Σάββατο, Ιουνίου 09, 2018

Ερώτηση Δημοσχάκη για τον Έβρο, «άδειασε» .. «άγαρμπα» τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο!

Πρόκειται για την  κατασκευή του έργου ‘Βελτίωση Ε.Ο. Νο 2 Απαλός – Λουτρά’ στον Έβρο - Δεν υποβλήθηκε ποτέ το αίτημα!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Χωρίς να το επιδιώκει ή και να το περιμένει, ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Έβρου Αναστάσιου Δημοσχάκη «άδειασε»… «άγαρμπα» τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο αφού από την απάντηση που του έκανε ο αρμόδιος Υπουργός, αποδείχτηκε ότι για ένα έργο που ο ίδιος ο βουλευτής είχε ξαναθέσει με ερώτηση, η ευθύνη ήταν και είναι αποκλειστικά του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου αφού «στην απάντησή του το Υπουργείο ισχυρίζεται ότι δεν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα στις υπηρεσίες του από την ΠΑΜΘ για την χρηματοδότηση του έργου!!!!»
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
«Δανειζόμαστε» λοιπόν το παρακάτω ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα του βουλευτή της Ν.Δ Έβρου Αναστάσιου και απλά διαβάστε το:
Απάντηση έδωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην Γραπτή Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, επανερχόμενος στο ζήτημα της κατασκευής του έργου ‘Βελτίωση Ε.Ο. Νο 2 Απαλός – Λουτρά’.
Συγκεκριμένα με την ερώτηση υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα του συγκεκριμένου έργου βελτίωσης του τμήματος 8,3 χλμ της συγκεκριμένης Ε.Ο., έργο για το οποίο η ΠΑΜΘ έχει εκπονήσει κι ολοκληρώσει την σχετική μελέτη έως και το στάδιο των απαιτούμενων απαλλοτριώσεων.
Στην απάντησή του το Υπουργείο ισχυρίζεται ότι δεν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα στις υπηρεσίες του από την ΠΑΜΘ για την χρηματοδότηση του έργου. Γι’αυτό η απάντηση κοινοποιήθηκε, με σχετική επιστολή του βουλευτού προς στην Π Ε Έβρου, προκειμένου να δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες και να ανοίξει ο δρόμος για το σημαντικό αυτό έργο στην Ανατολική περιοχή του Δήμου Αλεξ/πολης.
Aκολουθεί η σχετική επιστολή προς την Περιφερειακή Eνότητα Έβρου
ΘΕΜΑ: Ένταξη του έργου με τίτλο «Βελτίωση Ε.Ο. Νο 2 Απαλός – Λουτρός»
Στις 16-03-2018 υποβάλλαμε εκ νέου Γραπτή Ερώτηση προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο (http://www.dimoschakis.gr/?p=8545) για το θέμα της Ένταξης του έργου με τίτλο «Βελτίωση Ε.Ο. Νο 2 Απαλός – Λουτρός» στα τομεακά προγράμματα που διαχειρίζεται το Υπουργείο, μέσω των πιστώσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020 ή την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αν.Μακεδονίας και Θράκης μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να κατασκευαστεί το έργο από την ίδια.
Στην απάντηση που πήραμε στις 15–05-2018 (https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/10717083.pdf) από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναφέρεται ότι ουδέποτε υποβλήθηκε σχετικό αίτημα για την κατασκευή ή την χρηματοδότηση του έργου από την Π.Α.Μ.Θ., η οποία έχει και την αρμοδιότητα.
Εφόσον, όπως γνωρίζουμε, για το συγκεκριμένο έργο έχει ολοκληρωθεί η εκπόνηση των σχετικών μελετών καθώς και οι απαιτούμενες άδειες, προτείνουμε να εξετασθεί το ενδεχόμενο της υποβολής πρότασης προς το Υπουργείο εκ μέρους σας, προκειμένου να τεθεί η πρόταση αυτή στην κρίση και στην αξιολόγηση του Υπουργείου, ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »