Παρασκευή, Ιουλίου 13, 2018

Η ΑΛΛΗ ΣΕΛΙΔΑ....Τα καλύτερα σχόλια και ειδήσεις της ημέρας...

(κουιζ)
Ποιος μειονοτικός πολιτικός βρίσκεται υπό «επιτήρηση» γιατί «παίζει» περίεργα παιχνίδια με τα ΜΜΕ παράλληλα με τις στενές σχέσεις του με το Τουρκικό Προξενείο;
….
Σύμφωνα με το Indexanthi ανενόχλητες συνεχίζουν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τη σκοτεινή δράση τους στην ελληνική πλευρά του Έβρου οι ομάδες αστυνομικών και κουκουλοφόρων, οι οποίες προχωρούν σε απαγωγές προσφύγων και μεταναστών που εντοπίζονται ύστερα από λίγες ώρες στην Τουρκία! Τι επακριβώς παίζετε τελικά στα σύνορα;
…..
Επίθεση της Αγκυρας στην Αθήνα -Για την «Τουρκική Ενωση Ξάνθης»
Εναντίον της Ελλάδας στρέφεται η Τουρκία, για τη λεγόμενη «Τουρκική Ενωση Ξάνθης» και την απόρριψη του αιτήματος για επανεγγραφή στα μητρώα σωματείων, από το Εφετείο Θράκης.
Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει αναφορά στο χρονικό της υπόθεσης. Οι ελληνικές αρχές είχαν απαγορεύσει την ΤΕΞ, επειδή περιείχε τον όρο «τουρκική» στο όνομά της.
Το θέμα έφτασε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου δικαιώθηκε η «Τουρκική Ενωση Ξάνθης». Εξαιτίας αυτής της εξέλιξης, το 2017 πέρασε από την ελληνική Βουλή σχετική τροπολογία. «Ομως αυτή περιελάμβανε μεγάλες εξαιρέσεις για την αποδοχή τέτοιων αιτήσεων», σημειώνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του.
«Στο αίτημα της Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης για επανεγγραφή απορρίφθηκε από εφετείο στην Ελλάδα. Η απόφαση του δικαστηρίου καταδεικνύει ότι το νομοθέτημα που υιοθέτησε το ελληνικό κοινοβούλιο δεν επαρκεί», σημειώνει ακόμη. «Αναμένουμε από την Αθήνα να εγγράψει τις ΜΚΟ της “τουρκικής μειονότητας” χωρίς διακρίσεις και να κάνει ρυθμίσεις που θα επιτρέπουν την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Τσίπρας: «Πληγή για όλο το ΝΑΤΟ η παράνομη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών»
"Αποτελεί πληγή για όλο το ΝΑΤΟ το πρωτοφανές γεγονός ότι δύο στρατιώτες ΝΑΤΟικής χώρας βρίσκονται υπό κράτηση από άλλη ΝΑΤΟική χώρα για πάνω από 4 μήνες επειδή πέρασαν εκ παραδρομής, κατά λίγα μέτρα στο έδαφός της και μάλιστα χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες", επισήμανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην παρέμβαση του στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας και κάλεσε την Τουρκία "να επουλώσει την πληγή με την άμεση επιστροφή των δύο στρατιωτών".
Ο Έλληνας πρωθυπουργός έθεσε και το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, λέγοντας πως "αποτελεί μόνιμη πληγή για τη Συμμαχία, το γεγονός ότι η γείτονάς μας επιμένει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στην περιοχή και να επιδιώκει την εξαίρεσή του Αιγαίου από επιχειρησιακούς σχεδιασμούς, σε βάρος των συλλογικών μας δυνατοτήτων".
Τσίπρας: Η Ελλάδα είναι μια χώρα που αγωνίζεται για την επίλυση διαφορών και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή
Την ανάγκη να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, να ληφθούν γενναίες αποφάσεις για την επίλυση περιφερειακών και διεθνών διαφορών και να προχωρήσει ο διάλογος με τη Ρωσία επισήμανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στο δείπνο εργασίας, με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της Συνόδου Κορυφής της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.
«Ήρθε η ώρα για γενναίες αποφάσεις σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο, που θα εξασφαλίσουν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την πρόοδο», είπε ο πρωθυπουργός, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, και σε ό,τι αφορά στη στάση της χώρας μας παρατήρησε: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα που παρά τις τεράστιες δυσκολίες αγωνίζεται για την επίλυση διαφορών και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και τάσσεται υπέρ της έντασης των προσπαθειών για την επίλυση των διεθνών διαφορών και την προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας».
Στην κατεύθυνση αυτή η Ελλάδα:
* Σε περιφερειακό επίπεδο διατηρεί τον διάλογο με την Τουρκία, παρ' όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της πΓΔΜ και στηρίζει ενεργά την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.
* Σε διεθνές επίπεδο, στηρίζει κάθε προσπάθεια για την επίλυση διεθνών διαφορών και την προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας και θεωρεί θετικές τις συνομιλίες των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα με σκοπό να επιτευχθεί συμφωνία αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου και για διάλογο με τη Ρωσία, αλλά και απαραίτητη την εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ για την ειρήνευση στην Ουκρανία..
«Μόνο στο πλαίσιο αυτό μπορούμε να προωθήσουμε την αποπυρηνικοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο και τον έλεγχο των συμβατικών εξοπλισμών, μια νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας με τη Ρωσία, αλλά και την αποτελεσματική επίλυση περιφερειακών συγκρούσεων», τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Προφανώς, δεν μιλάμε εκ του ασφαλούς, καθώς και εμείς αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, που αφορούν παρέμβαση στα εσωτερικά μας, ενώ θεωρούμε απαραίτητη την εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ από όλους. Αλλά η θέση μας υπέρ της εντατικοποίησης του διαλόγου με τη Ρωσία και της αναβάθμισης του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας είναι και θα παραμείνει σταθερή».
Αναφερόμενος στο ΝΑΤΟ, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως «μπορεί να προχωρήσει μόνο στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των μελών του και αυτό σημαίνει σεβασμό του διεθνούς δικαίου και δίκαιη κατανομή βαρών», για να προσθέσει: «Αλλά ούτε για αυτό μιλάμε εκ τους ασφαλούς, καθώς παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς είμαστε από τους λίγους που τηρούμε τις δεσμεύσεις μας στο ΝΑΤΟ».


ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΔΑΚΥΠ ΣΤΗΝ ΠΑΜΘ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ
Το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΥΠ στην ΠΑΜΘ για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και το Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων έχει ήδη κατατεθεί και απαρτίζεται από άξιους συνάδελφους από κάθε Π.Ε. της ΠΑΜΘ.
ΑΜΑΞΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΑΜΘ
ΚΑΛΕΝΤΖΙΔΗΣ ΒΛΑΣΙΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕ ΕΒΡΟΥ
ΚΟΝΤΟΜΑΡΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕ ΔΡΑΜΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΛΥΜΠΕΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕ ΕΒΡΟΥ
ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕ ΞΑΝΘΗΣ
ΝΤΟΥΛΑΣ ΗΛΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ-ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕ ΕΒΡΟΥ
ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ – ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕ ΕΒΡΟΥ
ΠΑΠΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ-ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕ ΕΒΡΟΥ
ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΕ ΔΡΑΜΑΣ
ΤΣΙΤΛΑΪΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ-ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕ ΕΒΡΟΥ
ΧΟΥΡΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΑΜΘ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΕ ΔΡΑΜΑΣ
Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους συναδέλφους από όλους τους συνδυασμούς και καλή δύναμη σε όσους εκλεγούν. Ο μοναδικός σκοπός είναι η υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων, πέρα από πολίτικες σκοπιμότητες και πολίτικες εξαρτήσεις. Ας μην το ξεχνάει κάνεις αυτό.
Χαράλαμπος Ευστρατίου 
ΜΑΥΡΟ-ΑΣΠΡΟ
Κατανοητή η προσπάθεια Τσίπρα-Κοτζιά να θέλουν να πείσουν ότι αυτά που παραχώρησαν στα Σκόπια, δεν είναι σημαντικά. Όμως, είναι προσβολή στη νοημοσύνη εκατομμυρίων Ελλήνων -πλην των βολεμένων- να επιδιώκεται η ανατροπή του αυτονόητου, και μάλιστα με υβριστικούς χαρακτηρισμούς.
…..
Προς δυστυχία τους, τους διαψεύδουν οι ίδιοι οι Σκοπιανοί, που εμφάνισαν πάλι την προκλητικότητα και τον ανθελληνισμό τους, αφού πήραν αυτό που ήθελαν. Την επιστολή της Ελλάδας προς το ΝΑΤΟ, δηλαδή, με την οποία από πλευράς μας αίρουμε τις επιφυλάξεις, χωρίς να έχουν κάνει το παραμικρό οι Σκοπιανοί, από όσα έχουν υποχρέωση.

Και δεν έχει καμιά σημασία αν ο Τσίπρας δεν κατάλαβε τι συνέβη, ή αν ο Κοτζιάς κάνει πως δεν κατάλαβε. Σημασία έχει η πρόκληση μιας μεγάλης ζημίας για τον ελληνισμό, που πρόσφερε όμως ένα μεγάλο όφελος στο παραπάνω δίδυμο, αφού πήραν τα εύσημα από τους ισχυρούς αλλοδαπούς φίλους τους.
….
Και φυσικά, δεν είναι μόνον οι Έλληνες που καταλαβαίνουν, αλλά και οι πρώην σύντροφοι που παραπλάνησε κι αυτούς ο Τσίπρας. Κοντά στους Λαφαζανοκωνσταντοπουλαίους και τους Podemos, που δεν θέλουν να δουν τον Τσίπρα, προστέθηκε και ο Μελανσόν -μπροστά στον οποίο ο Τσίπρας ειρωνεύθηκε τον Ολάντ, αποκαλώντας τον Ολανδρέου- ο οποίος στόλισε με πρωτοφανή κοσμητικά επίθετα τον Αλέξη Τσίπρ
….
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι μία από τις προσωπικότητες, τις πιο ελεεινές στην πολιτική ζωή της Ευρώπης», είπε στο γαλλικό δίκτυο BFMTV. «Δεν θέλω οι Γάλλοι να πιστέψουν ότι εάν εκλεγώ, θα είμαι ένας Τσίπρας... εγώ θα εφαρμόσω τη δική μου πολιτική», πρόσθεσε ο Μελανσόν, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο Έλληνας πρωθυπουργός εφαρμόζει πολιτικές που του υπαγορεύονται.
….
Κυρία Μπέτυ, εδώ ταιριάζει το κλάμα. Να μη σε θέλουν οι αντίπαλοι, το καταλαβαίνω. Αλλά να μη σε θέλουν και οι σύντροφοι; Και μένουν τελικά να σε θέλουν μόνον αυτοί που εξυπηρετούνται από την υλοποίηση των πολιτικών τους.
 …..
Στους δρόμους κατέβηκαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι τη Δευτέρα στο Μπουένος Άιρες προκειμένου να διαδηλώσουν εναντίον της σύναψης συμφωνίας με το ΔΝΤ και της οικονομικής πολιτικής λιτότητας. Να τους βοηθήσει ο Τσίπρας, εξηγώντας τους πώς "έδιωξε" το ΔΝΤ, την Μέρκελ και την Τρόικα, με ένα νόμο και ένα άρθρο. 
…..
Βούτυρο στο ψωμί του ΣΥΡΙΖΑ το νέο κόμμα Καμμένου - Μπαλτάκου. Η πολυδιάσπαση του δεξιού χώρου, μπορεί να μη φέρει κάποιο κόμμα από αυτά στην Βουλή, κόβει όμως ψήφους από τη Ν.Δ. Αυτό ήταν και το ένα κίνητρο για τη συμφωνία με τα Σκόπια, για να φέρει σε αδυναμία τη Ν.Δ. και να υπάρξουν φυγόκεντρες δυνάμεις προς ακροδεξιό σχηματισμό. Μόνο που, μάλλον τους ΑΝΕΛ διαλύει.
….
Ο παραλογισμός είναι συνυφασμένος με τις ενέργειες του Ερντογάν. Έκανε υπουργό Γεωργίας τον Μπεκίρ Πακντεμιρλί, αλλά από την άλλη είχε φροντίσει να φυλακίσει ως γκιουλενιστή τον μεγαλύτερο αδερφό του Μεχμέτ. Όσον αφορά την αδερφή της οικογένειας, αυτή είναι εξόριστη. Ποιο είναι και το ήθος άραγε, αυτού που έγινε υπουργός, εγκαταλείποντας τα αδέλφια του στα κάτεργα του Ερντογάν;
ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΗΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »