Σάββατο, Ιουνίου 02, 2018

H Εταιρεία ΕΝΑΡΓΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ Μ.Ε.Π.Ε. διοργανώνει εκδήλωση με θέμα τον GDPR

*Ανοικτό, δημόσιο, διεθνή αρχικό και επαναληπτικό μειοδοτικό διαγωνισμό για την εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών για το χρονικό διάστημα μέχρι 31/10/2018 προκήρυξε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και η γραμμή ΛΑΥΡΙΟ – ΛΗΜΝΟΣ – ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ και επιστροφή.
....
*Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 28 Ιουνίου 2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00, στο κτίριο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Ακτή Βασιλειάδη – Πύλες Ε1-Ε2), παρουσία της προβλεπόμενης στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι Επιτροπής.
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό οφείλουν να υποβάλουν μέχρι την παραπάνω ημέρα και ώρα τις προσφορές τους με τα έγγραφα και δικαιολογητικά που αναφέρονται στα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ Ι, ΙΙ και ΙΙI της παρούσας.
Προσφορές που κατατίθενται από τους ενδιαφερόμενους μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα είναι εκπρόθεσμες και επιστρέφονται στον ενδιαφερόμενο από την Υπηρεσία που διενεργεί τον διαγωνισμό. Σε περίπτωση που, είτε δεν υπάρξει συμμετοχή είτε οι συμμετέχοντες απορριφθούν από τις αρμόδιες προς τούτο Επιτροπές, ο διαγωνισμός δύναται να επαναληφθεί μετά από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.), με τους ίδιους
ή άλλους όρους..
…….
*Με ανακοίνωσή τους οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας απαιτούν την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αναφέροντας μεταξύ των άλλων τα παρακάτω:
«Σήμερα συμπληρώνονται τρεις ολόκληροι μήνες από τη στιγμή που οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί εκτελώντας την υπηρεσία τους στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές Ορεστιάδας, συνελήφθησαν από την Τουρκική χωροφυλακή και οδηγήθηκαν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.
Κατά τους  τούρκικους ισχυρισμούς, οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί φέρονται να εισήλθαν εντός του τουρκικού εδάφους, χωρίς, όμως, μέχρι και σήμερα να τους έχει απαγγελθεί κάποια σαφής κατηγορία, η οποία να δικαιολογεί την παρατεινόμενη κράτησή τους. Η κράτησή τους είναι παντελώς αυθαίρετη και παράνομη, καθώς η ανακοίνωση της κατηγορίας στο άτομο που κρατείται για οποιοδήποτε λόγο απαιτεί την ελάχιστη επιταγή, που επιβάλλεται από πληθώρα Διεθνών Συμβάσεων και Συνθηκών, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της δικαιοσύνης όλων των ευνομούμενων κρατών, που διέπεται από την αρχή του κράτους δικαίου. Είναι σε όλους μας γνωστές οι καταδίκες της Τουρκίας για παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, την οποία η Τουρκία, ως μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, έχει κυρώσει και οφείλει να τηρεί απαρέγγλιτα. Σύμφωνα δε με το άρθρο 6 παρ. 1 της παραπάνω σύμβασης κάθε πρόσωπο (άτομο) δικαιούται να δικαστεί δημόσια κατά τις αρχές της δίκαιης δίκης εντός λογικής προθεσμίας και από ανεξάρτητο και αμερόληπτο δικαστή, ώστε να αποφασιστεί το βάσιμο της εναντίον του κατηγορίας, αφού εξαντλήσει κάθε δυνατότητα υπερασπίσεώς του. Να σημειωθεί πως αντικείμενο της ποινικής δίκης σε κάθε βαθμό είναι η αναζήτηση της πραγματικής αλήθειας, ενώ βασική προϋπόθεση αυτής αποτελεί το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου, κατά το οποίο κάθε πρόσωπο τεκμαίρεται ότι είναι αθώο μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου (άρθρο 6 παρ. 2 Ε.Σ.Δ.Α.). Εξαίρεται δηλαδή η θέση του κατηγορουμένου ως κεντρικό πρόσωπο της ποινικής δίκης και καθίσταται απόλυτος φορέας δικαιωμάτων».
…..
*Και καταλήγουν οι δικηγόροι του Έβρου στην ανακοίνωσή τους ως εξής:
«Από την πρώτη στιγμή το δικηγορικό σώμα εξέφρασε δημοσίως τις σοβαρές επιφυλάξεις του για την αμφιλεγόμενη σύλληψη και κράτηση των δυο στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές. Πραγματοποίησε σημαντικές παρεμβάσεις σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές και μετέφερε το ζήτημα στον Ευρωπαϊκό Δικηγορικό Σύλλογο, ο οποίος το ανέδειξε σε ευρωπαϊκό επίπεδο,  ζητώντας από την τουρκική Δικαιοσύνη την εφαρμογή του Κράτους Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το ενδιαφέρον μας για την εξέλιξη της υπόθεσης παραμένει αμείωτο και για το λόγο αυτό επιλέχθηκε η Ορεστιάδα και η Αλεξανδρούπολη να είναι για λόγους εθνικά συμβολικούς ο τόπος της επόμενης συνεδρίασης της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων. Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια θα συνεδριάσει σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη στις 16 και 17 Ιουνίου αντίστοιχα. Προτεραιότητα για μας παραμένει η άμεση κι επίσημη ενημέρωση κάθε αρμόδιας αρχής για την καταπάτηση των δικαιωμάτων που υπόκεινται οι συλληφθέντες Έλληνες στρατιωτικοί, που αντίκειται στο Διεθνές Δίκαιο. Απαιτούμε από την τουρκική δικαιοσύνη την άμεση έκδοση και επίδοση του κατηγορητηρίου στους συλληφθέντες που να ορίζει σαφώς την πράξη με την οποία διώκονται και την άμεση αποφυλάκισή τους, αφού δεν τους έχει αποδοθεί κατηγορία και ούτε έχουν δικαστεί από φυσικό δικαστή ώστε να δικαιολογείται νομικά η κράτησή τους.
Δικηγορικοί σύλλογοι Αλεξανδρούπολης – Ορεστιάδας»
………
* Και μία πρόσκληση που έλαβα και την δημοσιεύω αυτούσια:
H Εταιρεία ΕΝΑΡΓΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ Μ.Ε.Π.Ε. διοργανώνει εκδήλωση με θέμα τον GDPR (Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων) με ιδιαίτερη μνεία στον τομέα της Υγείας.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο.
Η εκδήλωση προγραμματίστηκε να διεξαχθεί την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 και ώρα 5 - 7 μ.μ στο ξενοδοχείο Elisso. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Σταύρος Συνοδινός, που διατελεί εδώ και 6 έτη Σύμβουλος της Εταιρείας μας σε θέματα ποιότητας και ISO.
Η εκδήλωση αυτή θα έχει ένα σεμιναριακό μέρος (για το οποίο θα χορηγηθούν πιστοποιητικά στους συμμετέχοντες), το οποίο θα ακολουθήσει συζήτηση με αφορμή τς δυσκολίες, τις ασάφειες και τα κενά που προκύπτουν στην εφαρμογή των όσων προβλεπονται από τον Κανονισμό.
Σημειώνεται ότι τόσο η συμμετοχή όσο και τα πιστοποιητικά παρακολούθησης θα είναι δωρεάν.
Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε στην εκδήλωση.
Με τιμή,
Δρ. Βασίλειος Παπαδόπουλος
Ιατρός Παθολόγος - Βιολόγος
Μ. Καραολή & Ελπίδος 6
2ος όροφος Cosmos Center, Κτίριο Α, Ξάνθη
Τηλ. &Fax 2541065320
Κινητό 6937 172721
.....


*Στη θέση της Εκκλησίας για το Μακεδονικό ζήτημα αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον Αυλώνα όπου βρέθηκε, για να παραστεί στα εγκαίνια της Λαογραφικής έκθεσης στο Πνευματικό Κέντρο.
«Δεν γινόμαστε Έλληνες μόνο μία στιγμή ή μία ημέρα. Έλληνες είμαστε κάθε μέρα, κάθε ώρα. Η Εκκλησία πήρε θέση. Είπε ξεκάθαρα ότι δεν δίνουμε πουθενά το όνομά μας, αλλά δεν είναι έργο της Εκκλησίας», είπε ο Αρχιεπίσκοπος, υπογραμμίζοντας ότι «Η Εκκλησία δεν κάνει συλλαλητήρια, οι πολίτες εξέλεξαν Βουλή και η Βουλή είναι υπεύθυνη για αυτά. Οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι που ψηφίζουν και η Βουλή που διοικεί αυτόν τον τόπο».
ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Μα είναι δυνατόν ο Μανώλης Φανουράκης να μην «νιώθει» την κατακραυγή για ορισμένες ενέργειές του; Όπως για παράδειγμα η χθεσινή του προσπάθεια να «καπηλευτεί» και να δώσει συγχαρητήρια στον τρομερό δρομέα Σάκη Δασκαλόπουλο αλλά για ποιο…λόγο;
Μα για να…καταφερθεί κατά του Δημάρχου Ξάνθης και κοντά σ’ αυτόν και κατά του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη, επειδή πήγαν στη Δράμα και στάθηκαν στο πλευρό του Λεύκιππου στον τελικό ΕΚΑΣΑΜΑΘ που είχε μάλιστα ως τελικό αποτέλεσμα όχι μόνο να νικήσει η ομάδα της Ξάνθης, αλλά να ανέβει στη Γ’ Κατηγορία.
Πήρε ο Φανουράκης το σπουδαίο αθλητικό γεγονός με το ρεκόρ του σεμνού Σάκη Δασκαλόπουλου με απώτερο σκοπό φυσικά να τα… «ρίξει» στον Δήμαρχο…
-Ο οποίος κατά τον Φανουράκη, κακώς πήγε να συμπαρασταθεί στον Λεύκιππο!
Τι να κάνουμε…Ο καθένας με τον καημό του.
Η ΚΑΤΙΝΑ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »