Πέμπτη, Ιουλίου 12, 2018

Επίθεση της Αγκυρας στην Αθήνα -Για την «Τουρκική Ενωση Ξάνθης»Εναντίον της Ελλάδας στρέφεται η Τουρκία, για τη λεγόμενη «Τουρκική Ενωση Ξάνθης» και την απόρριψη του αιτήματος για επανεγγραφή στα μητρώα σωματείων, από το Εφετείο Θράκης.
Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει αναφορά στο χρονικό της υπόθεσης. Οι ελληνικές αρχές είχαν απαγορεύσει την ΤΕΞ, επειδή περιείχε τον όρο «τουρκική» στο όνομά της.
Το θέμα έφτασε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου δικαιώθηκε η «Τουρκική Ενωση Ξάνθης». Εξαιτίας αυτής της εξέλιξης, το 2017 πέρασε από την ελληνική Βουλή σχετική τροπολογία. «Ομως αυτή περιελάμβανε μεγάλες εξαιρέσεις για την αποδοχή τέτοιων αιτήσεων», σημειώνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.
«Στο αίτημα της Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης για επανεγγραφή απορρίφθηκε από εφετείο στην Ελλάδα. Η απόφαση του δικαστηρίου καταδεικνύει ότι το νομοθέτημα που υιοθέτησε το ελληνικό κοινοβούλιο δεν επαρκεί», σημειώνει ακόμη. «Αναμένουμε από την Αθήνα να εγγράψει τις ΜΚΟ της “τουρκικής μειονότητας” χωρίς διακρίσεις και να κάνει ρυθμίσεις που θα επιτρέπουν την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »