Σάββατο, Ιουλίου 07, 2018

Μαζεύουμε υπογραφές, για να ξαναγίνει σιντριβάνι το…σιντριβάνι απέναντι από τον Κήπο! Φωτογραφίες «μαγεία», δείτε τι κατάστρεψε ο Δήμος Ξάνθης! Η άποψη του Τάσου Τεφρωνίδη!
Με πρωτοβουλία της «Αδέσμευτης» και της Θρακικής Σκηνής, θα μεζέψουμε υπογραφές για να "ξαναζωντανέψει" το σιντριβάνι απέναντι απο τον ΚΗΠΟ.


Επειδή παρά την ευαισθητοποίηση των δημοτών τόσο ο  Δήμος όσο και η ΔΕΥΑΞ του κυρίου Μαρίνου Σδρέβανου αδιαφόρησαν δυστυχώς στην απαίτηση της τοπικής κοινωνίας να ξαναγίνει σιντριβάνι το…ιστορικό σιντριβάνι απέναντι από τον Κήπο, που τα τελευταία χρόνια έχει…μπαζωθεί, αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι απλό…
1.Να μιμηθούμε το ΠΑΚΕΘΡΑ και όλα εκείνα τα μέλη του που από τη μια πρότασσαν πάντα την…αριστερή και προοδευτική τους φυσιογνωμία ως τις μόνες ικανές, να κάνουν μια κινητοποίηση και να μαζέψουν υπογραφές (σ.σ. Το έκαναν το 2012 και το 2013) προκειμένου να απελευθερωθεί ο ιστορικός πλάτανος της κεντρικής πλατείας αλλά ξαφνικά κι ενώ μάζεψαν εκατοντάδες υπογραφές, τα…ξέχασαν όλα όταν τον Μάιο 2014 εκλέχτηκε Δήμαρχος Ξάνθης ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος.
2.Έτσι με πρωτοβουλία της «Αδέσμευτης» και της Θρακικής Σκηνής, της οποίας είμαι ιδρυτικό μέλος, αποφασίσαμε να κινητοποιηθούμε και να μαζέψουμε κι εμείς υπογραφές, προκειμένου να αποκατασταθεί η ιστορία του τόπου στο συγκεκριμένο κομμάτι, αφού το συγκεκριμένο σιντριβάνι όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, έχει μια ιστορία τουλάχιστον 50 ετών!!!
3.Απαίτηση όλων των πολιτών, να ξαναγίνει…σιντριβάνι το…σιντριβάνι! Κι αν δεν μπορεί να το υλοποιήσει αυτό ο Πρόεδρος Μαρίνος Σδρέβανος, τουλάχιστον να το πει δημόσια…διότι η δικαιολογία «εγώ βρήκα το σιντριβάνι χωρίς νερό και χωρίς τίποτα», προφάσεις εν αμαρταίες.
4.Όσοι σύλλογοι και απλοί πολίτες θέλουν να μας βοηθήσουν σε αυτό το σκοπό είναι καλοδεχούμενοι. Τα τηλέφωνα μου το 2541026344 και το κινητό μου 6953061581 είναι στη διάθεση όλων των πολιτών.
Σταύρος Μωραίτης

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΞΑΝΘΗΣ ΤΑΣΟΥ ΤΕΦΡΩΝΙΔΗ

Ωστόσο για το ίδιο θέμα, ζητήσαμε και την άποψη του Ανεξάρτητου Υποψήφιου Δήμαρχου Ξάνθης,  ιστορικού, ερευνητή και στοχαστή  της πόλης Τάσου Τεφρωνίδη που μας απάντησε ως εξής:
«Η άποψή μου είναι να μπει ξανά το νερό στο αυλάκι σε όλη την ευρύτερη περιοχή του πάρκου από το φράγμα που βρίσκεται πάνω από το Μονοπάτι της Ζωής από όπου έπαιρνε νερό ο μυλοαύλακας μέχρι και το Λημνίο.
Αν αποκατασταθεί αυτό το αυλάκι που καταστράφηκε παλαιότερα από τις πλημμύρες, τότε και θα ξαναλειτουργήσει και ο καταρράκτης στα «παπάκια», επίσης το σιντριβάνι που βρίσκεται στον ίδιο χώρο, το Λημνίο θα έχει επιτέλους λιμνούλες, θα γυρίσει φτερωτή από τον υδρόμυλο που βρίσκεται εμπρός από το κολυμβητήριο και γενικότερα θα πάρει μια ανάσα δροσιάς όλο το πάρκο όπως το θυμόμασταν όλοι μας. Με απλά λόγια, όλη εκείνη η περιοχή θα ζωντανέψει και θα αποκτήσει την παλιά φυσική της ομορφιά….»
-Ξεκινάμε λοιπόν μέσα στον Ιούλιο την κινητοποίησή μας, περιμένουμε και την δική σας συνδρομή, διότι αυτή η πόλη αξίζει τα καλύτερα….

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »