Σάββατο, Μαΐου 05, 2018

Επίσκεψη Κώστα Καραμανλή στον Έβρο και η φωτογραφία στη γέφυρα με τους Έλληνες στρατιώτες!
Τη Θράκη επισκέπτεται από την Παρασκευή και για τρεις ημέρες ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Η επίσκεψη χαρακτηρίζεται ιδιωτική, αλλά δεδομένο είναι ότι περιλαμβάνει και έντονους συμβολισμούς και σαφή πολιτικά μηνύματα. Σε μια ιδιαίτερη συγκυρία όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και με έκδηλο το ενδιαφέρον του πρώην πρωθυπουργού για το βορειανατολικό άκρο της χώρας, αυτός μόνο τυχαία δεν επέλεξε να επισκεφθεί αυτή τη στιγμή την περιοχή.
Δεδομένο είναι ότι ο Κώστας Καραμανλής παρακολουθεί στενά τα εθνικά θέματα, ενώ πολλοί ακόμα επικαλούνται τις πρωτοβουλίες του με την ιδιότητα του πρωθυπουργού για την αναβάθμιση της ευαίσθητης εθνικά περιοχής, με την πολιτική της «ισονομίας και ισοπολιτείας» που προέβλεπε ίσα δικαιώματα ανεξαρτήτως θρησκείας και με στόχο την πλήρη ενσωμάτωση της μουσουλμανικής μειονότητας.
Ο κ. Καραμανλής έφτασε αεροπορικώς στην Αλεξανδρούπολη το βράδυ της Πέμπτης και την Παρασκευή επισκέφθηκε το Διδυμότειχο, συνοδευόμενος από τον βουλευτή της ΝΔ Αναστάσιο Δημοσχάκη, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη, ενώ παρόντες ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Βενετίδης και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πυθίου Χάρης Θεοχαρίδης.
Στη συνέχεια ο πρώην πρωθυπουργός μετέβη στο Πύθιο όπου επισκέφθηκε τον σιδηροδρομικό σταθμό και την σιδηροδρομική γέφυρα που συνδέει την Ελλάδα με την Τουρκία, καθώς και το βυζαντινό κάστρο του Πυθίου.
Ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε επίσης το Δάσος της Δαδιάς, ενώ σήμερα Σάββατο θα μεταβεί στο Νομό Ροδόπης και την Κυριακή θα επισκεφθεί την Ξάνθη.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »