Παρασκευή, Ιουνίου 08, 2018

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ


*Τη Δ.Ε. Σταυρούπολης επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος  μαζί με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη αγροτικού τομέα Ν. Εφραιμίδη με αντικείμενο διάφορα έργα στην περιοχή.
Το περίεργο της υπόθεσης; Αγνοήθηκε παντελώς ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, αφού δεν αναφέρεται καν σε ανάρτηση που έκανε ο ίδιος ο κ.Ν. Εφραιμίδης στο FB αναφέροντας τα παρακάτω:
Επισκεφτήκαμε με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ την Δημοτική ενότητα Σταυρούπολης προκειμένου να δούμε τα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν, παρουσία του διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών ΠΑΜΘ και της προϊσταμένης Διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών Ξάνθης. Τα έργα είναι: κατασκευή δρόμου και τεχνικών (διασταύρωση Δασικού χωριού Ερυμάνθου- καταρράκτη Λειβαδίτη), κατασκευή λιμνοδεξαμενής (τοποθεσία Γιακίνια), κατασκευή ποδηλατόδρομου-πεζόδρομου (διαδρομή γυμναστήριο Σταυρούπολης-χώρος εκδηλώσεων Δαφνώνα), κατασκευή αντιπλημμυρικών πλεγμάτων αντιστήριξης (Ποταμός Νέστος- ύψος οικισμού Κομνηνών).
……

* «Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά και την ποιότητα της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Θα τις κερδίσουμε. Είμαστε ήδη μπροστά με 10 μονάδες διαφορά», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας χθες στη συνάντηση των μελών της ΚΟ του ΕΛΚ στο Μόναχο.
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε εκτενώς στην αντιμετώπιση του λαϊκισμού στην Ευρώπη είτε, όπως σημείωσε, προέρχεται από δεξιά είτε από αριστερά. «Πρέπει να αντιδράσουμε. Βλέπουμε αυτή την ιστορία στην Ιταλία. Θα έχουμε προκλήσεις στην Ισπανία. Οι δυνάμεις του λαϊκισμού είναι σε άνοδο», τόνισε και πρόσθεσε πως στην Ελλάδα ο λαϊκισμός είχε δυο πολύ αρνητικές συνέπειες. Συγκεκριμένα μίλησε για οικονομική ζημιά και για διάβρωση των δημοκρατικών θεσμών.
*«100 δισ. μας στοίχισε η παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία», συνέχισε αναφέροντας ως στοιχεία τη μείωση του ΑΕΠ και την ύφεση στην οικονομία. Παράλληλα επισήμανε πως ένας στους δυο Έλληνες χρωστάει στην εφορία και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν πιστεύει στην αγορά και στην προσέλκυση επενδύσεων. Η Ελλάδα, είπε επίσης, θα βγει από το τρίτο πρόγραμμα τον Αύγουστο και αυτό θα βρεθεί μπροστά σε σοβαρές προκλήσεις.
*Αυτό που θέλει η Ελλάδα, επισήμανε, είναι η πρόσβαση στις αγορές αλλά για αυτό χρειάζονται δυο πράγματα. «Το χρέος πρέπει να αντιμετωπιστεί γενναία και να βρεθεί συμβιβασμός με το Δ.Ν.Τ., ώστε να σταλεί σήμα στις αγορές ότι η Ελλάδα μπορεί να δανειστεί με ασφάλεια και καλά επιτόκια. Και δεύτερον, χρειάζεται μια ξεκάθαρη δέσμευση για την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση έκανε μεταρρυθμίσεις επειδή την πίεζε η τρόικα».
…..

* Μία (01) θαλάσσια χελώνα, εντοπίστηκε νεκρή, πρωινές ώρες χθες, από τη Λιμενική Αρχή Θάσου, στην παραλία Λιμεναρίων ν. Θάσου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
……

*Συνεχίζονται σήμερα οι Γιορτές Νεολαίας 2018 που συνδιοργανώνονται από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης.
Τα σημερινό πρόγραμμα:
Παρασκευή 8 Ιουνίου
10.00-11.00 στο αμφιθέατρο θεματικού πάρκου Λιμνίου: Θεατρικό δρώμενο «Με θεούς και ήρωες... φτάνουμε ως τα αρχαία χρόνια». Τα παιδιά του νηπιαγωγείου Μικρού Ευμοίρου μεταμορφώνονται σε θεούς και ήρωες και με τη δική τους μηχανή του χρόνου μάς ταξιδεύουν στην αρχαία Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια όλης της σχολικής χρονιάς και στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος πολιτιστικής αγωγής, οι μικροί μαθητές γνώρισαν την αρχαία ελληνική μυθολογία, διάλεξαν τους αγαπημένους τους μύθους και τους ζωντανεύουν μέσα από δραματοποίηση και θεατρικό παιχνίδι
18.30 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης: «Παράσταση με το ζόρι» (Δ1) και «Μπαμπά φέτος πού θα πάμε διακοπές;» (ΣΤ2) - Γιορτή λήξης από το 12ο δημοτικό σχολείο Ξάνθης. "Παράσταση με το ζόρι": Οι μαθητές θέλουν, ο δάσκαλος με τίποτα. Οι μαθητές παρακαλούν, ο δάσκαλος αρνείται. Και τι θέλουν οι μαθητές; Παράσταση φυσικά, για το τέλος της σχολικής χρονιάς. Πώς θα γίνει όμως αυτή η παράσταση αν οι μαθητές δεν είναι δεμένοι, αν συνεχώς τσακώνονται και ο καθένας ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του; Εδώ λοιπόν ο δάσκαλος καλείται να βάλει το μεγάλο στοίχημα: Θα καταφέρει να τιθασεύσει τους μικρούς «ταραξίες» ή θα γίνει μια παράσταση με το ζόρι; "Μπαμπά φέτος πού θα πάμε διακοπές;". Ήρθε το καλοκαίρι και οι οικογένειες του κ. Παρασκευόπουλου και του μπατζανάκη του, κ. Προκοπίου, σκέφτονται πού θα πάνε διακοπές. Η μητέρα, η αδελφή της, τα παιδιά τους και η πεθερά… κάνουν σχέδια για οικονομικές διακοπές, αλλά σε πολυτελή και ακριβά μέρη. Πώς θα το πετύχουν αυτό; Εδώ ταιριάζει η φράση "όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει"…

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Εγώ δεν είπα νάναι στο προχθεσινό συλλαλητήριο της Καβάλας για την Μακεδονία ο κύριος Ανταμπούφης ή ο κύριος Γ. Κολλάρος, οι λαλίστατοι όμως λοιποί επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης με πρώτο τον κύριο Φανουράκη, δεν έπρεπε να δώσουν το παρόν; Δεν έπρεπε δηλαδή να βρίσκονται εκεί και να εκφράσουν κι αυτοί την αντίθεσή τους; Άφαντοι όλοι! Όπως άφαντοι φυσικά ήταν και οι κύριοι Μούρκας, Αλέξανδρος Κυριακίδης, Απόστολος Αγκόρτσας, Ειρήνη Πυρνάρη, Μανώλης Τσέπελης κλπ, αυτοί δηλαδή που συχνά πυκνά (οι περισσότεροι) χλευάζουν και βρίζουν τον Δήμαρχο εμφανιζόμενοι και ως….πατριώτες και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας!
Έχω άδικο;
Η ΚΑΤΙΝΑ


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »