Παρασκευή, Ιουνίου 01, 2018

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ Η κυρία Κουντουρά πάει παντού, εκτός απο την...Ξάνθη!

*Ικανοποιημένοι από τη συνάντηση και την μεταξύ τους γνωριμία δήλωσαν ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. Η κα Κουντουρά βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη αποδεχόμενη πρόσκληση του δημάρχου, η οποία μάλιστα είχε γίνει αρχικά για άλλη ημερομηνία, η οποία όμως δεν ήταν ελεύθερη στο πρόγραμμα της υπουργού.
…..
*«Εγώ ήρθα στην Αλεξανδρουπολη για να ακούσω», είπε η κα Κουντουρά μετά το τέλος της μαραθώνιας σύσκεψης (διάρκειας άνω των τριών ωρών) που έγινε στο Επιμελητήριο του Έβρου και στην οποία συμμετείχαν δήμαρχοι του νομού, εκπρόσωποι φορέων του Τουρισμού και συνεργάτες του δημάρχου και της υπουργού.
….
*Η μοναδική δέσμευση που ανέλαβε η κα Κουντουρά ήταν «να μεταφέρει όσα κατέγραψε στα συναρμόδια υπουργεία», γιατί όπως είπε ο Τουρισμός απαιτεί την εμπλοκή πολλών υπηρεσιών, όμως μιλώντας για τη μεγάλη εικόνα, είπε ότι «εδώ και τρία χρόνια και παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, η Ελλάδα έχει γίνει χώρα-παράδειγμα στη Μεσόγειο γιατί έχει αυξήσει τον τουρισμό της κατά 25%, δηλαδή κατά 6 εκ τουρίστες».
………

*Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, εγκρίθηκε η κατανομή ποσού ύψους 30.000.000,00 ευρώ σε όλους τους Δήμους της χώρας, αποκλειστικά για δράσεις επισκευής και συντήρησης σχολικών κτιρίων, με χρέωση του λογαριασμού του υπουργείου Εσωτερικών «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Αναλυτικά η κατανομή στους Δήμους της Ξάνθης:
ΑΒΔΗΡΩΝ: 47.550 €
ΜΥΚΗΣ : 49.650 €
ΞΑΝΘΗΣ : 250.200 €
ΤΟΠΕΙΡΟΥ : 29.100 €
ΣΥΝΟΛΟ ΠΕ ΞΑΝΘΗΣ       
376.000 €
…..

*Την  Πέμπτη και ώρα 14:30 συνεδρίασε υπό την Προεδρία της Αντιδημάρχου Αλεξίας Γκιρτζίκη η Επιτροπή Ποιότητας Δήμου Ξάνθης και συζήτησε 6 θέματα της ημερήσιας διάταξης. Σε αντίθεση με άλλες φορές, όλα τα θέματα πέρασαν ομόφωνα χωρίς αντεγκλήσεις.
-Προφανώς γιατί αυτήν τη φορά εισακούστηκε ο Φανουράκης και η Πρόεδρος όρισε συνεδρίαση στις 14.30 για να προλαβαίνει και ο επικεφαλής της Κοινωνίας Δημοτών!!!
…..

*Σημειώνω επίσης ότι: Ομόφωνα πέρασαν και τα 6 θέματα της Επιτροπής ποιότητας ζωής. Αναλυτικότερα:
  1. Παραχωρήθηκαν οι υπαίθριοι χώροι που ζητούσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξάνθης «Βάτραχοι» για την πραγματοποίηση της καθιερωμένης Ευρωπαϊκής γιορτής της μουσικής Ξάνθης.
  2. Παραχωρήθηκαν Τμήμα της κεντρικής πλατείας της Ξάνθης  αλλά και του πάρκου έναντι του γηπέδου ΑΟΞ , στο ΝΠΔΔ «Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης» στα πλαίσια της οργάνωσης του 10ου Πανελλήνιου Πανθρακικού Ανταμώματος από το σύλλογο Εβριτών.
  3. Δεν έγινε δεκτή η ανάκληση αδείας καφενείων της πόλης, γιατί οι λόγοι ήταν τυπικοί και αφορούσαν την έλλειψη ενός σήματος.
  4. Δεκτή η Εισηγητική έκθεση για την απόφαση ρύθμισης κυκλοφορίας σε οδούς του οικισμού Ευμοίρου.
  5. Πεζόδρομος ανακηρύχτηκε η οδός Ψαρών στα Κιμμέρια  ύστερα από εισήγηση του Προέδρου του Τοπικού συμβουλίου κ.Μπουδούρ Χουσεΐν.
  6. Στο δεξί τμήμα της οδού 28ης Οκτωβρίου μεταφέρθηκε η στάση του τουριστικού λεωφορείου του ξενοδοχείου Ξανθίππειον. Εισηγητική έκθεση για «Μεταφορά θέσης στάσης τουριστικού λεωφορείου του ξενοδοχείου ΞΑΝΘΙΠΠΕΙΟΝ από το αριστερό τμήμα στο οποίο βρίσκεται τώρα
.......

*Ανακοίνωση από τον σύνδεσμο Σχολικών Επικουρικών Υποτροφιών  Ν.Ξάνθης:                                       
Την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 και ώρα 20.00 ο Σύνδεσμος Σχολικών Επικουρικών υποτροφιών διοργανώνει “καλοκαιρινό ούζο” στο Καφέ -Εστιατόριο της πόλης μας
“ΚΗΠΟΣ”(Βασιλίσσης Σοφίας 19).
Η πρόσκληση του Συνδέσμου καταλήγει ως εξής:
Καλούμε τα μέλη , τους συνδρομητές, τους δωρητές, τους φίλους και τις φίλες μας να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας αυτή, η οποία έχει σαν σκοπό την οικονομική ενίσχυση (υποτροφίες) των αριστούχων άπορων μαθητών και φοιτητών του νομού μας.
Τιμή πρόσκλησης 10Ε
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΗΣΤΑΚΙΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ        ΚΑΝΤΑΡΤΖΗ ΣΤΕΛΛΑ
………

*Τη Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018 και ώρα 20:00 συνεδριάζει το Επιμελητήριο Ξάνθης με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.   ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΑΡ. 3/2018
2.   Α΄ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018
3.   ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ
4.   FACEBOOK FORUMS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & CHAT ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
5.   ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ Ν.4283/2014
6.   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ
Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας το Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκληθεί εκ νέου εντός της νόμιμης προθεσμίας


ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Καλό νέο. Αυξάνεται το ποσό ανάληψης μετρητών από 2.300 ευρώ σε 5.000.
Συγκεκριμένα, στάλθηκε χθες για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία τροποποιούνται οι περιορισμοί στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων που θεσπίστηκαν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015 (Α΄ 84), όπως ισχύει.
Σύμφωνα με την απόφαση :
 Αυξάνεται το ποσό ανάληψης μετρητών από 2.300 ευρώ σε 5.000. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η πραγματοποίηση ανάληψης μετρητών έως του ποσού των 5.000 ευρώ, ανά ημερολογιακό μήνα, ανά καταθέτη (Customer ID) ανά πιστωτικό ίδρυμα, από τα ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Πάντα τέτοια ευχάριστα νέα…μπας και ξαναβρούμε τουλάχιστον ένα κομμάτι από την Ελλάδα που χάσαμε όλοι μας!...
Η ΚΑΤΙΝΑ 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »