κατέπλευσε το σκάφος.

* Αλλάζω θέμα. O διευθύνων σύμβουλος της Συστήματα Sunlight κ.Βασίλης Μπίλλης βρέθηκε χθες στη Ξάνθη για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο από όπου μίλησε τηλεφωνικά στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Είχαμε αυτήν την πυρκαγιά σε ένα τμήμα του εργοστασίου στη μονάδα που κάνουμε βιομηχανική μπαταρία, η πυροσβεστική βοήθησε, ακολουθήσαμε όλους τους κανόνες όπως έπρεπε, δεν είχαμε πολύ κόσμο στο εργοστάσιο, μόνο 14 άτομα, τα οποία είναι ευτυχώς καλά στην υγεία του. Το άλλο θέμα που μας απασχολεί είναι τυχόν περιβαλλοντικές επιπτώσεις, είμαστε σε συνεννόηση με όλους τους φορείς της περιοχής και με δικούς μας εξειδικευμένους τεχνικούς συμβούλους, οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι όλα έχουν καλώς. Δεν είχαμε υλικά που να μας απασχολούν ιδιαίτερα, ότι έχει μείνει είναι εντός του πλαισίου του εργοστασίου. Περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι μετρήσεις αλλά οι πρώτες μετρήσεις είναι θετικές. Τα μέτρα ήταν προληπτικά" τόνισε.
…..
*Και κατέληξε ο διευθύνων σύμβουλος: "Έχουμε δεσμευθεί ότι θα αποκατασταθεί πλήρως η ζημιά, όσο πιο σύντομα γίνεται. Με μεγάλο κόπο χτίζουμε τα τελευταία χρόνια αυτή την εταιρεία. Έχουμε κατακτήσει με τη δουλειά μας και το προϊόν τις παγκόσμιες αγορές και έχουμε διάθεση να το συνεχίσουμε. Οι άνθρωποι αυτοί και ο όμιλος που μας στηρίζει, έχουμε δεσμευτεί ότι δεν θα χαθεί θέση εργασίας" ανέφερε.
………

*Το δάσος της Δαδιάς στον Βόρειο θα επισκεφθεί σήμερα Παρασκευή 4 Μαϊου ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Σύμφωνα με το κρατικό ΑΠΕ: Τριήμερη ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη, πραγματοποιεί από την Παρασκευή 4 Μαΐου ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, σε μία ιδιαίτερα πολιτική συγκυρία με τα εθνικά θέματα να βρίσκονται στο επίκεντρο. Θα επισκεφθεί τους νομούς Έβρου-Ροδόπης και Ξάνθης περιοχές για τις οποίες διαχρονικά δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
….
*Στην παρούσα χρονική συγκυρία, η οποία χαρακτηρίζεται από την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών καθώς και τη συνεχώς αυξανόμενη μεταναστευτική ροή στην περιοχή, η επίσκεψή του κ. Καραμανλή αυτή αποκτά ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά, καθώς ο ίδιος θέλει να στείλει μήνυμα στήριξης στην τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους της.
Άλλωστε, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Κώστα Καραμανλή για τη Θράκη είναι διαχρονικό με έργα και πράξεις καθώς επί πρωθυπουργίας του εδραιώθηκε η πολιτική ισονομίας και ισοπολιτείας στην περιοχή, κατασκευάστηκαν τα μεγάλα έργα υποδομής της Εγνατίας οδού και οι κάθετοι άξονές της ενώ με την πολιτική των Αγωγών αναδείχθηκε η Θράκη ως διεθνής ενεργειακός δίαυλος.
Πέραν του εθνικού ενδιαφέροντος η επίσκεψη Καραμανλή έχει και εσωκομματικό ενδιαφέρον καθώς είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει και θα ενισχύσει τον εθνικό στόχο της ΝΔ ώστε να εκλέξει βουλευτές στους Νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, καθώς σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους στην περιοχή», σχολίασε το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το ταξίδι Καραμανλή.

*Σημειώνω ότι προς τιμή του πρώην Πρωθυπουργού, γεύμα στο σπίτι του στη Ξυλαγανή θα δώσει το Σάββατο το μεσημέρι ο πρώην Υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης (σ.σ. Σε αυτό έχει προσκληθεί και ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος), ενώ την Κυριακή ο Κώστας Καραμανλής θα επισκεφθεί την Ξάνθη, φιλοξενούμενος του πρώην Υπουργού Αλέξανδρου Κοντού.
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »