Πέμπτη, Ιουλίου 05, 2018

Το ΠΑΜΕ Ξάνθης, για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της GMC

Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τις πολύμορφες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της GMC, απέναντι στην απληρωσιά που βιώνουν, μιας κι  έχουν να λαμβάνουν δεδουλευμένα 4 μηνών. Πρόκειται για μια κατάσταση που υπάρχει εδώ και χρόνια στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.
Οι εργαζόμενοι σε κάθε εργασιακό χώρο δεν μπορούν ν’ αφήνουν την απληρωσιά να εξελίσσεται  και να γιγαντώνεται. Δεν πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με ψίχουλα. Άλλωστε και δωρεάν να δουλεύουμε, αν ο εργοδότης θελήσει να κλείσει το «μαγαζί» του, θα το κάνει και δεν θα σκεφτεί τις οικογένειες που θα αφήσει στο δρόμο. Το έχουμε ζήσει τα προηγούμενα χρόνια και στην Ξάνθη με Alumil, DIANA ,κτλ.
Η απληρωσιά, οι καθυστερήσεις μηνών στη μισθοδοσία είναι ένα φαινόμενο που αγγίζει χιλιάδες εργαζόμενους. Σε αυτή την κατάσταση είναι πολλά τα παραδείγματα, από μικρά γραφεία μέχρι εταιρείες με εκατοντάδες εργαζόμενους ακόμη και πολυεθνικές όπου η επιχείρηση "βάρεσε κανόνι" εν μια νυκτί και οι εργαζόμενοι έχασαν τα λεφτά τους, τον ιδρώτα χρόνων, χιλιάδες συνάδελφοι παλεύουν για να πληρώσουν λογαριασμούς και βάρβαρους φόρους.
Οι εργοδότες αξιοποιούν τους νόμους που ψήφισαν για αυτούς οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παλιότερα ΝΔ- ΠΑΣΟΚ για να δουλεύουμε τζάμπα ή με μισθούς χαρτζιλίκι.
Το πρόβλημα της απληρωσιάς των εργαζομένων της GMC αφορά όλους τους εργαζόμενους  της Ξάνθης. Οι εργαζόμενοι της Ξάνθης πρέπει να κάνουμε πράξη το «Όλοι για έναν και ένας για όλους».
Δουλειά χωρίς πληρωμή είναι σύγχρονη σκλαβιά!
Τα κέρδη τους είναι ο δικός μας ιδρώτας, οι δικοί μας πετσοκομμένοι μισθοί.
Πληρώσαμε τα κέρδη τους - Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους.
Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »