Σάββατο, Ιουνίου 09, 2018

Η Αυστρία απελαύνει 40 ιμάμηδες του Ερντογάν και κλείνει 7 τζαμιά!


Η Αυστρία πρόκειται να απελάσει 40 ιμάμηδες και να κλείσει 7 τζαμιά, όπως ανακοίνωσε ο συντηρητικός Καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς.

O Κουρτς τόνισε ότι αυτή η απόφαση που αφορά τους χρηματοδοτούμενους από το εξωτερικό ιμάμηδες, έρχεται μετά από ενδελεχή έρευνα σε σχέση με κάποια τζαμιά της Αυστρίας που χρηματοδοτεί η Τουρκία.

Στα εν λόγω τζαμιά, φαινόντουσαν παιδιά να παριστάνουν τους νεκρούς και να κάνουν αναπαράσταση της μάχη του πρώτου παγκοσμίου πολέμου στην Καλλίπολη. Επίσης η κατήχηση που δέχονται 8χρονα παιδιά περιλαμβάνει αρχές όπως το «ιερό καθήκον να πεθάνει κανείς για το τζιχάντ και για την πατρίδα».Εκτιμάται ότι οι ιμάμηδες πρόσκεινται σε οργάνωση του Ερντογάν.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας, Χέρμπερτ Κικλ, ελέγχονται τουλάχιστον 40 ιμάμηδες για παράνομη χρηματοδότηση από το εξωτερικό.
Από τους συνολικά 260 ιμάμηδες της Αυστρίας, οι 60 βρίσκονται στο στόχαστρο με βάση τον «νόμο του Ισλάμ» του 2015, που προβλέπει πως οι ιμάμηδες θα πρέπει να έχουν θετική στάση απέναντι στο αυστριακό κράτος και την κοινωνία.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »