Τρίτη, Ιουνίου 05, 2018

Πρώτη οργανωμένη συνάντηση γνωριμίας Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης – Σμόλιαν και ΙΡΑ.
Μετά την υπογραφή του πιστοποιητικού συνεργασίας στην Ξάνθη στις 10 Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους, από το Σμόλιαν της Βουλγαρίας ξεκίνησαν οι οργανωμένες συναντήσεις γνωριμίας Αποστράτων Αστυνομικών – ΙΡΑ Ξάνθης με τους αντίστοιχους συναδέλφους της γειτονικής μας πόλης της Βουλγαρίας.
Ένα υπέροχο 3ήμερο είχαν την ευκαιρία να περάσουν 26 συνάδελφοι με τις συζύγους τους με επικεφαλείς τους δύο προέδρους των σωματείων της Ξάνθης, τον Θεοφάνη Καραμπιπέρη από τους Απόστρατους και τον Χρήστο Ιωαννίδη από την Τοπική Διοίκηση της Διεθνούς Ένωσης.
Πριν φτάσουμε στα όρια της πόλης του Σμόλιαν μας περίμεναν μέλη του Δ.Σ. του Τμήματος Σμόλιαν της Εθνικής Ένωσης Ασφαλείας Βουλγαρίας με επικεφαλή τον πρόεδρο Πέταρ Βελίτσκοφ, που ανέλαβαν το μεγαλύτερο κομμάτι της ξενάγησης στην περιοχή.
Το κυρίως πρόγραμμα ήταν την δεύτερη ημέρα όπου οι Ξανθιώτες ταξιδιώτες είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Βησσαρίωνα Σμολένσκι, ο δεύτερος μεγαλύτερος χριστιανικός ναός της Βουλγαρίας, το Πλανητάριο και την παλιά πόλη.
Το μεσημέρι μεταβήκαμε στο χωριό Μομτσίλοβτσι, αδελφοποιημένο με τον Δήμο Αβδήρων, όπου συμμετείχαμε  στις επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις καλεσμένοι από την Δήμαρχο κα Σούρκοβα, η οποία υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τα Διοικητικά συμβούλια των Ενώσεων και  μας έγινε ενημέρωση για την ιστορία του χωριού, τα αξιοθέατα και ανταλλαγή αναμνηστικών. Πριν την επίσημη έναρξη της γιορτής – ο Φάνης Καραμπιπέρης έκανε χαιρετισμό ευχαριστώντας την Δήμαρχο για την πρόσκληση - επισκεφτήκαμε το Εθνογραφικό Μουσείο και την Εκκλησία του Μομτσίλοβτσι που είναι αφιερωμένη στους Αγίους Κων/νου και Ελένης και που έχει κτιστεί το 1836, ενώ το καμπαναριό είναι ένα από τα οκτώ αξιοθέατα της Βουλγαρίας.
Το βράδυ ο Δήμαρχος Σμόλιαν παρέθεσε δείπνο προς τιμή μας, όπου συμμετείχαν και οι συνάδελφοι με τις συζύγους τους. Το καλωσόρισμα μας ανέλαβε ο πρόεδρος  Πέταρ Βελίτσκοφ όπου έκανε ένα σύντομο ιστορικό της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει ενώ χαιρέτησαν την βραδιά ο αντινομάρχης του Σμόλιαν και το μέλος του Δ.Σ. του Βουλγάρικου Εθνικού τμήματος κα Μαριάνα Γκραντσάρσκα η οποία εξήγγειλε την δημιουργία Τοπικής Διοίκησης στο Σμόλιαν και εξέφρασε δημόσια τα συγχαρητήρια προς το Ελληνικό Τμήμα και ειδικά στην ομάδα Μπάσκετ  Ι.Ρ.Α. Μακεδονίας - Θεσσαλονίκης για την κατάκτηση της 2ης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ι.Ρ.Α στην Πορτογαλία. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος Θεοφάνης Καραμπιπέρης ενώ επιδώσαμε αναμνηστικά με το ρολόι της Ξάνθης και τα σήματα των δύο Ενώσεων που φιλοτέχνησε ο αντιπρόεδρος του ΙΡΑ Ξάνθης Δημήτρης Δετσαρίδης.
Με τους ήχους της γκάιντας κύλησε πολύ όμορφα η υπόλοιπη  βραδιά.
Το πρωί της επόμενης ημέρας πήραμε τον δρόμο της επιστροφής. Πρώτη μας στάση το πανέμορφο Παμπόροβο, στην συνέχεια επισκεφτήκαμε το Μοναστήρι Μπάτσκοβο και καταλήξαμε στην Φιλιππούπολη.
Μετά την ξενάγηση και το μεσημεριανό φαγητό πήραμε τον δρόμο της επιστροφής και αργά το βράδυ φτάσαμε στην Ξάνθη με την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων των συναδέλφων.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »