Σάββατο, Μαΐου 05, 2018

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ H επίσκεψη του Κ. Καραμανλή στο Διδυμότειχο κι όλα τα παραπολιτικά

*Το Διδυμότειχο επισκέφθηκε χθες ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, που βρίσκεται στον Έβρο, ενώ σήμερα θα είναι στην Ροδόπη και την Κυριακή στην Ξάνθη, πραγματοποιώντας περιοδεία στην Θράκη…
……….

*Ο κ.Καραμανλής βρέθηκε στο Διδυμότειχο συνοδευόμενος από τον βουλευτή της Ν.Δ Αναστάσιο Δημοσχάκη και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη, ενώ παρόντες ήταν και ο Περιφρειακός σύμβουλος Κώστας Βενετίδης με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πυθίου Χάρη Θεοχαρίδη.
….
*Ο πρώην Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το χωριό Ισαάκιο απ’ όπου κατάγεται ο κ.Δημοσχάκης, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο Πύθιο για να δει από κοντά την σιδηροδρομική γέφυρα που συνδέει Ελλάδα με Τουρκία, τον γαλλικό σταθμό του ΟΣΕ και τον Πύργο του χωριού.
……

*Κινητή μονάδα μαστογράφου θα βρεθεί στις 11 και 12 Μαϊου στην πλατεία του  Ευλάλου Δήμου Τοπείρου και 13 και 14 Μαΐου στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης και θα διενεργεί εξετάσεις μετά από ραντεβού και με σειρά προτεραιότητας, στο πλαίσιο συμμετοχής του δήμου Ξάνθης στο πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε.
Η μονάδα θα βρίσκεται πίσω από το ρολόι της πλατείας. Τα ραντεβού κλείνονται τις ώρες 09.00-13.00 στο τηλέφωνο 25413 50126 (σ.σ. 25413 52613 για το Εύλαλο). Οι προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο είναι:
Ηλικίες γυναικών από σαράντα ως εβδομήντα ετών
Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους δώδεκα μήνες
Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό
Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο τρεις ημέρες πριν - πέντε ημέρες μετά).
"Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.
……

*Σκληρή απάντηση του Μιχάλη Αμοιρίδη στον «φίλο» του όπως ωστόσο τον αποκαλεί Δημήτρη Μπαντέκα, με αφορμή πρωτοσέλιδο εφημερίδας της Καβάλας που φιλοξενεί συνέντευξή του.
Σημειώνει λοιπόν ο πρώην Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού που του αρέσει να εμφανίζεται κατά καιρούς και…Καβαλιώτης με σχόλιό του στο fb:
«Πανηγυρίζει ο Πρόεδρος του ΤΕΙ ΑΜΘ και φίλος Δημήτρης Μπαντέκας για την επικείμενη συνένωση με ιδρύματα της Θεσσαλονίκης. Ας μου επιτρέψει όμως να ειμαι σκεπτικός. Δυστυχώς μια μεγάλη ευκαιρία ισχυροποίησης μέσω της συνένωσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ ΑΜΘ, με παράλληλη ανάδειξη όλων των αστικών κέντρων της ΑΜΘ σε εξειδικευμένης κατεύθυνσης εκπαιδευτικά πανεπιστημιακά κύτταρα χάνεται μαζί με τις δυνατότητες των διδασκόντων να αναδείξουν το επιστημονικό τους έργο και να μετατρέψουν την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη σε πυρήνα παροχής υψηλών εκπαιδευτικών και ερευνητικών υπηρεσιών με διεθνή διακριτή αναγνώριση, καθιστώντας το διευρυμένο πανεπιστημιακό τους έργο σε ισχυρό μοχλό ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή μας»
-Ερώτημα κρίσεως…Αλήθεια, τι θέλει να πει ο ποιητής…Μιχάλης Αμοιρίδης;
….

*Την Τρίτη 8 Μαΐου και ώρα 19:00 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης για να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης και να παρθούν σχετικές αποφάσεις:
01ο ΘΕΜΑ: Συζήτηση και έκφραση απόψεων επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Εμβάθυνση της Δημοκρατίας – Ενίσχυση της Συμμετοχής – Βελτίωση της οικονομικής και αναπτυξιακής λειτουργίας των ΟΤΑ [Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι»] – Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των ΦΟ.ΔΣ.Α – Ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη, ταχύτερη και ενιαία άσκηση των αρμοδιοτήτων σχετικά με την απονομή ιθαγένειας και την πολιτογράφηση – Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ»
02ο ΘΕΜΑ : Έγκριση της σιωπηρής παράτασης έως 31-12-2018 της μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση υπηρεσιών ΚΕΠ επί της οδού Σμύρνης 7, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3130/2003 και του Π.Δ. της 19/19.11.1932 «Περί στεγάσεως δημοσίων υπηρεσιών» (εισηγήτρια Μαρία Σπανού)
03ο ΘΕΜΑ: Έγκριση έκθεσης με τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού κατά το 1ο τρίμηνο του 2018 (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης Κυριάκος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής)
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΡΕΜΣΙΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Απάντηση σε δημοσίευμα στο οποίο ανέφερε πως δικηγόρος και δικαστικός επιμελητής προχώρησαν σε συντηρητική κατάσταση στο σπίτι του στο Κολωνάκι για δυο ακάλυπτες επιταγές ύψους μαζί με τους τόκους 55.000 ευρώ, έδωσε ο Αλέξανδρος Λύκουρέζος.
«Σχετικά με το reportage της Athens Voice για την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Αλέξανδρου Λυκουρέζου από ανακληθείσες επιταγές, τούτο οφείλεται σε παρεξήγηση που προκλήθηκε από την ανάκληση των επιταγών εκ μέρους του Αλέξανδρου Λυκουρέζου.
Κατόπιν εκατέρωθεν διευκρινήσεων που δόθηκαν μεταξύ του Αλέξανδρου Λυκουρέζου και του δικηγόρου του αντιδίκου, Οδυσσέα Ιωσηφίδη, το θέμα θεωρείται λήξαν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
Η ΚΑΤΙΝΑ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »