Τρίτη, Ιουλίου 10, 2018

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ: Εντός ορίων τα δείγματα νερού μετά την πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ Ξάνθης

Άνθρακας ο θησαυρός όπως λέει κι ο λαός, αφού παρά τα πικρόχολα σχόλια κάποιων για τον Δήμαρχο Τοπείρου Θωμά Μίχογλου, ήρθαν τα επίσημα αποτελέσματα απο το Εργαστήρι Υγιεινής του ΔΠΘ που τον δικαίωσαν, αφού εντός ορίων είναι τα δείγματα νερού αλλά και τα βαρέα μέταλλα στο περιβάλλον. 
Πιο αναλυτικά: Ανακοίνωση για τη δειγματοληψία στο νερό μετά την πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ Ξάνθης εξέδωσε η ΠΕ Ξάνθης. Σε αυτή αναφέρεται πως "στο πλαίσιο της πλήρους ενημέρωσης του κοινού όσον αφορά την πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ Ξάνθης, σας γνωρίζουμε ότι η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, προέβει σε δειγματοληψία πόσιμου νερού από την ευρύτερη περιοχή.
Το δείγμα εστάλη για ανάλυση στο Εργαστήριο Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, προκειμένου να γίνει χημική εξέταση και εξέταση για βαρέα μέταλλα. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων ήταν εντός των προβλεπόμενων ορίων και συνεπώς δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος.
Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, συνεχίζει προληπτικά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα της παρακολούθηση της ποιότητας του πόσιμου νερού".
Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »