Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018

Το Σάββατο 23 Ιουνίου στο χώρο των ΠΡΟΚΑΤ το Φοιτητικό Φεστιβάλ


Με σύνθημα «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος! ...Σίγουρος δρόμος... 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ ...τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος...», που είναι και το σύνθημα του 44ου Φεσυιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, το Τ.Σ. Ξάνθης της ΚΝΕ διοργανώνει και φέτος το Φοιτητικό Φεστιβάλ στις 23 Ιούνη στο χώρο των ΠΡΟΚΑΤ.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής (ώρα έναρξης: 20:30)
• Παρουσίαση της ομάδας κρουστών της Φ.Ε.Ξ. : bb5  “percussion system’’
• Επίδειξη αυτοάμυνας από τον αθλητικό σύλλογο πυγμαχίας Α. “Μπαντάκ”
• Πολιτική Ομιλία με θέμα: “H αντιιμπεριαλιστική δράση της ΚΝΕ από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.”, από τον Νικόλα Καλομοίρη, γραμματέα του Τ.Σ. Ξάνθης της ΚΝΕ
• ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ με τους:
Αλέξανδρος Παπουτσής (θρακιώτικη λύρα-τραγούδι)
Στέλιος Μαρκάκης (γκάιντα-τραγούδιι)
Γιάννης Κουμής (καβάλι-τραγούδι)
Δημήτρης Γεωργιάδης (νταούλι)

Στο χώρο θα υπάρχουν:
-Βιβλιοπωλείο της ‘’Σύγχρονης Εποχής‘’
-Εκθέσεις σχετικά με την αντιιμπεριαλιστική δράση της ΚΝΕ από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα
-Μπαρ-Ψησταριά

Στο κάλεσμά του το ΤΣ Ξάνθης της ΚΝΕ τονίζει:
«Νέα, νέε.
Έλα κι εσύ στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ μας! Φέτος γιορτάζουμε τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ηρωικού ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της Νεολαίας του, της ΚΝΕ!
Το "Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ" απευθύνει κάλεσμα διεκδίκησης και αγώνα σε κάθε νέο και νέα που σήμερα προβληματίζεται με όσα αντιμετωπίζει στις σπουδές, στη δουλειά, στη ζωή του και θέλει “κάτι να κάνει’’ για να αλλάξει η σημερινή κατάσταση, που βλέπει πως μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα που όλοι μαζί ζούμε, που έχει ακόμα δισταγμούς για την αναγκαιότητα της πάλης σήμερα.
Η ΚΝΕ είναι η δύναμη που μπορείς να εμπιστευτείς:
·         Για να παλέψουμε μαζί για τα σύγχρονα δικαιώματά μας. Σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να γίνουμε ακόμα περισσότεροι οι νέοι και οι νέες που δεν συμβιβαζόμαστε με το παρόν και το μέλλον που μας έχουν ετοιμάσει που αγωνιζόμαστε κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΕΕ-ΔΝΤ που θέλει να μας πείσει ότι είναι “δίκαιο και σύγχρονο’’ να ακριβοπληρώνουμε την Παιδεία σήμερα και να είμαστε μια ζωή στην εργασιακή παραπλάνηση χωρίς δικαιώματα αύριο.
·         Για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, των πολέμων. Να απαντήσουμε στην φωνή του συστήματος που προσπαθεί να μας πείσει “ο καπιταλισμός είναι ότι καλύτερο μπορούσε να φτιάξει η ανθρωπότητα, να δούμε πως θα τον βελτιώσουμε’’. Να απαντήσουμε στην προσπάθεια που κάνει το σύστημα, με πρώτο βιολί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να πνίξει κάθε φωνή αμφισβήτησης.
Έχουμε μπροστά μία ολόκληρη ζωή και θα παλέψουμε να την κερδίσουμε από όσους σήμερα μας τη στερούν. Υπάρχει άλλος δρόμος! Με δυνατό ΚΚΕ και δυνατή ΚΝΕ παντού, στις λαϊκές γειτονιές, στους χώρους μόρφωσης και δουλειάς! Υπάρχουν σήμερα οι δυνατότητας και  μπορούμε να ζήσουμε με σύγχρονα δικαιώματα
Οι ιδέες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ είναι οι πιο σύγχρονες επαναστατικές και καινοτόμες ιδέες. Παλεύει για την ανατροπή του παλιού και σαπισμένου κόσμου της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, προβάλλοντας τις πιο όμορφες αξίες: της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της αγάπης για την γνώση και τη μόρφωση, του ταξικού κριτηρίου, της οργάνωσης. Έλα μαζί μας στον αγώνα για μία ζωή με σύγχρονα δικαιώματα και πραγματική ελευθερία, για τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική κοινωνία!».


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »