Πέμπτη, Ιουνίου 07, 2018

Σσσσ... Ψίθυροι Πότε θα κάνει τις νέες αλλαγές στους αντιδημάρχους ο Δημαρχόπουλος;

ΟΝΕ ΜΟΜΕΝΤ
ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΙΣ 20 ΚΑΙ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΣΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Εάν κάποιοι δυσαρεστούνται με αυτήν την συμπεριφορά μου, διότι σε μια τέτοια κοινή προσπάθεια όλοι έπρεπε να είμαστε ένα σώμα, μια ψυχή, εάν κάποιοι μέσα από την μικροψυχία τους δεν ήθελαν να παρευρεθούν εκεί, αλλά πήγαν και παρευρέθηκαν ενδεχόμενα σε κάποιους άλλους αγώνες για να τους πάρει, ξέρω εγώ, ο φωτογραφικός φακός ή ο τηλεοπτικός φακός για να πουν ότι κι αυτοί υπάρχουν…. Εμείς λοιπόν, τους αφήνουμε στη μιζέρια τους, τους αφήνουμε στις λογικές τους, οι οποίες δυστυχώς αυτοί γίνονται περιπατητές και περιφερόμενοι θίασοι, τη μια φορά ως υποψήφιοι με τον Στυλιανίδη, την άλλη ως υποψήφιοι  με τον Πούλιο, την παρ’ άλλη ως πολιτευτές της ΝΔ και της Μητσοτακικής, την πα’ άλλη ως Πασοκικοί ενδιαφερόμενοι ως καταβολής ορμώμενοι Πασόκοι…
Ε, λοιπόν αυτοί οι περιπλανώμενοι θίασοι, που θέλουν να είναι στη δημοσιότητα γιατί δεν έχουν να δείξουν τίποτα και είναι κενοφανείς, πέρα από την κάθε προσπάθεια που κάνουν, ας μας επιδείξουν ένα θετικό που έχουν προσφέρει μέσα από τις τόσες περιπλανήσεις τους.
(Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης στην απάντησή του στον επικεφαλής της Κοινωνίας Δημοτών Μανώλη Φανουράκη)
-Μανώλη ας πρόσεχες…Φιρί φιρί το προκαλούσες να τ’ ακούσεις!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Τον καλό τον Δήμαρχο τον «κάνουν» δυο πράγματα. Τα δικά του οράματα και σχέδια και οι καλοί συνεργάτες. Ο κύριος Δημαρχόπουλος λοιπόν δεν ξέρω αν ευτύχησε στο πρώτο, είχε όμως την «τύχη» να του βγούνε 4-5 συνεργάτες που δεν πέτυχαν μόνο στο έργο τους και τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο, αλλά ενίσχυσαν και την δημοτικότητά του, αλλά και την προσωπική του εμβέλεια…χωρίς ο ίδιος να προσπαθήσει ιδιαίτερα…
Ποιοι είναι αυτοί; Ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης, ο Πρόεδρος Τεχνικών Υπηρεσιών Θωμάς Ηλιάδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μαρίνος Σδρέβανος, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χασάν Ογλού Φερτούν, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Τάσος Θεοδωρίδης,  η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αλεξία Γκιρτζίκη , ακόμη και ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Λομβαρδέας, ο Ιορδάνης Χατζηευφραιμίδης κ.ά…
Αυτό είναι και το μεγάλο του ατού. Οπότε ας κοιτάξει το εκμεταλλευτεί και ανάλογα…διότι ο ίδιος ο Δήμαρχος Ξάνθης, συνεχίζει δυστυχώς να υστερεί σε πολλά!
«Α»

Ορεστιάδα: Τέσσερις χιλιάδες οι συμμετέχοντες στο «Γνωρίζω τον Τόπο μου»

Περίπου τέσσερις χιλιάδες μαθητές και μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων από το νομό Έβρου και άλλες περιοχές, έχουν συμμετάσχει στο εκπαιδευτικό-βιωματικό πρόγραμμα που υλοποιεί συνεχώς επί μία πενταετία, το Ιστορικό –Λαογραφικό Μουσείο Ν. Ορεστιάδας, με τίτλο «Γνωρίζω τον τόπο μου».
Το πρόγραμμα, υλοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και προσαρμόζεται ανάλογα με το ενδιαφέρον του κάθε σχολείου και συλλόγου, έχοντας ως σκοπό, οι συμμετέχοντες να μάθουν την πλούσια ιστορία της περιοχής , την παράδοση, τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους και εκθέσεις, με επισκέψεις και ξεναγήσεις που ξεκινούν από το δημοτικό αναψυκτήριο της Ν. Βύσσας, με θέα την Αδριανούπολη, από όπου ξεκίνησε και η Ν. Ορεστιάδα, σε χωριά της περιοχής με ιστορία, όπως στο Ορμένιο, τα Πετρωτά, τον Τύμβο Μικρής Δοξιπάρας-Ζώνης κ.α..»
Είναι ένα από τα πιο σημαντικά και δημοφιλή μας προγράμματα το οποίο και θα συνεχιστεί, οι συμμετέχοντες αποκτούν γνώσεις για τον τόπο τους που δεν τις ήξεραν» είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο υπεύθυνος του προγράμματος, Γιάννης Σιωπίδης.

Συνεχίζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Ξάνθη

Συνεχίζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης με το παρακάτω πρόγραμμα για τις επόμενες μέρες:
Πέμπτη 7 Ιουνίου
Χώρος στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων (Σαμαρά), Τύμπανο, κανάλι Τυμπάνου (Σαμαρά), κανάλι Σαμλίδη, κανάλι ΒιΠε, Εύμοιρο, Μορσίνη, Καλλιθέα, Εκτενεπόλ, χώρος στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων Μπικου- Μυρωδάτο, Άβδηρα, Βελόνη, περιοχή αρχαίων, παραλία Αβδήρων, βιολογικός Δ.Ε.Υ.Α.Ξ., κανάλι βιολογικού, κανάλι "Ροδόπης", Άγιος Νικόλαος, Συδινή, Τοξότες, Γαλάνη, στενά Νέστου, Θαλασσιά, Κοσμητή, Κρεμαστή, Όλβιο, Παλαιό Όλβιο, Άγιος Αθανάσιος, παραλία Μάνδρας, Κοράλλι, οικόπεδα Βελόνης, Πόρτο Μόλο, οικόπεδα Μυρωδάτου, παραλία Μυρωδάτου, σημαία, κανάλια Μυρωδάτου
Παρασκευή 8 Ιουνίου
Εντός πόλης, περιαστικά Ξάνθης, περιοχή Λιμνίου, σφαγεία Ξάνθης, χώρος στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων, τελωνείο, περιοχή 2ου λυκείου, κανάλι "MaiTex", κανάλι Αλκυώνης, δέλτα Λασπιά
Σάββατο 9 Ιουνίου
Εντός πόλης, Κέντρο Κράτησης Μεταναστών, χώρος στάθμευσης λεωφορείων - περιοχή ξενοδοχείου "Έλενα", περιοχή "Lidl" (γραμμές).

ΑΙΝΙΓΜΑ
Πότε θα κάνει τις αλλαγές στους αντιδημάρχους του ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος; Μετά το καλοκαίρι ή πριν από αυτό; Διότι ήδη κάποιοι αναμένουν σε «αναμμένα» κάρβουνα προκειμένου να γίνουν κι αυτοί αντιδήμαρχοι, αφού εκτός των άλλων, φοβούνται ότι δεν θαε εκλεγούν στις επόμενες δημοτικές εκλογές….αφανείς όπως είναι!

Κιλκίς: Αστυνομικός οδηγούσε χωρίς να έχει βγάλει ποτέ δίπλωμα!

Το ότι υπηρετούσε το νόμο, φαίνεται πως έκανε έναν μεσήλικα αστυνομικό που υπηρετεί σε μεθοριακό σταθμό στο Κιλκίς να πιστεύει ότι ο ίδιος είναι... υπεράνω των διατάξεων! Έτσι, θεώρησε περιττό να βγάλει άδεια οδήγησης και οδηγούσε επί χρόνια ολόκληρα χωρίς... δίπλωμα!
Η παραβατική συμπεριφορά του συγκεκριμένου αστυνομικού είχε υποπέσει στην αντίληψη των συναδέλφων του και είχε ενημερωθεί γι' αυτήν ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς, ο οποίος μάλιστα τέθηκε επικεφαλής στην επιχείρηση που έγινε οργανωμένα από άνδρες της Τροχαίας για να ξεσκεπαστεί.
Οι τροχονόμοι τον σταμάτησαν σε μπλόκο και, όταν διαπιστώθηκε ότι δεν διέθετε άδεια οδήγησης, ο ένστολος παραδέχθηκε ότι... δεν είχε βγάλει ποτέ!
Όπως ήταν επόμενο, σε βάρος του παραβάτη αστυνομικού που πίστευε ότι θα βρισκόταν ες αεί στο απυρόβλητο, κινήθηκε η νόμιμη διαδικασία με τον σχηματισμό δικογραφίας για παράβαση του Κ.Ο.Κ., ενώ διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διερευνά αν έχουν ευθύνη και οι κατά καιρούς προϊστάμενοί του, για το ενδεχόμενο να του εμπιστεύονταν υπηρεσιακά οχήματα χωρίς να ξέρουν ότι δεν είχε δίπλωμα!

ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ: Χειροπέδες σε 44χρονο για όπλα και λαθραία τσιγάρα

Συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, 44χρονος Έλληνας για παράνομη οπλοκατοχή και λαθραία τσιγάρα.
Συγκεκριμένα, σε αστυνομικό έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε, διαπιστώθηκε να έχει εισάγει παράνομα και να μεταφέρει επιμελώς κρυμμένα στο όχημα:
• ένα πιστόλι κρότου,
• 235 φυσίγγια κρότου,
• 2 εκτοξευτήρες φωτοβολίδων,
• 73 φωτοβολίδες και κροτίδες,
• 3 καπνογόνα,
• 5 μαχαίρια,
• μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser) και
• 68 πακέτα τσιγάρων.
Τα παραπάνω αντικείμενα κατασχέθηκαν, όπως και το όχημα που χρησιμοποίησε.

Τράπεζα πλήρωσε στην Εφορία πρόστιμο που επιβλήθηκε σε πελάτη της

Κάλυψη, από Τράπεζα, προστίμου 920 ευρώ που επιβλήθηκε σε καταναλωτή λόγω υπαιτιότητας της, πραγματοποιήθηκε, όπως ενημερώνει ο Συνήγορος του Καταναλωτή.
Συγκεκριμένα, ο καταναλωτής, κάτοχος δύο οχημάτων (δικύκλου και αυτοκινήτου) προσήλθε σε πιστωτικό ίδρυμα και ζήτησε να πληρώσει εμπροθέσμως τα τέλη κυκλοφορίας τους σε 12 μηνιαίες δόσεις. Όμως, εκ παραδρομής, ο αρμόδιος υπάλληλος του πιστωτικού ιδρύματος, κατά την ηλεκτρονική συναλλαγή, πλήρωσε δύο φορές τα τέλη κυκλοφορίας για το δίκυκλο και άφησε τα τέλη του αυτοκινήτου απλήρωτα. Ο καταναλωτής διαπίστωσε το λάθος δύο μήνες αργότερα, όταν και η αρμόδια Δ.Ο.Υ. του επέβαλε πρόστιμο ύψους 920 ευρώ για μη έγκαιρη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.
Ο καταναλωτής απευθύνθηκε στον Συνήγορο του Καταναλωτή με αίτημα να αναλάβει το πιστωτικό ίδρυμα το κόστος του προστίμου, το οποίο του επεβλήθη λόγω υπαιτιότητας του υπαλλήλου του. Κατόπιν παρέμβασης της Αρχής, το πιστωτικό ίδρυμα αναγνώρισε το σφάλμα του υπαλλήλου του και, δεδομένου ότι η Δ.Ο.Υ. απέρριψε το αίτημα για ακύρωση του προστίμου, κατέβαλε, κατόπιν παρέμβασης της Αρχής μας, το ποσό των 920 ευρώ, αναλαμβάνοντας, έτσι, όλες τις συνέπειες της υπερήμερης εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

Πανελλήνιες: 104.040 υποψήφιοι διεκδικούν 74.692 θέσεις

Συνολικά 104.040 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τις 74.692 θέσεις στα Ανώτατα και Τεχνικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ-ΤΕΙ) όλης της χώρας, κατά τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις - αιτήσεις των υποψηφίων για τις φετινές εξετάσεις ανέρχονται σε 104.040, με τις 86.301 να προέρχονται από μαθητές των ημερήσιων ΓΕΛ, τις 914 από εσπερινά ΓΕΛ, τις 15.742 από ημερήσια ΕΠΑΛ, τις 405 από εσπερινά ΕΠΑΛ, καθώς επίσης και 678 από εσπερινά ΕΠΑΛ που εξετάζονται μαζί με τα ημερήσια.
Την ίδια ώρα, στο Φύλλο της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) δημοσιεύθηκε και η υπουργική απόφαση για την τροποποίηση και τη συμπλήρωση του καθορισμού του αριθμού εισακτέων στις σχολές, τα τμήματα και τις εισαγωγικές κατευθύνσεις τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2018 - 2019.
Εν όψει της έναρξης των εξετάσεων την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή, το υπουργείο Παιδείας ενημέρωσε ότι «ο μηχανισμός είναι πανέτοιμος, τα εξεταστικά κέντρα της χώρας έχουν λάβει τις σχετικές οδηγίες και το υπουργείο βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες».

Απίστευτη κομπίνα στη Θάσο: Γυναίκα ζήτησε από 72χρονο «δανεικά» 2.300 ευρώ για… κηδεία!


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη άγνωστης μέχρι στιγμής δράστιδας, η οποία την 5-6-2018 επιχείρησε να εξαπατήσει 72χρονο ημεδαπό, στη Θάσο. Αναλυτικότερα, η δράστιδα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 72χρονο, παρουσιαζόμενη ψευδώς ως κόρη φιλικού του προσώπου. Κατά την επικοινωνία, ανέφερε επίσης ότι έχει ανάγκη χρηματικού ποσού για την κηδεία συγγενούς της και ζήτησε από τον 72χρονο να παραδώσει σε άτομο που θα μετέβαινε στην επιχείρησή του,  2.300 ευρώ, τα οποία όπως ισχυρίστηκε θα του τα επέστρεφε άμεσα με κατάθεση σε τραπεζικό του λογαριασμό, πλην όμως η πράξη της έγινε αντιληπτή από τον 72χρονο.  

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »