Σάββατο, Ιουνίου 02, 2018

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ: Καταγγελία για τη στάση του Σωματείου ΠΑΣΕ ΟΤΕ Ξάνθης – Ροδόπης

Κάλεσμα στους εργαζόμενους της «E-VALUE» να καταδικάσουν τη φραστική επίθεση της διοίκησης του σωματείου ΠΑΣΕ ΟΤΕ Ξάνθης - Ροδόπης προς το ΠΑΜΕ απευθύνει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης.
Σε ανακοίνωσή της η Ένωση σημειώνει:
 «Κουίζ:…Σε ποιον ανήκει η παρακάτω τοποθέτηση;
“Μελανό σημείο στη χθεσινή ημέρα ήταν η παρουσία του ΠΑΜΕ που με περίσσιο θράσος προσπάθησε να καπελώσει ή να καπηλευθεί κάθε συνδικαλιστική προσπάθεια κλείνοντας την είσοδο της εταιρείας και στερώντας το δικαίωμα της επιλογής από τους συναδέλφους. Αν οι τακτικές της 10ετίας του '80 εξυπηρετούσαν τα συμφέροντά μας, θα το είχαμε κάνει πρώτοι εμείς… Δεν σας εξουσιοδότησε κανείς να στερείτε το δικαίωμα της επιλογής από τους εργαζόμενους”.
Μήπως πρόκειται για ανακοίνωση της εταιρείας E-VALUE που ενώ το πρωί δήλωσε πως θα λειτουργούσε με προσωπικό ασφαλείας, άρχισε να καλεί "δημοκρατικότατα" τους εργαζόμενους για δουλειά την ώρα της απεργιακής συγκέντρωσης;
Λάθος κάνεις φίλε.
Πρόκειται για ανακοίνωση του "νεοσύστατου συνδικαλιστικού οργάνου της ΠΑΣΕ ΟΤΕ Ξάνθης - Ροδόπης", που όπως λέει "λειτουργεί και υπερασπίζεται τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων" (μάλλον οι συμβασιούχοι μήνα 6ωρίτες δεν είναι για αυτούς εργαζόμενοι για να μην τους γράφουν στο σωματείο).
Από όσο μπορούμε να ξέρουμε πρέπει να είναι η δεύτερη ανακοίνωση που βγάζουν. Η προηγούμενη ήταν για να εκφράσουν την ικανοποίησή τους για τη στάση της διοίκησης της "Sunlight" μετά το βιομηχανικό ατύχημα. Την ίδια στιγμή βέβαια για το γεγονός πως η E-VALUE λειτουργούσε κανονικότατα, ενώ ήταν στο κέντρο της περιοχής που έπρεπε να ληφθούν προληπτικά μέτρα και η ΣΕΚΑΠ απέναντι δεν λειτουργούσε, δεν υπήρχε κάποιο ζήτημα για να παρέμβουν. Τους αρκεί που ευχαριστήσανε άλλον έναν εργοδότη.
Για το σωματείο μας, που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, η περιφρούρηση του δικαιώματος στην απεργία δεν είναι καπέλωμα, αλλά βασική ευθύνη του συνδικαλιστικού κινήματος και των φορέων που το απαρτίζουν. Οι απεργίες δεν οργανώνονται με mail μια μέρα πριν, ούτε ένας εργαζόμενος που κάθε μήνα βλέπει να απολύεται και να ξαναπροσλαμβάνεται (βέβαια όταν πλησιάζει το 3χρονο μάλλον δεν ξαναπροσλαμβάνεται) γενικά και αόριστα έχει δικαίωμα επιλογής να απεργήσει.
Άλλωστε από τα ξημερώματα της Τετάρτης και τις πρώτες αφίξεις εργαζομένων δεν υπήρχε καμία αντίθεση εργαζόμενου με τα μέλη του ΠΑΜΕ για την περιφρούρηση της απεργίας, πράγμα που φαινόταν και στην προετοιμασία της απεργίας και στις επισκέψεις μας στο χώρο. Αλήθεια, η διοίκηση του σωματείου που πέρασε από το χώρο το πρωί, δεν το γνώριζε αυτό; Γιατί έβγαλε αυτήν την ανακοίνωση μετά το ξεμπρόστιασμα της απαράδεκτης στάσης της διοίκησης της E-VALUE τη μέρα της απεργίας με την ανακοίνωση που εκδώσαμε και μοιράσαμε στους εργαζόμενους της επιχείρησης και στείλαμε στα τοπικά ΜΜΕ; Εύλογα ερωτήματα…

Καλούμε τους εργαζόμενους της E-VALUE νέους, παλιούς, 8ωρους και 6ωρους, μέλη ή όχι του εν λόγω σωματείου, να καταδικάσουν την επίθεση της διοίκησης του σωματείου ΠΑΣΕ ΟΤΕ Ξάνθης - Ροδόπης προς το ΠΑΜΕ και να αναρωτηθούν ποιον πραγματικά εξυπηρετεί».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »